Atatürk'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı

DENİZLİ 28.03.2018 - 10:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Atatürk'e hakaret eden şahıs gözaltına alındı

Sarayköy’de yaşanan olayda B.D isimli şahsın sosyal medya hesabından Atatürk’e hakaret ve küfür dolu paylaşımı kısa sürede yayıldı ve ilçe halkının olayla ilgili tepkisi hala sürüyor. Şahsın psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürüldü.   Yaşanan olayda sosyal medya hesabından Osmanlı Devletinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi Han’ın fotoğrafını paylaşıp üzerine kendi yorumu olan “ Alayınızın Atatürk’ünü s... Bak benim atam Ertuğrul Gazi Han var mı uloo 50 bin kurşununuz var mı loo “yazan B.D isimli şahsın bu paylaşımı ilçe halkını ayaklandırdığı gibi CHP ilçe teşkilatında harekete geçirdi. Bugün CHP ilçe teşkilatı toplanıp ilçe başkanı Cengiz Demirci’nin yaptığı basın açıklamasında konuya olan hassasiyetlerini dile getirip hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler kısa sürede B.D’ yi gözaltına aldı.   CHP Sarayköy İlçe Başkanı Cengiz Demirci; yaptığı açıklamada; “26 Mart Pazartesi günü, ilçemizde yaşayan pervasızca sosyal medya üzerinden, önderimiz Atatürk’e ağza alınmayacak küfür sarf eden bu şahsı sözlerinden dolayı kınıyorum. Dün itibari ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna bildiririz. Hak, hukuk ve adalete olan inancımızla, bu kişi hakkında savcılarımızın gerekli hukuki işlemeleri yapacağına inanıyoruz” dedi.   Hala gözaltında bulunan B.D’ nin bazı ilçe halkı sakinleri tarafından ve onu tanıyan kişilerden edinilen bilgilere göre akli dengesinin olmadığı öne sürüldü. Yaptığı paylaşımın altına yapılan yorumlarda, şahsın psikolojik durumunun iyi olmadığı belirtiliyor. Olayla ilgili soruşturma tüm hassasiyetiyle devam ediyor.  

Sarayköy’de yaşanan olayda B.D isimli şahsın sosyal medya hesabından Atatürk’e hakaret ve küfür dolu paylaşımı kısa sürede yayıldı ve ilçe halkının olayla ilgili tepkisi hala sürüyor. Şahsın psikolojik sorunlar yaşadığı ileri sürüldü.

 

Yaşanan olayda sosyal medya hesabından Osmanlı Devletinin kurucusu olan Ertuğrul Gazi Han’ın fotoğrafını paylaşıp üzerine kendi yorumu olan “ Alayınızın Atatürk’ünü s... Bak benim atam Ertuğrul Gazi Han var mı uloo 50 bin kurşununuz var mı loo “yazan B.D isimli şahsın bu paylaşımı ilçe halkını ayaklandırdığı gibi CHP ilçe teşkilatında harekete geçirdi. Bugün CHP ilçe teşkilatı toplanıp ilçe başkanı Cengiz Demirci’nin yaptığı basın açıklamasında konuya olan hassasiyetlerini dile getirip hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Bunun üzerine harekete geçen ekipler kısa sürede B.D’ yi gözaltına aldı.

 

CHP Sarayköy İlçe Başkanı Cengiz Demirci; yaptığı açıklamada; “26 Mart Pazartesi günü, ilçemizde yaşayan pervasızca sosyal medya üzerinden, önderimiz Atatürk’e ağza alınmayacak küfür sarf eden bu şahsı sözlerinden dolayı kınıyorum. Dün itibari ile Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyuna bildiririz. Hak, hukuk ve adalete olan inancımızla, bu kişi hakkında savcılarımızın gerekli hukuki işlemeleri yapacağına inanıyoruz” dedi.

 

Hala gözaltında bulunan B.D’ nin bazı ilçe halkı sakinleri tarafından ve onu tanıyan kişilerden edinilen bilgilere göre akli dengesinin olmadığı öne sürüldü. Yaptığı paylaşımın altına yapılan yorumlarda, şahsın psikolojik durumunun iyi olmadığı belirtiliyor. Olayla ilgili soruşturma tüm hassasiyetiyle devam ediyor.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.