Kudüs için Denizli Ayakta!

DENİZLİ 20.05.2018 - 19:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kudüs için Denizli Ayakta!

ABD’in İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstermek, Filistin halkının düzenlediği ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek amaçlı, Denizli Genç İHH Başkanlığı tarafından düzenlenen protesto gösterisi 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleşti.   Düzenlenen protesto gösterisine, İHH Denizli İl Başkanı Hasan Ali Solak, Genç Denizli İHH Başkanı Adem Kalay, İHH Denizli Kadın Kolları Başkanı Cennet Oturak. BBP Denizli İl Başkanı İlhami Çiçek ve Milletvekili aday adayı Veli Demir, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.   Programda Kur’an-ı Kerim okunarak başladı. Denizli Genç İHH Başkanı Adem Kalay’ın yaptığı basın bildirisinde; “ABD’in İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstermek, Filistin halkının düzenlediği ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek vermek, büyük felaket olarak adlandırılan Nakba’nın 70. Yılını protesto etmek ve katil İsrail askerlerinin şehit ettiği kardeşlerimize rahmet dilemek için bugün meydanlardayız” dedi.     Gösteride İHH Denizli Kadın Kolları Başkanı Cennet Oturak, duygu dolu konuşması ile Kudüs’ü yaşayarak anlatması, meydandaki vatandaşlara duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.   Cennet Oturak, “Bugün Mekke ve Medine’den sonra kutsal beldelerimizin üçüncüsü olan Kudüs zulüm altıdandır.  Bizler Kudüs’e ruhen ve bedenen bağlıyız. Allah oranın kutsal bir belde olduğunu bize bildirmiştir. Kudüs, Mescidi Aksa, Zekeriya Aleyhisselam'ın testereyle kesildiği yerdir. Peygamber Yahya Aleyhisselam'ın başı gövdesinden ayrıldığı yerdir. Birçok peygamberin yaşadığı kutsal beldedir Kudüs… Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) buradan Mirac’a yükseldiği yerdir Kudüs.. Hz. Ömer’in Fethettiği Kudüs’te o güzel beldede bizim ecdadımızın yazmış olduğu ‘La ilahe illallah İbrahim Halilullah’ yazısı hala durmaktadır. İsrail’in ve abisi ABD’nin bir an önce Kudüs’ten Filistin’den elini çekmesi gerekmektedir” dedi.     Programda, “Kudüs Müslümanlarındır, İnsanlık adına Denizli Ayakta” pankartının yanı sıra, “İsrail sözden anlamaz ancak güçten anlar” yazılı dövizler dikkat çekti.     Program sonunda Ali Sürücüoğlu’nun günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı duaya çevredekilerde ellerini açarak hep birlikte amin dedi. Program bitiminde meydanda toplanan vatandaşlar sessizce dağıldı.  

ABD’in İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstermek, Filistin halkının düzenlediği ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek amaçlı, Denizli Genç İHH Başkanlığı tarafından düzenlenen protesto gösterisi 15 Temmuz Şehitleri Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleşti.

 

Düzenlenen protesto gösterisine, İHH Denizli İl Başkanı Hasan Ali Solak, Genç Denizli İHH Başkanı Adem Kalay, İHH Denizli Kadın Kolları Başkanı Cennet Oturak. BBP Denizli İl Başkanı İlhami Çiçek ve Milletvekili aday adayı Veli Demir, STK üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Programda Kur’an-ı Kerim okunarak başladı. Denizli Genç İHH Başkanı Adem Kalay’ın yaptığı basın bildirisinde; “ABD’in İsrail Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasına tepki göstermek, Filistin halkının düzenlediği ‘Büyük Dönüş Yürüyüşü’ne destek vermek, büyük felaket olarak adlandırılan Nakba’nın 70. Yılını protesto etmek ve katil İsrail askerlerinin şehit ettiği kardeşlerimize rahmet dilemek için bugün meydanlardayız” dedi.

 

 

Gösteride İHH Denizli Kadın Kolları Başkanı Cennet Oturak, duygu dolu konuşması ile Kudüs’ü yaşayarak anlatması, meydandaki vatandaşlara duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

 

Cennet Oturak, “Bugün Mekke ve Medine’den sonra kutsal beldelerimizin üçüncüsü olan Kudüs zulüm altıdandır.  Bizler Kudüs’e ruhen ve bedenen bağlıyız. Allah oranın kutsal bir belde olduğunu bize bildirmiştir. Kudüs, Mescidi Aksa, Zekeriya Aleyhisselam'ın testereyle kesildiği yerdir. Peygamber Yahya Aleyhisselam'ın başı gövdesinden ayrıldığı yerdir. Birçok peygamberin yaşadığı kutsal beldedir Kudüs… Peygamberimiz Muhammed Mustafa (S.A.V) buradan Mirac’a yükseldiği yerdir Kudüs..

Hz. Ömer’in Fethettiği Kudüs’te o güzel beldede bizim ecdadımızın yazmış olduğu ‘La ilahe illallah İbrahim Halilullah’ yazısı hala durmaktadır. İsrail’in ve abisi ABD’nin bir an önce Kudüs’ten Filistin’den elini çekmesi gerekmektedir” dedi.

 

 

Programda, “Kudüs Müslümanlarındır, İnsanlık adına Denizli Ayakta” pankartının yanı sıra, “İsrail sözden anlamaz ancak güçten anlar” yazılı dövizler dikkat çekti.

 

 

Program sonunda Ali Sürücüoğlu’nun günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı duaya çevredekilerde ellerini açarak hep birlikte amin dedi.

Program bitiminde meydanda toplanan vatandaşlar sessizce dağıldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.