Denizli'de şiddetli yağışlar devam edecek!

DENİZLİ 29.05.2018 - 11:22, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de şiddetli yağışlar devam edecek!

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 17 ila 29 derece arası değişeceği tahmin ediliyor. Denizli’de birkaç gündür yaşanan şiddetli yağışlar bugünde devam edecek. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.   Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale ile İzmir'in kuzey kesimleri dışında ülke genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Sivas, Bingöl, Muş, Ordu çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2), Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm/m2) olması bekleniyor.  Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.  Denizli’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı rüzgarın kuzeyden 6 km/sa olacağı, kent merkezi ve ilçelerde etkili olacak yağışlar konusunda vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu. Kuvvetli yağışların Çarşamba günüde devam edeceği tahmin ediliyor.   Denizli’de dün yaşanan sağanak yağışlarda birçok yolda ve evlerde sel nedeniyle su baskınları meydana geldi. Trafikte yağan yağış nedeniyle aksamalar meydana gelirken, bazı bölgelerde yollar trafiğe kapatıldı. Uzmanlar sürücüleri ve vatandaşları kuvvetli yağışlar konusunda uyardı.     Bazı ilçelerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:    Acıpayam: Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 10°C ila 24°C Çameli:  Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 8°C ila 20°C Sarayköy: Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 16°C ila 29°C Bozkurt:  Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 11°C ila 23°C Tavas:  Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 8°C ila 22°C          

Denizli’de bugün hava sıcaklığı 17 ila 29 derece arası değişeceği tahmin ediliyor. Denizli’de birkaç gündür yaşanan şiddetli yağışlar bugünde devam edecek. Yetkililer vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Çanakkale ile İzmir'in kuzey kesimleri dışında ülke genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Göller yöresi, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Sivas, Bingöl, Muş, Ordu çevreleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli (21-50 mm/m2), Giresun, Trabzon ve Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 mm/m2) olması bekleniyor. 


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.  Denizli’de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı rüzgarın kuzeyden 6 km/sa olacağı, kent merkezi ve ilçelerde etkili olacak yağışlar konusunda vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu. Kuvvetli yağışların Çarşamba günüde devam edeceği tahmin ediliyor.

 

Denizli’de dün yaşanan sağanak yağışlarda birçok yolda ve evlerde sel nedeniyle su baskınları meydana geldi. Trafikte yağan yağış nedeniyle aksamalar meydana gelirken, bazı bölgelerde yollar trafiğe kapatıldı. Uzmanlar sürücüleri ve vatandaşları kuvvetli yağışlar konusunda uyardı.

 

 


Bazı ilçelerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: 

 

Acıpayam: Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 10°C ila 24°C

Çameli:  Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 8°C ila 20°C

Sarayköy: Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 16°C ila 29°C

Bozkurt:  Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 11°C ila 23°C

Tavas:  Kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 8°C ila 22°C

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.