Bakan Zeybekci'den Tuncay Özkan'a cevap!

GÜNDEM 12.01.2018 - 10:15, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Bakan Zeybekci'den Tuncay Özkan'a cevap!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sosyal medya hesabından aylar önce ortaya çıkan görüntüleri paylaşarak otoparkta saklandığını ve yalan söylediğini iddia eden CHP’li Vekil Tuncay Özkan’a sosyal medya hesabından cevap verdi.   Denizli'de bir etkinlikte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Meclis'e o bombalar yağarken oradaydık. Yanımda bir bakan kardeşimiz vardı ona ve arkadaşlarıma dedim ki 'canlı teslim olmayacağım” sözleri üzerine CHP’li vekil Tuncay Özkan, 3-4 ay önce NTV’de ilkez yayınlanan programda ortaya çıkan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi TBMM’de ki görüntüleri, yeni ortaya çıkmış gibi sosyal medya hesabından vererek, Bakan Zeybekci’nin otoparkta saklandığını ve yalan söylediğini belirtti.   Bunun üzerine Bakan Nihat Zeybekci, önce telefonla Özkan’a ulaşarak sorduğu sorulara cevap vermesinin ardından ne demek istediğiniz anladım bakanım diyen Özkan’ın, paylaşımını kaldırmaması üzerine, sosyal medya hesabından cevap verdi.   Bakan Nihat Zeybekci, Tuncay Özkan’ın 8 Ocak 2018 tarihinde şahsıma yönelik iftira içeren tweetine cevabım şudur:   Bakan Nihat Zeybekci; “ 08.01.2018 tarih ve saat 18.05’te @ATuncayOzkan isimli resmi Twitter hesabınızdan yaptığınız açıklama ile şahsıma yalancı dediniz. Bunun üzerine siyasete duyduğum saygı gereği ve ‘belki de yanlış yönlendirilmiştir’ düşüncesiyle sizi aradım. 15 Temmuz’da hain darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde miydiniz diye sorduğumda é Hayıré dediniz. O gece TBMM bulunan CHP’li Milletvekillerine sorup bilgi aldınız mı diye sordum “Hayır” dediniz. Anadolu Ajansı’nın yayınladığı görüntüleri gördünüz mü diye sorduğumda yine “Hayır” dediniz. Söz konusu sorularım üzerine,  “ne demek istediğinizi anladım Sn. Bakan” dediniz. Ben de bunun üzerine sizin her vicdan ve ahlak sahibi kişi gibi, iftira içeren bu paylaşımınızı hesabınızdan kaldıracağınızı düşündüm ancak yanılmışım. 15 Temmuz günü kurşunların altında TBMM’ye girme kararlılığımızı ve mücadelemizi gösteren görüntüleri, TBMM kayıtlarına, Milletvekillilerinin şahitliğine başvurabilme imkanınızın olmasına rağmen, kamuoyuna verdiğimiz bayan ve demeçleri dikkate almadan; şahsıma yönelik “ Korkakça kaçan biri” iftirası ve yalanıyla, üstelik takipçilerinizle ihtilat ederek yayınladınız ve bilerek, isteyerek ve kasten, bizi yalancılıkla itham ettiniz. Şayet bu iddianızı ve ithamınızı düzeltmez, ispat etmez ve delillendirmez iseniz, sahtekar, onursuz ve yüzsüz bir yaklaşım içinde olduğunuz, hayatınız boyunca icra ettiğiniz gazetecilik mesleğini yalan, sahte, hayasız bir temek üzerine oturttuğunuz düşüncesi hasıl olacaktır. Bizim yalancılığımızı ispat etmeden, iftiradan ibaret bu açıklamayı Twitter hesabınızda tutmaya devam ederseniz, siyasetin onursuz bir yüzkarası haline; Standart insan özellikleri olan ahlak, namus, haysiyet, şeref, dürüstlük, utanma, saygı ve onur gibi vasıfların hiçbirini taşımayan, yüzüne bile bakılmayacak karekter yoksunu bir yüzsüz haline gelmişsiniz demektir.   İşte o pylaşım;

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, sosyal medya hesabından aylar önce ortaya çıkan görüntüleri paylaşarak otoparkta saklandığını ve yalan söylediğini iddia eden CHP’li Vekil Tuncay Özkan’a sosyal medya hesabından cevap verdi.

