Adana Kavunu Denizli piyasasında harıl harıl satılıyor

EKONOMİ 01.07.2018 - 14:43, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Adana Kavunu Denizli piyasasında harıl harıl satılıyor

MELİK EVREN / ÖZEL HABER   Sera kavunu döneminin geçmesinden sonra Adana'dan gelen tarla kavunlarının fiyatları yüksek olmasına rağmen pazarda alıcı buluyor.  Denizli'de harıl harıl satılan Adana kavunu kilosu 2-2.5 TL. alıcı buluyor.  Kavun sürümü Şubat ayında sera üretimiyle başlayarak Haziran ayında Adana kavunu gelirken ardından Ağustos ayında da Kırkağaç ve diğer bölge kavunları piyasada alıcı buluyor. Antalya'da yetişen sera kavunu Şubat aylarında piyasaya sürülüyor. Kilosu 4-5 TL'den satılan sera kavunundan sonra Adana kavunu çıkmaya başladı. Tarlada yetişen Adana kavunu şu sıralar Denizli de pazar yerlerinde 2-2.5 TL.'ye arasında müşterisi buluyor. Tarladan kilosu 1.5-2 TL.'den alınan kavunu Denizli'de uygun fiyata sattıklarını belirten Pazarcı Mehmet Buluk, Türkiye'de en çok tercih edilen kavunun başında Kırkağaç kavunu geldiğini dile getirdi. Buluk, "2-2.5 TL. arasında satıyoruz. Biz memnunuz vatandaşlarda memnun" dedi. "Sera kavunu ilk olduğu için çok pahalı oluyor"   Antalya'da yetişen sera kavununun Şubat ayında piyasaya çıktığını dile getiren Buluk, "Sera kavunu ilk kavun olduğu için pahalı oluyor. Kilogramını 4-5 TL. arasında müşteri buluyoruz. Tabi ilk olduğu için insanlar daha çok özlediği için ve merak ettiği için alıyor. Tabi ki fiyatlar tadına göre, cinsine göre ve pazarına göre değişebiliyor" diye konuştu. "Kırkağaç kavunu daha çok tutuluyor"   Türkiye'de adından söz ettiren bir tarım ürünü olan Kırkağaç Kavunu özellikle Ege Bölgesi civarında daha çok tercih edilen bir kavun cinsi. Kırkağaç kavunu orta Asya'dan 1300’lü senelerde tohum olarak getirilir ve Kırkağaç topraklarına ekilir. Kırkağaç ta çok daha önceleri pamuk üretildiği biliniyor. Kırkağaç kavununun meyvesini insanlar, çekirdeklerini tavuklar ve kabuklarını da büyük baş hayvanlar yiyerek faydalanır. Kırkağaç kavununun lezzeti, görüntüsü, rengi, kokusu ve dayanıklılığı diğer yörelerde yetişen kavunlardan çok farklı. Kırkağaç Kavunu Çeşitleri olarak Altınbaş, Top atan, Dilimli, Menemenli, Dereköylü cinsleri bulunuyor. Aynı zamanda tescillenen Kırkağaç kavunu arka altında satılıyor. 15 Ağustos'tan itibaren piyasaya çıktığını ifade eden Buluk, "Kırkağaç kavunu daha çok tercih edilen bir kavundur. Özelliğini uzun süre koruyan bir türdür" diye konuştu. "Bölgemizdeki kavunlar çıkmaya başlayınca fiyatlar düşecek" Kırkağaç, Acıpayam, Tavas, Aydın ve Gölmarmara kavunu piyasaya çıktığında kavunun fiyatı 70 kuruşa kadar düşeceğini ifade eden Buluk, "Biz müşterilerimizden memnunuz. Getirdiğimizi satabiliyoruz. Şuanda 2-2.5 TL'ye sattığımız kavunu Ağustos ayı sonlarına doru 70 kuruşa kadar satarız. Yani fiyatlar düşecek" şeklinde konuştu.          

MELİK EVREN / ÖZEL HABER

 

Sera kavunu döneminin geçmesinden sonra Adana'dan gelen tarla kavunlarının fiyatları yüksek olmasına rağmen pazarda alıcı buluyor.  Denizli'de harıl harıl satılan Adana kavunu kilosu 2-2.5 TL. alıcı buluyor.  Kavun sürümü Şubat ayında sera üretimiyle başlayarak Haziran ayında Adana kavunu gelirken ardından Ağustos ayında da Kırkağaç ve diğer bölge kavunları piyasada alıcı buluyor.

Antalya'da yetişen sera kavunu Şubat aylarında piyasaya sürülüyor. Kilosu 4-5 TL'den satılan sera kavunundan sonra Adana kavunu çıkmaya başladı. Tarlada yetişen Adana kavunu şu sıralar Denizli de pazar yerlerinde 2-2.5 TL.'ye arasında müşterisi buluyor. Tarladan kilosu 1.5-2 TL.'den alınan kavunu Denizli'de uygun fiyata sattıklarını belirten Pazarcı Mehmet Buluk, Türkiye'de en çok tercih edilen kavunun başında Kırkağaç kavunu geldiğini dile getirdi. Buluk, "2-2.5 TL. arasında satıyoruz. Biz memnunuz vatandaşlarda memnun" dedi.

"Sera kavunu ilk olduğu için çok pahalı oluyor"

 

Antalya'da yetişen sera kavununun Şubat ayında piyasaya çıktığını dile getiren Buluk, "Sera kavunu ilk kavun olduğu için pahalı oluyor. Kilogramını 4-5 TL. arasında müşteri buluyoruz. Tabi ilk olduğu için insanlar daha çok özlediği için ve merak ettiği için alıyor. Tabi ki fiyatlar tadına göre, cinsine göre ve pazarına göre değişebiliyor" diye konuştu.

"Kırkağaç kavunu daha çok tutuluyor"

 

Türkiye'de adından söz ettiren bir tarım ürünü olan Kırkağaç Kavunu özellikle Ege Bölgesi civarında daha çok tercih edilen bir kavun cinsi. Kırkağaç kavunu orta Asya'dan 1300’lü senelerde tohum olarak getirilir ve Kırkağaç topraklarına ekilir. Kırkağaç ta çok daha önceleri pamuk üretildiği biliniyor. Kırkağaç kavununun meyvesini insanlar, çekirdeklerini tavuklar ve kabuklarını da büyük baş hayvanlar yiyerek faydalanır. Kırkağaç kavununun lezzeti, görüntüsü, rengi, kokusu ve dayanıklılığı diğer yörelerde yetişen kavunlardan çok farklı. Kırkağaç Kavunu Çeşitleri olarak Altınbaş, Top atan, Dilimli, Menemenli, Dereköylü cinsleri bulunuyor. Aynı zamanda tescillenen Kırkağaç kavunu arka altında satılıyor. 15 Ağustos'tan itibaren piyasaya çıktığını ifade eden Buluk, "Kırkağaç kavunu daha çok tercih edilen bir kavundur. Özelliğini uzun süre koruyan bir türdür" diye konuştu.

"Bölgemizdeki kavunlar çıkmaya başlayınca fiyatlar düşecek"

Kırkağaç, Acıpayam, Tavas, Aydın ve Gölmarmara kavunu piyasaya çıktığında kavunun fiyatı 70 kuruşa kadar düşeceğini ifade eden Buluk, "Biz müşterilerimizden memnunuz. Getirdiğimizi satabiliyoruz. Şuanda 2-2.5 TL'ye sattığımız kavunu Ağustos ayı sonlarına doru 70 kuruşa kadar satarız. Yani fiyatlar düşecek" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.