Trafik Haftası Acıpayam’da Motosiklet Kazalarını Azaltma Temasıyla Kutlandı

DENİZLİ 09.05.2018 - 16:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Trafik Haftası Acıpayam’da Motosiklet Kazalarını Azaltma Temasıyla Kutlandı

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk program Acıpayam ilçesinde düzenlenmiştir.   Acıpayam ilçe Jandarma Komutanlığı, Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Acıpayam Belediyesi tarafından Acıpayam Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikler öğrenciler ve halk tarafından büyük ilgi görmüştür.   Kutlamalar kapsamında; Denizli İl Jandarma Komutanlığıncadüzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ son semineri icra edilmiştir.Acıpayam Anadolu Lisesi’nde 100 lise öğrencisine Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri tarafından, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi anlatılmıştır. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenmiş, kask,  eldiven ve reflektifli yelek hediye edilmiştir.     Yılbaşından itibaren Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde icra edilen 20 seminerde, bu zamana kadar 2.000 öğrenci ve 400 vatandaşımıza ulaşılmıştır. Jandarma’nın zaman içerisinde yaptığı denetimlerde kask takma ve görünürlüğü artırıcı yelek giyilmesi oranında artış tespit edilmiş, ayrıca vatandaşlar ile yapılan görüşmelerde konu hakkında duyarlılık oluşmaya başlandığı tespit edilmiştir.     Projedeki amaçlara ulaşmak ve farkındalığın arttırılması maksadıyla bu yılki Trafik haftası kutlamaları önceki yıllardan farklı olarak icra edilmiştir. Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, TÜVTÜRK’ün katılımları ile açılan sergilerde broşür dağıtılmış, reflektif yelek ve kask hediye edilmiş, ziyaretçilere ikramlarda bulunulmuştur.  Sergi sonrası, öğrenci ve vatandaşların yaya olarak katıldığı korteje motosiklet sürücüleri de eşlik etmiştir.  

Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında ilk program Acıpayam ilçesinde düzenlenmiştir.

 

Acıpayam ilçe Jandarma Komutanlığı, Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Acıpayam Belediyesi tarafından Acıpayam Kaymakamlığı koordinesinde gerçekleştirilen etkinlikler öğrenciler ve halk tarafından büyük ilgi görmüştür.

 

Kutlamalar kapsamında; Denizli İl Jandarma Komutanlığıncadüzenlenen ‘Motosiklet Kazalarını Azaltma ve Kazalarda Ölüm/Yaralanma Riskinin Düşürülmesi Projesi’ son semineri icra edilmiştir.Acıpayam Anadolu Lisesi’nde 100 lise öğrencisine Denizli Güvenli Sürüş Kontrol Sistemi platformu üyeleri, Jandarma Trafik Timleri, Motosikletli Jandarma Asayiş Timleri tarafından, kask takmanın ve trafikte görünür olmanın önemi anlatılmıştır. Seminer sonunda, standart dışı bir kaskın kırılışı sergilenmiş, kask,  eldiven ve reflektifli yelek hediye edilmiştir.

 

 

Yılbaşından itibaren Acıpayam, Çameli ve Serinhisar ilçelerinde icra edilen 20 seminerde, bu zamana kadar 2.000 öğrenci ve 400 vatandaşımıza ulaşılmıştır. Jandarma’nın zaman içerisinde yaptığı denetimlerde kask takma ve görünürlüğü artırıcı yelek giyilmesi oranında artış tespit edilmiş, ayrıca vatandaşlar ile yapılan görüşmelerde konu hakkında duyarlılık oluşmaya başlandığı tespit edilmiştir.

 

 

Projedeki amaçlara ulaşmak ve farkındalığın arttırılması maksadıyla bu yılki Trafik haftası kutlamaları önceki yıllardan farklı olarak icra edilmiştir. Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, TÜVTÜRK’ün katılımları ile açılan sergilerde broşür dağıtılmış, reflektif yelek ve kask hediye edilmiş, ziyaretçilere ikramlarda bulunulmuştur.  Sergi sonrası, öğrenci ve vatandaşların yaya olarak katıldığı korteje motosiklet sürücüleri de eşlik etmiştir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.