 

Denizli'de bir etkinlikte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Meclis'e o bombalar yağarken oradaydık. Yanımda bir bakan kardeşimiz vardı ona ve arkadaşlarıma dedim ki 'canlı teslim olmayacağım” sözleri üzerine CHP’li vekil Tuncay Özkan, 3-4 ay önce NTV’de ilkez yayınlanan programda ortaya çıkan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi TBMM’de ki görüntüleri, yeni ortaya çıkmış gibi sosyal medya hesabından vererek, Bakan Zeybekci’nin otoparkta saklandığını ve yalan söylediğini belirtti.

 

Bunun üzerine Bakan Nihat Zeybekci, önce telefonla Özkan’a ulaşarak sorduğu sorulara cevap vermesinin ardından ne demek istediğiniz anladım bakanım diyen Özkan’ın, paylaşımını kaldırmaması üzerine, sosyal medya hesabından cevap verdi.

 

Bakan Nihat Zeybekci, Tuncay Özkan’ın 8 Ocak 2018 tarihinde şahsıma yönelik iftira içeren tweetine cevabım şudur:

 

Bakan Nihat Zeybekci; “ 08.01.2018 tarih ve saat 18.05’te @ATuncayOzkan isimli resmi Twitter hesabınızdan yaptığınız açıklama ile şahsıma yalancı dediniz. Bunun üzerine siyasete duyduğum saygı gereği ve ‘belki de yanlış yönlendirilmiştir’ düşüncesiyle sizi aradım. 15 Temmuz’da hain darbe girişiminin yaşandığı gece Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde miydiniz diye sorduğumda é Hayıré dediniz. O gece TBMM bulunan CHP’li Milletvekillerine sorup bilgi aldınız mı diye sordum “Hayır” dediniz. Anadolu Ajansı’nın yayınladığı görüntüleri gördünüz mü diye sorduğumda yine “Hayır” dediniz. Söz konusu sorularım üzerine,  “ne demek istediğinizi anladım Sn. Bakan” dediniz. Ben de bunun üzerine sizin her vicdan ve ahlak sahibi kişi gibi, iftira içeren bu paylaşımınızı hesabınızdan kaldıracağınızı düşündüm ancak yanılmışım.

15 Temmuz günü kurşunların altında TBMM’ye girme kararlılığımızı ve mücadelemizi gösteren görüntüleri, TBMM kayıtlarına, Milletvekillilerinin şahitliğine başvurabilme imkanınızın olmasına rağmen, kamuoyuna verdiğimiz bayan ve demeçleri dikkate almadan; şahsıma yönelik “ Korkakça kaçan biri” iftirası ve yalanıyla, üstelik takipçilerinizle ihtilat ederek yayınladınız ve bilerek, isteyerek ve kasten, bizi yalancılıkla itham ettiniz.

Şayet bu iddianızı ve ithamınızı düzeltmez, ispat etmez ve delillendirmez iseniz, sahtekar, onursuz ve yüzsüz bir yaklaşım içinde olduğunuz, hayatınız boyunca icra ettiğiniz gazetecilik mesleğini yalan, sahte, hayasız bir temek üzerine oturttuğunuz düşüncesi hasıl olacaktır.

Bizim yalancılığımızı ispat etmeden, iftiradan ibaret bu açıklamayı Twitter hesabınızda tutmaya devam ederseniz, siyasetin onursuz bir yüzkarası haline; Standart insan özellikleri olan ahlak, namus, haysiyet, şeref, dürüstlük, utanma, saygı ve onur gibi vasıfların hiçbirini taşımayan, yüzüne bile bakılmayacak karekter yoksunu bir yüzsüz haline gelmişsiniz demektir.

 

İşte o pylaşım;

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.