Denizli'de kuvvetli yağış uyarısı!

DENİZLİ 11.06.2018 - 11:13, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de kuvvetli yağış uyarısı!

Denizli’de hava sıcaklığı 21 ila 30 derece arası değişirken, yetkililer kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nde yapılan değerlendirmelere göre; Denizli İl Genelinde meydana gelecek gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra kısa süreli kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarısında bulunuldu.     Şiddetli Yağış ve Selden Korunma   Evde değerli eşya ve önemli belgeleri yüksek yerlere kaldırın. Varsa afet ilk yardım çantasını yanınıza alın. Zarara yol açabilecek ya da zarar görebilecek eşyaları içeri alın. Su kaynakları kirlenebileceğinden, yedek içme suyunuzun olduğundan emin olun Suyun evi terk ettiği her yerden içeri de girebileceğini hatırlayın. Kum torbaları temin edin. Selin kullanabileceği ark,hendek,vadi ve kanyon gibi yerlerden uzak durun Açık alandaysanız en yüksek cisim siz olmayacak şekilde tepeye çıkın.   Sel sırasında "Güvende olun" Yüksek yerlere çıkın. Asla sel suyu içinde araba kullanmayın, ölümlerin 80 ninin araç içinde olduğunu unutmayın. Aracınızı selden etkilenmeyecek bir yere çekin. Sel suyu, akıntı ya da nehirlerde yürümeye çalışmayın. Hızla akan 15-20 cm derinlikteki suyun bir insanı devirebileceğini akıldan çıkarmayın. Ev yada işyerinizi boşaltmanız gerekiyorsa elektrik, doğalgaz vb.. kapatın. Çok gerekli olmadıkça yolculuğa çıkmayın.

Denizli’de hava sıcaklığı 21 ila 30 derece arası değişirken, yetkililer kuvvetli gökgürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi'nde yapılan değerlendirmelere göre; Denizli İl Genelinde meydana gelecek gök gürültülü sağanak yağışların öğleden sonra kısa süreli kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır uyarısında bulunuldu.

 

 

Şiddetli Yağış ve Selden Korunma

 

Evde değerli eşya ve önemli belgeleri yüksek yerlere kaldırın.

Varsa afet ilk yardım çantasını yanınıza alın.

Zarara yol açabilecek ya da zarar görebilecek eşyaları içeri alın.

Su kaynakları kirlenebileceğinden, yedek içme suyunuzun olduğundan emin olun

Suyun evi terk ettiği her yerden içeri de girebileceğini hatırlayın. Kum torbaları temin edin.

Selin kullanabileceği ark,hendek,vadi ve kanyon gibi yerlerden uzak durun

Açık alandaysanız en yüksek cisim siz olmayacak şekilde tepeye çıkın.

 

Sel sırasında "Güvende olun"

Yüksek yerlere çıkın.

Asla sel suyu içinde araba kullanmayın, ölümlerin 80 ninin araç içinde olduğunu unutmayın.

Aracınızı selden etkilenmeyecek bir yere çekin.

Sel suyu, akıntı ya da nehirlerde yürümeye çalışmayın.

Hızla akan 15-20 cm derinlikteki suyun bir insanı devirebileceğini akıldan çıkarmayın.

Ev yada işyerinizi boşaltmanız gerekiyorsa elektrik, doğalgaz vb.. kapatın.

Çok gerekli olmadıkça yolculuğa çıkmayın.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.