Boğulma tehlikesi geçiren turistler hakkında valilikten açıklama!

DENİZLİ 15.06.2018 - 23:21, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Boğulma tehlikesi geçiren turistler hakkında valilikten açıklama!

Brezilya’dan tatil için Denizli’ye gelen 2 turist girdikleri antik havuzda boğulma tehlikesi geçirmiş, iddiaya göre müdahalenin geç olduğu belirtilmişti. Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada; müdahalenin hemen yapıldığı açıklandı.   Valilik tarafından yapılan açıklamada; "Bugün bazı internet haber siteleri ve ulusal televizyon kanallarında yer alan “Brezilyalı Turist Kardeşler Girdikleri Antik Havuzda Boğulma Tehlikesi Geçirdi” başlıklı haberlere istinaden;   İlimiz Pamukkale Turizm Bölgesine tatil amaçlı gelen Brezilyalı turist aile bugün sabah saat 9.23’de Antik Havuza girmiş akabinde saat 10.25’de turistlerden Jandıra Marıa De Souza (65) ve kardeşi Valdete Jesus Rocha (61) henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü Antik Havuzda çığlık atarak boğulma tepkisi vermiş, olay yerinde bulunan cankurtaran anında havuza atlayıp turistleri havuzdan çıkararak sağlık görevlisi hemşire tarafından gerekli ilk müdahale yapılmıştır. Havuzdan çıkarılmasının ardından olay yerine gelen ambulans tarafından ilk olarak sağlık durumu acil olan turist Jandıra Marıa De Souza (65) İlimizdeki bir özel hastaneye götürülmüş, sağlık durumu iyi olan diğer turist Valdete Jesus Rocha (61) ise bölgeye gelen diğer ambulans ile yine İlimizdeki aynı özel hastaneye gönderilmiştir.Boğulma tehlikesi geçiren turistlerden Valdete Jesus Rocha (61)’nın sağlık durumu iyi olup önlem amaçlı hastanede gözlem altında tutulmakta, diğer turist Jandıra Marıa De Souza (65) ise yoğun bakımda olup hayati tehlikesi devam etmektedir" denildi.

Brezilya’dan tatil için Denizli’ye gelen 2 turist girdikleri antik havuzda boğulma tehlikesi geçirmiş, iddiaya göre müdahalenin geç olduğu belirtilmişti. Denizli Valiliği'nden yapılan açıklamada; müdahalenin hemen yapıldığı açıklandı.

 

Valilik tarafından yapılan açıklamada; "Bugün bazı internet haber siteleri ve ulusal televizyon kanallarında yer alan “Brezilyalı Turist Kardeşler Girdikleri Antik Havuzda Boğulma Tehlikesi Geçirdi” başlıklı haberlere istinaden;

 

İlimiz Pamukkale Turizm Bölgesine tatil amaçlı gelen Brezilyalı turist aile bugün sabah saat 9.23’de Antik Havuza girmiş akabinde saat 10.25’de turistlerden Jandıra Marıa De Souza (65) ve kardeşi Valdete Jesus Rocha (61) henüz bilinmeyen bir nedenden ötürü Antik Havuzda çığlık atarak boğulma tepkisi vermiş, olay yerinde bulunan cankurtaran anında havuza atlayıp turistleri havuzdan çıkararak sağlık görevlisi hemşire tarafından gerekli ilk müdahale yapılmıştır. Havuzdan çıkarılmasının ardından olay yerine gelen ambulans tarafından ilk olarak sağlık durumu acil olan turist Jandıra Marıa De Souza (65) İlimizdeki bir özel hastaneye götürülmüş, sağlık durumu iyi olan diğer turist Valdete Jesus Rocha (61) ise bölgeye gelen diğer ambulans ile yine İlimizdeki aynı özel hastaneye gönderilmiştir.Boğulma tehlikesi geçiren turistlerden Valdete Jesus Rocha (61)’nın sağlık durumu iyi olup önlem amaçlı hastanede gözlem altında tutulmakta, diğer turist Jandıra Marıa De Souza (65) ise yoğun bakımda olup hayati tehlikesi devam etmektedir" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.