Bakan Zeybekci 2018 yılındaki ihracat hedefini açıkladı

EKONOMİ (İHA) - İhlas Haber Ajansı | 01.01.2018 - 09:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bakan Zeybekci 2018 yılındaki ihracat hedefini açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de doğan 2018 yılının ilk bebeklerini ziyaret için gittiği Denizli Devlet Hastanesi’nde, çıkışta basın mensuplarına yılın ilk açıklamasını yaptı. Bakan Zeybekci, “2018’deki 169 milyar dolarlık hedefe doğru yönümüzü çevireceğiz. 169'u da aşarak 60'lı rakamlar duymak istemiyoruz, 70'li rakamlar duymak istiyoruz” dedi.    Türkiye’nin 2017 yılına üzüntülü başladığını ancak tüm olumsuz durumları başarıyla, destan yazarak atlattığını dile getiren Bakan Zeybekci, terör ile mücadelede destansı bir mücadele başarısı elde ettiğini söyledi.  Zeybekci, “2017’de Türkiye'ye öngörülen negatif anlamdaki öngörülerin hepsinin geri teptiğini gördük. Hepsinin gerilerde kaldığını ve destansı başarılarda ekonomi alanında diğer alanlarda da elde edildi. Uluslararası ilişkilerde elde edildi. İhanetin hesabı sorulmaya devam ederken, 2016’daki 15 Temmuzdaki işgal girişimi ve devamındaki algı operasyonları ile ilgili mücadele devam ederken, diğer taraftan da mücadelemiz, gerek büyümede, gerek dış ticarette, ihracatta, istihdamda çok önemli başarılar elde ettik. 2018 çok önemli ivme ile girdik, çok önemli alt yapı ile girdik. 2018'de de aynı başarıları bu ülke tekrar edecektir” diye konuştu.  “2018’deki 169 milyar doları aşarak, 70'li rakamlar duymak istiyoruz” 2018 yılında ihracatta 170 milyar dolarları yakalamak istediklerini belirten Zeybekci, “Tabi bu gece itibari ile bizim için önemli olan ihracattaki 2014'de 157,6 milyar dolarlık hedef aşılacak mı aşılmayacak mı diye? O günkü Euro-dolar kuru ve altın ile ilgili etkileri eklediğimiz zaman, bu sene yakalamamız halinde yaklaşık olarak 20 milyar dolarlık ekstra performans, göstermiş olacağız. Cuma günü performansıyla orta vadeli program olan, 156.6'lık hedefi yakaladık ve geçtik. Cumartesi ve pazar rakamlarını eklediğimizde, bunun üzerine altın ihracatı ve dediğimiz diğer hizmetlerde eklendiğinde salı ve çarşamba günü çok daha net bir şekilde, her şeyi göreceğiz. Biz öngörüyoruz ki bu hedefte aşılmış olacak. 2018’deki 169 milyar dolarlık hedefe doğru yönümüzü çevireceğiz. 169'uda aşarak 60'lı rakamlar duymak istemiyoruz, 70'li rakamlar duymak istiyoruz. Onu da inşallah bu ülkenin özel sektörü, ülkenin üretimi, ülkenin ihracatı, bu ülkenin akıl teri ve alın teri o hedefleri yakalayacaktır” ifadelerini kullandı.  Bakan Zeybekci, konuşmasının sonunda basın mensupları ile selfie çekti. 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de doğan 2018 yılının ilk bebeklerini ziyaret için gittiği Denizli Devlet Hastanesi’nde, çıkışta basın mensuplarına yılın ilk açıklamasını yaptı. Bakan Zeybekci, “2018’deki 169 milyar dolarlık hedefe doğru yönümüzü çevireceğiz. 169'u da aşarak 60'lı rakamlar duymak istemiyoruz, 70'li rakamlar duymak istiyoruz” dedi. 

 

Türkiye’nin 2017 yılına üzüntülü başladığını ancak tüm olumsuz durumları başarıyla, destan yazarak atlattığını dile getiren Bakan Zeybekci, terör ile mücadelede destansı bir mücadele başarısı elde ettiğini söyledi. 


Zeybekci, “2017’de Türkiye'ye öngörülen negatif anlamdaki öngörülerin hepsinin geri teptiğini gördük. Hepsinin gerilerde kaldığını ve destansı başarılarda ekonomi alanında diğer alanlarda da elde edildi. Uluslararası ilişkilerde elde edildi. İhanetin hesabı sorulmaya devam ederken, 2016’daki 15 Temmuzdaki işgal girişimi ve devamındaki algı operasyonları ile ilgili mücadele devam ederken, diğer taraftan da mücadelemiz, gerek büyümede, gerek dış ticarette, ihracatta, istihdamda çok önemli başarılar elde ettik. 2018 çok önemli ivme ile girdik, çok önemli alt yapı ile girdik. 2018'de de aynı başarıları bu ülke tekrar edecektir” diye konuştu. 


“2018’deki 169 milyar doları aşarak, 70'li rakamlar duymak istiyoruz”


2018 yılında ihracatta 170 milyar dolarları yakalamak istediklerini belirten Zeybekci, “Tabi bu gece itibari ile bizim için önemli olan ihracattaki 2014'de 157,6 milyar dolarlık hedef aşılacak mı aşılmayacak mı diye? O günkü Euro-dolar kuru ve altın ile ilgili etkileri eklediğimiz zaman, bu sene yakalamamız halinde yaklaşık olarak 20 milyar dolarlık ekstra performans, göstermiş olacağız. Cuma günü performansıyla orta vadeli program olan, 156.6'lık hedefi yakaladık ve geçtik. Cumartesi ve pazar rakamlarını eklediğimizde, bunun üzerine altın ihracatı ve dediğimiz diğer hizmetlerde eklendiğinde salı ve çarşamba günü çok daha net bir şekilde, her şeyi göreceğiz. Biz öngörüyoruz ki bu hedefte aşılmış olacak. 2018’deki 169 milyar dolarlık hedefe doğru yönümüzü çevireceğiz. 169'uda aşarak 60'lı rakamlar duymak istemiyoruz, 70'li rakamlar duymak istiyoruz. Onu da inşallah bu ülkenin özel sektörü, ülkenin üretimi, ülkenin ihracatı, bu ülkenin akıl teri ve alın teri o hedefleri yakalayacaktır” ifadelerini kullandı. 


Bakan Zeybekci, konuşmasının sonunda basın mensupları ile selfie çekti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.