Köprü ve kavşaklar ile Denizli vizyonuna değer kattı

DENİZLİ 08.05.2018 - 13:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Köprü ve kavşaklar ile Denizli vizyonuna değer kattı

Denizli Büyükşehir Belediyesi trafik sorunu için yaptığı projeler arasında yer alan yol çalışmaları tamamlandı. Denizli girişi ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yaptığı kavşak ve yol çalışmaları ile Denizli vizyonuna değer kattı.   Denizli'nin ulaşım sorununu çözmek için köprülü kavşaklar, çevre yolları, alt ve üst geçitler, otoparklar gibi ulaşımda çığır açacak yatırımları hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya soktuğu projelerini birer birer hizmete açıyor. Başta Üçgen Kavşağı, Hal Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü ve çevre yolunun tamamlanması ile trafik nefes aldı. Bunun yanı sıra görsel anlamda da güzellik ve değer katan yol çalışmaları Denizli vizyonuna değer kattı.     Üçgen Kavşağı;  Antalya, Ankara ve İzmir yollarının kesiştiği bir noktada. Denizliye gelen herkesin geçtiği ve tüm Denizlililerin kullandığı yoğun bir yol. Günde 110 binin üzerinde aracın geçtiği yer olarak biliniyor. Geçmişte Üçgen'de çok sıkıntı yaşandığı görülürken, burada bekleme süreleri 15-20 dakikadan yarım saate kadar uzayabiliyordu. Sürücüler ve vatandaşların sabrı zorlanıyor, gitmesi gereken yerlere zamanında gidemiyordu. Aynı zamanda çok yakıt kullanılıyor, hava kirliliği, stres ve büyük zaman kayıpları yaratıyordu. Köprülerin ve buradaki yapıların sağlamlaşması için yer altında 616 kazık var. Bazılarının uzunluğu 53 metreyi buluyor. Üçgen Köprülü Kavşağı ile bu sorun ortadan kalktı.     Sanayi Bağlantı Köprüsü:  Kent trafiğini rahatlatacak önemli projelerinden biri olan Sanayi Bağlantı Köprüsü tamamlanarak hizmete girdi. 1.ve 2. Sanayi bölgesini 3. Sanayi'ye bağlayan köprü ile Denizli-İzmir Karayolu üzerindeki trafik yoğunluğu azalacak ve bu bölgede meydana gelen trafik kazalarının da önüne geçilecek   Teknik yapımı bakımından Türkiye’de en zor inşa edilen tesislerden birisi olan Sanayi Bağlantı Köprüsü, 5 ayak üzerine inşa edildi. 4 ayak açıklığı bulunan köprünün, orta yaka açıklığı 52 metre, baştaki iki ayak açıklığı ise 32 metre olarak inşa edildi. Toplam uzunluğu 500 metre olan köprünün şehir merkezindeki trafiği önemli ölçüde rahatlattı.     Hal Köprülü Kavşağı:  Denizli-İzmir karayolunda trafiğin kesintisiz ve güvenli bir şekilde akmasının amaçlandığı Halk Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olması planlanan 50 metre genişliğindeki yolun da bağlantı noktasını oluşturacak. Art germe tekniği ile inşa edilen köprü 3 gidiş, 3geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olacak. Yaklaşık 30 metre genişlikte olacak köprünün, uzunluğu ise 313 metre. Denizli-İzmir karayolunda ışık bekleme sürelerini ortadan kaldıracak kavşak ile trafik güvenliği had safhaya çıkacak.   

Denizli Büyükşehir Belediyesi trafik sorunu için yaptığı projeler arasında yer alan yol çalışmaları tamamlandı. Denizli girişi ve trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yaptığı kavşak ve yol çalışmaları ile Denizli vizyonuna değer kattı.

 

Denizli'nin ulaşım sorununu çözmek için köprülü kavşaklar, çevre yolları, alt ve üst geçitler, otoparklar gibi ulaşımda çığır açacak yatırımları hayata geçiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, uygulamaya soktuğu projelerini birer birer hizmete açıyor. Başta Üçgen Kavşağı, Hal Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü ve çevre yolunun tamamlanması ile trafik nefes aldı. Bunun yanı sıra görsel anlamda da güzellik ve değer katan yol çalışmaları Denizli vizyonuna değer kattı.

 

 

Üçgen Kavşağı;  Antalya, Ankara ve İzmir yollarının kesiştiği bir noktada. Denizliye gelen herkesin geçtiği ve tüm Denizlililerin kullandığı yoğun bir yol. Günde 110 binin üzerinde aracın geçtiği yer olarak biliniyor. Geçmişte Üçgen'de çok sıkıntı yaşandığı görülürken, burada bekleme süreleri 15-20 dakikadan yarım saate kadar uzayabiliyordu. Sürücüler ve vatandaşların sabrı zorlanıyor, gitmesi gereken yerlere zamanında gidemiyordu. Aynı zamanda çok yakıt kullanılıyor, hava kirliliği, stres ve büyük zaman kayıpları yaratıyordu. Köprülerin ve buradaki yapıların sağlamlaşması için yer altında 616 kazık var. Bazılarının uzunluğu 53 metreyi buluyor. Üçgen Köprülü Kavşağı ile bu sorun ortadan kalktı.

 

 

Sanayi Bağlantı Köprüsü:  Kent trafiğini rahatlatacak önemli projelerinden biri olan Sanayi Bağlantı Köprüsü tamamlanarak hizmete girdi. 1.ve 2. Sanayi bölgesini 3. Sanayi'ye bağlayan köprü ile Denizli-İzmir Karayolu üzerindeki trafik yoğunluğu azalacak ve bu bölgede meydana gelen trafik kazalarının da önüne geçilecek

 

Teknik yapımı bakımından Türkiye’de en zor inşa edilen tesislerden birisi olan Sanayi Bağlantı Köprüsü, 5 ayak üzerine inşa edildi. 4 ayak açıklığı bulunan köprünün, orta yaka açıklığı 52 metre, baştaki iki ayak açıklığı ise 32 metre olarak inşa edildi. Toplam uzunluğu 500 metre olan köprünün şehir merkezindeki trafiği önemli ölçüde rahatlattı.

 

 

Hal Köprülü Kavşağı:  Denizli-İzmir karayolunda trafiğin kesintisiz ve güvenli bir şekilde akmasının amaçlandığı Halk Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve Denizli’nin yeni çevre yolu olması planlanan 50 metre genişliğindeki yolun da bağlantı noktasını oluşturacak. Art germe tekniği ile inşa edilen köprü 3 gidiş, 3geliş olmak üzere toplam 6 şeritli olacak. Yaklaşık 30 metre genişlikte olacak köprünün, uzunluğu ise 313 metre. Denizli-İzmir karayolunda ışık bekleme sürelerini ortadan kaldıracak kavşak ile trafik güvenliği had safhaya çıkacak. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.