Denizli'de vatandaşları tedirgin eden paylaşım asılsız çıktı!

DENİZLİ 03.07.2018 - 09:34, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de vatandaşları tedirgin eden paylaşım asılsız çıktı!

Sosyal medya hesaplarından Denizli’de yaşandığı iddia edilen çocuk kaçırma olayı asılsız çıktı. Sosyal medyadan halkı korku ve paniğe düşürecek haber içeriğinin paylaşılması üzerine haber merkezimiz harekete geçti.   Ankara'da 22 Haziran'da kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın ve Ağrı'da, ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in haberleri üzerine Türkiye’nin birçok yerinde çocuk kaçırma olayları sosyal medyada paylaşıldı.   Her yerde aranan ancak bir türlü bulunamayan Leyla Aydemir'den dün üzücü haber geldi ve 18 gündür aranan küçük Leyla, dedesinin köyünde bir dere kenarında ölü bulundu.   DENİZLİ’DE ÇOCUK KAÇIRMA EYLEMİ Denizli’de halkı korku ve paniğe düşürecek bir paylaşım, sosyal medya hesaplarından paylaşılmaya başlandı. Ü.S.B.Ç. isimli şahsın sosyal medya hesabından paylaşımı vatandaşları tedirgin etti.  Paylaşımında bir art niyet olmadığı ancak aldığı duyum üzerine iyi niyetle yazdığı düşünülen Ü.S.B.Ç. “ 30 Haziran saat 02.03’de yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar Bahçelievler civarında bugün beyaz bir minibüs OPET önünde çocuk kaçırırken çocuğun sesi üzerine gelen mahalle sakinleri tarafından kurtarılmıştır. Halı kilim alıyoruz diye etrafı kolaçan eden yalnız gördükleri çocuğu kaçırmaya çalışmış. Lütfen dikkatli olalım ve bu tür satıcıları mahallelere sokmayalım” şeklinde ifadeye yer vermişti.     HABER MERKEZİMİZ ARAŞTIRDI Konunun hassasiyeti üzerine haber merkezimiz sosyal medya hesapları, facebook, twitter ve whatsap gruplarında paylaşılan bu haber üzerine harekete geçti. Haber merkezimiz önce olayın yaşandığı iddia edilen Bahçelievler Mahallesi’ndeki OPET akaryakıt istasyonu ile irtibata geçti. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre böyle bir olayın yaşanmadığı, bahsi geçen olayın bu bölge civarın olduğu duyumunu dahi almadıkları belirtildi. Bu bilginin akabinde Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile irtibata geçen haber merkezimiz, sosyal medyada dolaşan bu haberin aslının olup olmadığını, bununla ilgili bir ihbarın gelip gelmediğini araştırdı. Yetkililerden alınan bilgide böyle bir ihbarın ve şikayetin kendilerine ulaşmadığını ve paylaşımın asılsız olduğu bilgisi verildi.     O PAYLAŞIM KALDIRILDI  Sosyal medya hesabında aldığı duyum üzerine paylaştığı düşünülen Ü.S.B.Ç. isimli kullanıcı yaptığı paylaşımın sosyal medya sayfasında düne kadar hala durduğu, bugün yapılan kontrollerde o paylaşımını kaldırdığı gözlemlendi. Paylaşımı yapan şahsın ise Denizlili olduğu anacak Almanya’da ikamet ettiği belirlendi.  

Sosyal medya hesaplarından Denizli’de yaşandığı iddia edilen çocuk kaçırma olayı asılsız çıktı. Sosyal medyadan halkı korku ve paniğe düşürecek haber içeriğinin paylaşılması üzerine haber merkezimiz harekete geçti.

 

Ankara'da 22 Haziran'da kaybolan ve daha sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Eylül Yağlıkara'nın ve Ağrı'da, ailesiyle bayram ziyareti için gittiği dedesinin köyünde kaybolan 4 yaşındaki Leyla Aydemir'in haberleri üzerine Türkiye’nin birçok yerinde çocuk kaçırma olayları sosyal medyada paylaşıldı.

 

Her yerde aranan ancak bir türlü bulunamayan Leyla Aydemir'den dün üzücü haber geldi ve 18 gündür aranan küçük Leyla, dedesinin köyünde bir dere kenarında ölü bulundu.

 

DENİZLİ’DE ÇOCUK KAÇIRMA EYLEMİ

Denizli’de halkı korku ve paniğe düşürecek bir paylaşım, sosyal medya hesaplarından paylaşılmaya başlandı. Ü.S.B.Ç. isimli şahsın sosyal medya hesabından paylaşımı vatandaşları tedirgin etti.  Paylaşımında bir art niyet olmadığı ancak aldığı duyum üzerine iyi niyetle yazdığı düşünülen Ü.S.B.Ç. “ 30 Haziran saat 02.03’de yaptığı paylaşımda, “Arkadaşlar Bahçelievler civarında bugün beyaz bir minibüs OPET önünde çocuk kaçırırken çocuğun sesi üzerine gelen mahalle sakinleri tarafından kurtarılmıştır. Halı kilim alıyoruz diye etrafı kolaçan eden yalnız gördükleri çocuğu kaçırmaya çalışmış. Lütfen dikkatli olalım ve bu tür satıcıları mahallelere sokmayalım” şeklinde ifadeye yer vermişti.

 

 

HABER MERKEZİMİZ ARAŞTIRDI

Konunun hassasiyeti üzerine haber merkezimiz sosyal medya hesapları, facebook, twitter ve whatsap gruplarında paylaşılan bu haber üzerine harekete geçti. Haber merkezimiz önce olayın yaşandığı iddia edilen Bahçelievler Mahallesi’ndeki OPET akaryakıt istasyonu ile irtibata geçti. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre böyle bir olayın yaşanmadığı, bahsi geçen olayın bu bölge civarın olduğu duyumunu dahi almadıkları belirtildi. Bu bilginin akabinde Denizli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ile irtibata geçen haber merkezimiz, sosyal medyada dolaşan bu haberin aslının olup olmadığını, bununla ilgili bir ihbarın gelip gelmediğini araştırdı. Yetkililerden alınan bilgide böyle bir ihbarın ve şikayetin kendilerine ulaşmadığını ve paylaşımın asılsız olduğu bilgisi verildi.

 

 

O PAYLAŞIM KALDIRILDI

 Sosyal medya hesabında aldığı duyum üzerine paylaştığı düşünülen Ü.S.B.Ç. isimli kullanıcı yaptığı paylaşımın sosyal medya sayfasında düne kadar hala durduğu, bugün yapılan kontrollerde o paylaşımını kaldırdığı gözlemlendi. Paylaşımı yapan şahsın ise Denizlili olduğu anacak Almanya’da ikamet ettiği belirlendi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.