Denizli Kayak Merkezi ziyaretçi akınına uğradı

DENİZLİ 29.01.2018 - 11:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Denizli Kayak Merkezi ziyaretçi akınına uğradı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi bünyesinde barındıran Denizli, binlerce yıllık termal kaynaklarının yanında kayak yapmak isteyenler için de 2016 yılında bitirilen kayak merkeziyle dikkati çekiyor.   UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki "beyaz cennet" Pamukkale'yi görmek ve termal sulara girerek şifa bulmak için her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiği Denizli'de, Bozdağ üzerine kurulan Denizli Kayak Merkezi, karın keyfini çıkarmak isteyen kayakseverlerin akınına uğradı.     Binlerce yıllık şifalı termal suları ve beyaz travertenleriyle Pamukkale'yi bünyesinde barındıran Denizli, farklı turizm alanlarına yönelik yatırımlar yapmaya devam ediyor. Denizli’ye kar yağışının etkili olmamasına rağmen yüksek kesimlere yağan kar nedeniyle kış turizminin yeni gözdesi haline geliyor. Bu hafta Denizli Bozdağ Kayak Merkezi’ne yer li yabancı vatandaşların akınına uğradı.     Pamukkale'nin "kar beyazı" travertenlerinde yürüyüp sıcak sularında şifa bulan yerli ve yabancı turistler, aynı gün içinde kayak yapma imkanı da buluyor.   Dönemin Denizli Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu öncülüğünde 2003 yılında Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi'ndeki Bozdağ'a kayak merkezi kurulması için çalışmalara başlanan ve 2016 yılında bitirilen tesislere karayoluyla bir saat süren yolculukla ulaşılıyor. Denizli şehir merkezine 85 kilometre uzaklıktaki tesislerde acemi, orta seviye ve profesyoneller için 12 kilometre uzunluğunda 3 pist bulunuyor.     Kayakseverlere kesintisiz kayak ve snowboard imkanı sunan Denizli Kayak Merkezi'nde saatte bin 500 kişi taşıma kapasiteli iki telesiyej ve teleski hizmet veriyor. Merkezde mevsim şartlarına göre 3,5 ay kayak yapılabiliyor. Geçen yıl kış sezonunda 50 bin kişinin kayak yaptığı merkezde telesiyejle dağın zirvesine çıkan ziyaretçiler, enfes manzaralar sunan bölgeyi kuş bakışı izleyebiliyor.     Denizli Kayak Merkezi’ne giden vatandaşların birçoğu kayak yaparken, kimileride karın güzelliği karşısında kartopu oynadı ve dolaşarak bu anlarını ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekti.      

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'yi bünyesinde barındıran Denizli, binlerce yıllık termal kaynaklarının yanında kayak yapmak isteyenler için de 2016 yılında bitirilen kayak merkeziyle dikkati çekiyor.

 

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki "beyaz cennet" Pamukkale'yi görmek ve termal sulara girerek şifa bulmak için her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiği Denizli'de, Bozdağ üzerine kurulan Denizli Kayak Merkezi, karın keyfini çıkarmak isteyen kayakseverlerin akınına uğradı.

 

 

Binlerce yıllık şifalı termal suları ve beyaz travertenleriyle Pamukkale'yi bünyesinde barındıran Denizli, farklı turizm alanlarına yönelik yatırımlar yapmaya devam ediyor. Denizli’ye kar yağışının etkili olmamasına rağmen yüksek kesimlere yağan kar nedeniyle kış turizminin yeni gözdesi haline geliyor. Bu hafta Denizli Bozdağ Kayak Merkezi’ne yer li yabancı vatandaşların akınına uğradı.

 

 

Pamukkale'nin "kar beyazı" travertenlerinde yürüyüp sıcak sularında şifa bulan yerli ve yabancı turistler, aynı gün içinde kayak yapma imkanı da buluyor.

 

Dönemin Denizli Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu öncülüğünde 2003 yılında Tavas ilçesi Nikfer Mahallesi'ndeki Bozdağ'a kayak merkezi kurulması için çalışmalara başlanan ve 2016 yılında bitirilen tesislere karayoluyla bir saat süren yolculukla ulaşılıyor. Denizli şehir merkezine 85 kilometre uzaklıktaki tesislerde acemi, orta seviye ve profesyoneller için 12 kilometre uzunluğunda 3 pist bulunuyor.

 

 

Kayakseverlere kesintisiz kayak ve snowboard imkanı sunan Denizli Kayak Merkezi'nde saatte bin 500 kişi taşıma kapasiteli iki telesiyej ve teleski hizmet veriyor. Merkezde mevsim şartlarına göre 3,5 ay kayak yapılabiliyor. Geçen yıl kış sezonunda 50 bin kişinin kayak yaptığı merkezde telesiyejle dağın zirvesine çıkan ziyaretçiler, enfes manzaralar sunan bölgeyi kuş bakışı izleyebiliyor.

 

 

Denizli Kayak Merkezi’ne giden vatandaşların birçoğu kayak yaparken, kimileride karın güzelliği karşısında kartopu oynadı ve dolaşarak bu anlarını ölümsüzleştirmek adına fotoğraf çekti.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.