Biz Anadoluyuz Projesi!

DENİZLİ 06.06.2018 - 15:09, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Biz Anadoluyuz Projesi!

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, 27bin 772 çocuğun, eşleştirilen 24 İl valiliklerince misafir edildiği, 50 bin çocuğun 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar belirlenen illerde misafir edilmesi planlandığı belirtildi.   Yapılan açıklamada, Biz Anadoluyuz Projesi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla 15 yaş altı şehit ve gazi yakını çocuklarımız ile yetim ve öksüz çocuklarımızın karşılıklı olarak doğu ve batı illerimiz arasında ziyaretini içeren İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanlığının koordine ettiği bir projedir.   Karşılıklı ziyaretlerle; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması,  kardeşlik ve duygudaşlık bilincinin artırılması, değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılması ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, belirlenen 21 ilde ikamet eden çocuklarımız, Ülkemizin diğer bölgelerinde belirlenmiş olan İllerimizde en az üç gün süreyle misafir edilmektedir. Gene aynı Proje çerçevesinde batı İllerinden yukarıdaki özellikleri taşıyan çocuklarımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde belirlenen illerde misafir edilmektedir.   5 Nisan 2018 tarihi itibari ile toplam 27.772 çocuğumuz, eşleştirilen 24 İl Valiliklerimizce misafir edilmiş olup; 50.000 çocuğumuzun 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar belirlenen illerde misafir edilmesi planlanmıştır. Bu çerçevede Tunceli’den İlimize 220 öğrenci gelmiştir. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, 10 Mayıs Muş-Bitlis 1071 Malazgirt Zaferi ve 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 565. yıl dönümü gibi milli ruhun canlandırılması ve kardeşliğimizin pekiştirilmesine katkı sunan ecdadımızın zaferlerinin yıl dönümü münasebetleriyle “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında 30 şehit ve gazi yakını öğrencilerimiz ile yetim ve öksüz öğrencilerimiz söz konusu illerimize gönderilmiştir.   

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, 27bin 772 çocuğun, eşleştirilen 24 İl valiliklerince misafir edildiği, 50 bin çocuğun 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar belirlenen illerde misafir edilmesi planlandığı belirtildi.

 

Yapılan açıklamada, Biz Anadoluyuz Projesi; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde, milli birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek amacıyla 15 yaş altı şehit ve gazi yakını çocuklarımız ile yetim ve öksüz çocuklarımızın karşılıklı olarak doğu ve batı illerimiz arasında ziyaretini içeren İçişleri Bakanlığı Strateji Dairesi Başkanlığının koordine ettiği bir projedir.

 

Karşılıklı ziyaretlerle; ülkemizin tarihi ve kültürel mirasının tanıtılması, milli ve manevi değerlerimizin paylaşılması,  kardeşlik ve duygudaşlık bilincinin artırılması, değerlerimizin gelecek nesillerimize aktarılması ve çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde, belirlenen 21 ilde ikamet eden çocuklarımız, Ülkemizin diğer bölgelerinde belirlenmiş olan İllerimizde en az üç gün süreyle misafir edilmektedir. Gene aynı Proje çerçevesinde batı İllerinden yukarıdaki özellikleri taşıyan çocuklarımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde belirlenen illerde misafir edilmektedir.

 

5 Nisan 2018 tarihi itibari ile toplam 27.772 çocuğumuz, eşleştirilen 24 İl Valiliklerimizce misafir edilmiş olup; 50.000 çocuğumuzun 2017-2018 eğitim öğretim yılı sonuna kadar belirlenen illerde misafir edilmesi planlanmıştır. Bu çerçevede Tunceli’den İlimize 220 öğrenci gelmiştir. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi, 10 Mayıs Muş-Bitlis 1071 Malazgirt Zaferi ve 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin 565. yıl dönümü gibi milli ruhun canlandırılması ve kardeşliğimizin pekiştirilmesine katkı sunan ecdadımızın zaferlerinin yıl dönümü münasebetleriyle “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında 30 şehit ve gazi yakını öğrencilerimiz ile yetim ve öksüz öğrencilerimiz söz konusu illerimize gönderilmiştir. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.