Denizli'de Lise Çağındaki Öğrencilere de Kur'an Kursu Açılacak!

DENİZLİ 26.06.2018 - 10:57, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Lise Çağındaki Öğrencilere de Kur'an Kursu Açılacak!

HABER / MELİK EVREN   Her yıl açılan kurslara bu yıl, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilere yönelik okullarda Kur'an-ı Kerim eğitimi verilecek.   Yaz Kur'an Kursları başladı. Dün sabah Cami ve Kur'an Kursları'nda başlayan Yaz Kur'an-ı Kerim Kurslarında heyecan hakim. Kurslarla ilgili denizli20haber.com’a teknik bilgi veren Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, bin 200 camii, bin 600 personelle Yaz Kur'an Kurslarına başladıklarını söyledi.   Bu yıl Cami, müştemilatında ve Kur'an Kursları’nın tamamında Yaz Kur'an Kursları’nın açılacağını ifade eden İl Müftüsü Aşık, "Bu yıl ilk defa lise çağındaki genç kız, erkek öğrencilere ve velilerine okullarda eğitim vereceğiz. Tabi ki kendi talepleri üzerine bu eğitimleri planlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki protokol gereği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uygun gördüğü okullarda liseli gençlere özel eğitim vereceğiz. Siyer ve Dini Bilgiler öğretilecek. Arzu edenler için kayıtları alıyoruz. Kayıt durumuna göre hareket edeceğiz. İl ve ilçe müftülüklerimizin Gençlik Koordinatörleri faaliyetleri çerçevesinde oluyor" dedi.     "2017 rakamlarını aşacağını tahmin e diyoruz" Geçen yıl 3 dönemde toplamda ortalama 27 bin 942 öğrenciye kurs verdiklerini ifade eden il müftüsü Aşık, "İl geneline verilen bu kurslardaki öğrenci sayısını bu yıl daha da arttırmayı hedefliyoruz. Görevlilerimiz 25 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında namaz, sureler, abdest, gusl, İslam Ahlakı ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verecek. Kurslarda değişik spor faaliyetleri de düzenlenecek. Takım turnuvaları düzenlenecek. Piknik ve geziler olacak. Yüzme havuzlarında yüzmeler olacak. Bilgi yarışmaları düzenlenecek. Eğitim sırasında bütün öğrencilerimize çeşitli hediyelerimiz olacak. Forma ve şapka gibi hediyelerimiz olacak" diye konuştu.     "Çocuklarımıza güzel bir eğitim vereceğiz" "2018 yılı Yaz Kur'an Kurslarının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor; İlçelerimizde Yaz Kur'an Kurslarında görev alan tüm öğretici kardeşlerimize, din görevlilerimize ve Yaz Kur'an Kurslarına katılan tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Bu kurslarda çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i okumasını öğrenecekler, özellikle namazda okuyacakları dua ve surelerin doğru ve düzgün okunuşu ile manalarını öğrenme imkânı bulacaklar. Dini ve ahlaki bilgilerini geliştirmiş olacaklar. Çocuklarımıza inşallah güzel bir eğitim vereceğiz. Yoğun bir eğitim dönemini geride bırakarak tatile hak kazanan çocuklarımızı yormadan, sıkmadan ve usandırmadan oyunu ve eğlenceyi de ihmal etmeden derslerin işlenişini gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuklarımıza cami-cemaat adabını ve kültürünü öğrenmelerine ve uygulamalarına önem vererek anne-babaların, çocuklarını eğitimine hassasiyet göstermeli’’ şeklinde konuştu.      

HABER / MELİK EVREN

 

Her yıl açılan kurslara bu yıl, lise ve dengi okullarda okuyan öğrencilere yönelik okullarda Kur'an-ı Kerim eğitimi verilecek.

 

Yaz Kur'an Kursları başladı. Dün sabah Cami ve Kur'an Kursları'nda başlayan Yaz Kur'an-ı Kerim Kurslarında heyecan hakim. Kurslarla ilgili denizli20haber.com’a teknik bilgi veren Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, bin 200 camii, bin 600 personelle Yaz Kur'an Kurslarına başladıklarını söyledi.

 

Bu yıl Cami, müştemilatında ve Kur'an Kursları’nın tamamında Yaz Kur'an Kursları’nın açılacağını ifade eden İl Müftüsü Aşık, "Bu yıl ilk defa lise çağındaki genç kız, erkek öğrencilere ve velilerine okullarda eğitim vereceğiz. Tabi ki kendi talepleri üzerine bu eğitimleri planlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasındaki protokol gereği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü uygun gördüğü okullarda liseli gençlere özel eğitim vereceğiz. Siyer ve Dini Bilgiler öğretilecek. Arzu edenler için kayıtları alıyoruz. Kayıt durumuna göre hareket edeceğiz. İl ve ilçe müftülüklerimizin Gençlik Koordinatörleri faaliyetleri çerçevesinde oluyor" dedi.

 

 

"2017 rakamlarını aşacağını tahmin e diyoruz"

Geçen yıl 3 dönemde toplamda ortalama 27 bin 942 öğrenciye kurs verdiklerini ifade eden il müftüsü Aşık, "İl geneline verilen bu kurslardaki öğrenci sayısını bu yıl daha da arttırmayı hedefliyoruz. Görevlilerimiz 25 Haziran-17 Ağustos tarihleri arasında namaz, sureler, abdest, gusl, İslam Ahlakı ve Kur'an-ı Kerim eğitimi verecek. Kurslarda değişik spor faaliyetleri de düzenlenecek. Takım turnuvaları düzenlenecek. Piknik ve geziler olacak. Yüzme havuzlarında yüzmeler olacak. Bilgi yarışmaları düzenlenecek. Eğitim sırasında bütün öğrencilerimize çeşitli hediyelerimiz olacak. Forma ve şapka gibi hediyelerimiz olacak" diye konuştu.

 

 

"Çocuklarımıza güzel bir eğitim vereceğiz"

"2018 yılı Yaz Kur'an Kurslarının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyor; İlçelerimizde Yaz Kur'an Kurslarında görev alan tüm öğretici kardeşlerimize, din görevlilerimize ve Yaz Kur'an Kurslarına katılan tüm öğrencilerimize üstün başarılar diliyorum. Bu kurslarda çocuklarımız Kur’an-ı Kerim’i okumasını öğrenecekler, özellikle namazda okuyacakları dua ve surelerin doğru ve düzgün okunuşu ile manalarını öğrenme imkânı bulacaklar. Dini ve ahlaki bilgilerini geliştirmiş olacaklar. Çocuklarımıza inşallah güzel bir eğitim vereceğiz. Yoğun bir eğitim dönemini geride bırakarak tatile hak kazanan çocuklarımızı yormadan, sıkmadan ve usandırmadan oyunu ve eğlenceyi de ihmal etmeden derslerin işlenişini gerçekleştirmek istiyoruz. Çocuklarımıza cami-cemaat adabını ve kültürünü öğrenmelerine ve uygulamalarına önem vererek anne-babaların, çocuklarını eğitimine hassasiyet göstermeli’’ şeklinde konuştu.

 


 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.