Tavas’ın Kaderi Bankanın Lütfünda

DENİZLİ 05.04.2018 - 16:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:50
 

Tavas’ın Kaderi Bankanın Lütfünda

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Banka Promosyon anlaşmasında Tavas ilçesindeki eğitim çalışanlarının tamamını mağdur ettiği belirtildi.   Yapılan açıklamada; Eğitim Çalışanlarına ödenecek promosyonlar 2007/21 sayılı genelgeyle düzenlenmiş; bu bağlamda kamu görevlilerine promosyon adı altında ayni ve nakdi ek mali imkanlar sağlanmasının usul ve esasları belirlenmiştir.   Genelgeye göre promosyon anlaşması yapılırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm kurumları kapsayacak şekilde, içerisinde Yetkili Sendika Temsilcisinin de olacağı bir komisyon kurması istekli bankalardan teklif alarak promosyon miktarının belirlenmesi gerekirken; Eğitim çalışanları sahipsiz bırakılarak bankaların insafına terk edilmiştir. Birden fazla promosyon anlaşması yapıldığı için aynı ilçede çalışan eğitim çalışanlarının, farklı miktarda promosyon alması ikinci bir mağduriyeti oluşturmuştur.   2008/18 sayılı Genelge gereği promosyonların Eğitim Çalışanlarının hesabına aktarılması gerekirken, ayrı bir hesapta toplanması kafalarda soru işareti oluşturmuştur.   2010/17 Sayılı genelgede ise Banka tarafından verilecek promosyonun tamamının personele dağıtılması gerekirken, bu paraların çalışanlara dağıtılmayıp eksik ödeme yapılması ve paraların hangi hesapta tutulduğunun bilinmemesi de ayrıca bir soru işareti oluşturmuştur.   İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Tavas’ta yetkili olan sendikanın, Eğitim çalışanlarının promosyon anlaşmasını Bankaların lütfüne bırakması düşündürücüdür.   Yetkililerin acilen bu olaya el atarak; Eğitim Çalışanlarının mağduriyetini gidermesini ümit ediliyoruz.

Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; Tavas İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Banka Promosyon anlaşmasında Tavas ilçesindeki eğitim çalışanlarının tamamını mağdur ettiği belirtildi.

 

Yapılan açıklamada; Eğitim Çalışanlarına ödenecek promosyonlar 2007/21 sayılı genelgeyle düzenlenmiş; bu bağlamda kamu görevlilerine promosyon adı altında ayni ve nakdi ek mali imkanlar sağlanmasının usul ve esasları belirlenmiştir.

 

Genelgeye göre promosyon anlaşması yapılırken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, tüm kurumları kapsayacak şekilde, içerisinde Yetkili Sendika Temsilcisinin de olacağı bir komisyon kurması istekli bankalardan teklif alarak promosyon miktarının belirlenmesi gerekirken; Eğitim çalışanları sahipsiz bırakılarak bankaların insafına terk edilmiştir. Birden fazla promosyon anlaşması yapıldığı için aynı ilçede çalışan eğitim çalışanlarının, farklı miktarda promosyon alması ikinci bir mağduriyeti oluşturmuştur.

 

2008/18 sayılı Genelge gereği promosyonların Eğitim Çalışanlarının hesabına aktarılması gerekirken, ayrı bir hesapta toplanması kafalarda soru işareti oluşturmuştur.

 

2010/17 Sayılı genelgede ise Banka tarafından verilecek promosyonun tamamının personele dağıtılması gerekirken, bu paraların çalışanlara dağıtılmayıp eksik ödeme yapılması ve paraların hangi hesapta tutulduğunun bilinmemesi de ayrıca bir soru işareti oluşturmuştur.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Tavas’ta yetkili olan sendikanın, Eğitim çalışanlarının promosyon anlaşmasını Bankaların lütfüne bırakması düşündürücüdür.

 

Yetkililerin acilen bu olaya el atarak; Eğitim Çalışanlarının mağduriyetini gidermesini ümit ediliyoruz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.