Ortaokul Öğrencilerinden Müslüman Yılbaşı Kutlamaz Eylemi

DENİZLİ 31.12.2017 - 17:11, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Ortaokul Öğrencilerinden Müslüman Yılbaşı Kutlamaz Eylemi

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu öğrencileri, ellerinde pankartlarla çınarda yılbaşı kutlamalarına tepki gösterdi.   Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu Denizli’nin en işlek caddesi üzerinde Candoğan parkı önünde “Müslüman Noel (yılbaşı) kutlamaz, Hıristiyan’ın kutsalına değil Müslüman’ın kutlamasına karşıyız, Biz yılbaşında hediye getiren noel babanın değil, miraç’tan namaz getiren Hz. Muhammed (s.a.v)’in ümmetiyiz! Yazılı pankartlarla durma ve yürüyüş eylemi geçekleştirdi.   Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli AGD Ortaokul Komisyonu Başkanı İsmail Özütemiz şu ifadeleri kullandı; “Bir Hıristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın, diyerek Müslüman halkımızı uyarıyoruz. Yılbaşı Hazırlıklarının ve kutlamalarının gün geçtikçe hızlandığı ve topluma reklamlarla, görsel şölenlerle adeta  bu Hıristiyan adetinin dayatıldığı şu günlerde yılbaşı yada noel olarak ifade edilen günün İslam kültüründe hiçbir yeri yoktur.    Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde ‘kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır’ buyurmuştur. Bugün toplumu kendi kültüründen uzaklaştıran, türlü etkileşimlerle toplumumuza bir ihtiyaçmış gibi gösterilen yılbaşı yalanı bizden olmayan ahlaki yapının süslenerek toplumumuza sunulması ve kendi kültürümüzün bu yollarla dejenere edilmesidir. Kendi köklerinden kopan milyonlarca Müslüman, batı değerlerine sahip çıkmakta ve bu durum giderek daha vahim bir hal almaktadır.  Bu konuda özellikle halkımızı uyaran basın yayın kuruluşlarına çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.  

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu öğrencileri, ellerinde pankartlarla çınarda yılbaşı kutlamalarına tepki gösterdi.

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Denizli Şubesi Ortaokul Komisyonu Denizli’nin en işlek caddesi üzerinde Candoğan parkı önünde “Müslüman Noel (yılbaşı) kutlamaz, Hıristiyan’ın kutsalına değil Müslüman’ın kutlamasına karşıyız, Biz yılbaşında hediye getiren noel babanın değil, miraç’tan namaz getiren Hz. Muhammed (s.a.v)’in ümmetiyiz! Yazılı pankartlarla durma ve yürüyüş eylemi geçekleştirdi.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli AGD Ortaokul Komisyonu Başkanı İsmail Özütemiz şu ifadeleri kullandı; “Bir Hıristiyan adeti olarak yılın başı yalanıyla halkımızın gündemine sokulan ve bu gece münasebetiyle rabbimizin haram kıldığı içki, kumar, zina ve İslam dışı eğlencelerin halkımıza empoze edildiği bu geceyi kutlamayın, diyerek Müslüman halkımızı uyarıyoruz. Yılbaşı Hazırlıklarının ve kutlamalarının gün geçtikçe hızlandığı ve topluma reklamlarla, görsel şölenlerle adeta  bu Hıristiyan adetinin dayatıldığı şu günlerde yılbaşı yada noel olarak ifade edilen günün İslam kültüründe hiçbir yeri yoktur.

 

 Peygamber Efendimiz (S.A.V) bir hadisi şeriflerinde ‘kim bir kavme benzemeye çalışırsa o onlardandır’ buyurmuştur. Bugün toplumu kendi kültüründen uzaklaştıran, türlü etkileşimlerle toplumumuza bir ihtiyaçmış gibi gösterilen yılbaşı yalanı bizden olmayan ahlaki yapının süslenerek toplumumuza sunulması ve kendi kültürümüzün bu yollarla dejenere edilmesidir. Kendi köklerinden kopan milyonlarca Müslüman, batı değerlerine sahip çıkmakta ve bu durum giderek daha vahim bir hal almaktadır.  Bu konuda özellikle halkımızı uyaran basın yayın kuruluşlarına çok çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.