Sanayi esnafı kendi çözümünü kendi buldu

DENİZLİ 25.01.2018 - 09:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Sanayi esnafı kendi çözümünü kendi buldu

Denizli’de kış aylarının en çetin geçtiği ilçelerinden olan Çameli’de, hava sıcaklıkları eksi 10 derecenin altına düşüyor.  Çameli sanayi esnafı kendi imkanları ile yaptığı soba ile ısınmaya çalışıyor.   Çameli’nin dondurucu soğuğuna dayanamayan esnaf, meşhur Aydın Bozdoğan sobalarına benzer soba yaparak ısınmaya çalışıyor. Havaların kar yağışı geçtiği Çameli’de sıcaklıkların düşmesi ile soğuk havanın etkisi altında kalan ilçede, sanayi esnafı zor şartlar altında çalışmalarını sürdürüyor.     Soğuktan etkilenen esnafın iş verimi de düşüyor. Buna çare olarak, Murat Öksün, Şaban Kınayer ve Abdullah Uğuz isimli sanayi esnafı, kendi imkanları ile sacdan bir soba yaptı. Çalıştıkları alana koyan esnaf sobayı odunla yakıyor. Esnaf üşüdüğü zaman sobanın başına gelerek ısındıktan sonra tekrar işlerine devam ediyor.   Sanayi esnafının yaptığı bu sobayı diğer esnaflarda kullanmaya başladı.  

Denizli’de kış aylarının en çetin geçtiği ilçelerinden olan Çameli’de, hava sıcaklıkları eksi 10 derecenin altına düşüyor.  Çameli sanayi esnafı kendi imkanları ile yaptığı soba ile ısınmaya çalışıyor.

 

Çameli’nin dondurucu soğuğuna dayanamayan esnaf, meşhur Aydın Bozdoğan sobalarına benzer soba yaparak ısınmaya çalışıyor. Havaların kar yağışı geçtiği Çameli’de sıcaklıkların düşmesi ile soğuk havanın etkisi altında kalan ilçede, sanayi esnafı zor şartlar altında çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Soğuktan etkilenen esnafın iş verimi de düşüyor. Buna çare olarak, Murat Öksün, Şaban Kınayer ve Abdullah Uğuz isimli sanayi esnafı, kendi imkanları ile sacdan bir soba yaptı. Çalıştıkları alana koyan esnaf sobayı odunla yakıyor. Esnaf üşüdüğü zaman sobanın başına gelerek ısındıktan sonra tekrar işlerine devam ediyor.

 

Sanayi esnafının yaptığı bu sobayı diğer esnaflarda kullanmaya başladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.