Kadın istihdamında örnek kuruluş

EKONOMİ 22.06.2018 - 12:41, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Kadın istihdamında örnek kuruluş

Sadece kadınları çalıştıran tekstil atölyesinin kadın istihdamı açısından örnek bir proje ve kuruluş olduğunu belirten, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, bu projenin, bakanlık ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.   Çal Belediyesi’nin şirketi olan Yeşil Çal A.Ş’nin 2015 yılında hizmete açtığı Tekstil Atölyesi’ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı  ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, projenin ‘Örnek’ olduğunu söyledi.   ÇAL ZİYARETİ SEVİNDİRDİ   Sema Ramazanoğlu, ziyaret ettiği Çal ilçesinde Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı makamında ziyaret etti. Ardından önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Huzurevi’ni ziyaret etti, daha sonra Yeşil Çal A.Ş’nin tekstil atölyesine geçti.   "KADINLARIMIZ NÜFUSUMUZUN YARISINI OLUŞTURUYOR"   Ramazanoğlu, tekstil atölyesinde çalışan kadınlarla sohbet etti, yemek sırasına girip kendi yemeğini aldıktan sonra çalışanlarla birlikte yemek yedi. Çalışmalar hakkında Başkan Akcan’dan bilgi alan Ramazanoğlu, “Kadınlarımız nüfusumuzun yarısını oluşturuyor ama kadın iş gücüne katılım oldukça düşük. Kadınlarımızın aile bütçesine katkıda bulunması, aile içi şiddetin ve diğer olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için ancak istihdam ve kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla geçebiliriz. Çal Belediye Başkanı Akcan’ı yürekten kutluyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapması gerekeni Denizli’nin küçük ve şirin ilçesinde belediye yapmış. Bu proje, bakanlık ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmelidir” dedi.   ANKA KUŞU GİBİ KÜLLERİNDEN DOĞDU   3 yıl önce tekstil atölyesini açtıklarını belirten belediye başkanı Akcan ise, tüm çalışanlara eğitimler verildiğini ancak ardından ekonomik sıkıntılar yaşadıkları dile getirdi. Bazı çalışanların maaşlarını aylarca ödeyemediklerini hatırlatan başkan Akcan, “Tekstil atölyesinin siyasi olarak şahsıma zarar vereceğini söylediler. Para kazanmıyordu, kapatmamızı söylediler. Burası kadınlarımız için açılmıştı. Direndim. Kapatmayacağız dedim. Şimdi çalışanlar maaşlarını gününde alıyor. Atölye gerekli iş bağlantılarını tamamladı, haftanın 6 günü ful çalışıyor. Kadınlarımız üretiyor ve aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Çok zor günler yaşadık. Tekstil atölyemiz bitti, öldü derken anka kuşu gibi küllerinden doğdu. Çok mutluyum. Burası, kadın istihdamını teşvik etmek için örnek bir iş yeridir. Bacasız sanayinin Çal’da çoğalması için çabalıyoruz” diye konuştu.

Sadece kadınları çalıştıran tekstil atölyesinin kadın istihdamı açısından örnek bir proje ve kuruluş olduğunu belirten, Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Sema Ramazanoğlu, bu projenin, bakanlık ve Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

Çal Belediyesi’nin şirketi olan Yeşil Çal A.Ş’nin 2015 yılında hizmete açtığı Tekstil Atölyesi’ni ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı  ve AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, projenin ‘Örnek’ olduğunu söyledi.

 

ÇAL ZİYARETİ SEVİNDİRDİ

 

Sema Ramazanoğlu, ziyaret ettiği Çal ilçesinde Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı makamında ziyaret etti. Ardından önümüzdeki günlerde hizmete girecek olan Huzurevi’ni ziyaret etti, daha sonra Yeşil Çal A.Ş’nin tekstil atölyesine geçti.

 

"KADINLARIMIZ NÜFUSUMUZUN YARISINI OLUŞTURUYOR"

 

Ramazanoğlu, tekstil atölyesinde çalışan kadınlarla sohbet etti, yemek sırasına girip kendi yemeğini aldıktan sonra çalışanlarla birlikte yemek yedi. Çalışmalar hakkında Başkan Akcan’dan bilgi alan Ramazanoğlu, “Kadınlarımız nüfusumuzun yarısını oluşturuyor ama kadın iş gücüne katılım oldukça düşük. Kadınlarımızın aile bütçesine katkıda bulunması, aile içi şiddetin ve diğer olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için ancak istihdam ve kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmasıyla geçebiliriz. Çal Belediye Başkanı Akcan’ı yürekten kutluyorum. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın yapması gerekeni Denizli’nin küçük ve şirin ilçesinde belediye yapmış. Bu proje, bakanlık ve Avrupa Birliği tarafından desteklenmelidir” dedi.

 

ANKA KUŞU GİBİ KÜLLERİNDEN DOĞDU

 

3 yıl önce tekstil atölyesini açtıklarını belirten belediye başkanı Akcan ise, tüm çalışanlara eğitimler verildiğini ancak ardından ekonomik sıkıntılar yaşadıkları dile getirdi. Bazı çalışanların maaşlarını aylarca ödeyemediklerini hatırlatan başkan Akcan, “Tekstil atölyesinin siyasi olarak şahsıma zarar vereceğini söylediler. Para kazanmıyordu, kapatmamızı söylediler. Burası kadınlarımız için açılmıştı. Direndim. Kapatmayacağız dedim. Şimdi çalışanlar maaşlarını gününde alıyor. Atölye gerekli iş bağlantılarını tamamladı, haftanın 6 günü ful çalışıyor. Kadınlarımız üretiyor ve aile ekonomilerine katkıda bulunuyor. Çok zor günler yaşadık. Tekstil atölyemiz bitti, öldü derken anka kuşu gibi küllerinden doğdu. Çok mutluyum. Burası, kadın istihdamını teşvik etmek için örnek bir iş yeridir. Bacasız sanayinin Çal’da çoğalması için çabalıyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.