112 Acil Çağrı Merkez'ini gereksiz yere aramayın!

DENİZLİ 11.07.2018 - 16:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

112 Acil Çağrı Merkez'ini gereksiz yere aramayın!

Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Denizli'de 112 çağrı merkezine günlük ortalama 4 bin çağrı geldiği ve aynı zamanda günlük bin civarında vakanın operasyonu yürütüldüğü belirtildi.   Müdürlük, 112 numarasına asılsız ihbarda bulunanlara ve meşgul edenlere yönelik cezaların devam edildiği belirtildi.   Yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızca yürütülen proje kapsamında 2013’ten itibaren İlimizde tüm acil numaralar (110, 122, 155,156,177) tek numara “112” üzerinden hizmet vermektedir. Kapsam dâhilindeki tüm kurumların çağrıları günlük 4000 civarında olup yine günlük olarak Merkezden yaklaşık 1000 civarında vakanın operasyonu yürütülmektedir. Bu yoğunlukta 112 acil çağrı numarasını meşgul edenlere yönelik Valiliğimizce yaptırımlar da devam etmektedir. Bu kapsamda, Denizli 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul eden 2 kişiye, geçtiğimiz ay Kabahatler Kanunu gereği para cezası uygulanmıştır.   Özellikle yaz aylarında artan çağrı yoğunluğunda gereksiz yere 112 numarasını arayarak meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunan kişiler, acil birimlerin işini yapmasına ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanların ulaşmasına engel olmaktadır. Bu gerekçeyle asılsız olarak sürekli arayan ve meşgul edenler, çağrı sistemi üzerinden tespit edilerek cezai işlem uygulanacaktır.   Vatandaşlarımızın, 112 numarasını acil ve gereken durumlarda aramaları konusunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur" denildi.

Denizli 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Denizli'de 112 çağrı merkezine günlük ortalama 4 bin çağrı geldiği ve aynı zamanda günlük bin civarında vakanın operasyonu yürütüldüğü belirtildi.

 

Müdürlük, 112 numarasına asılsız ihbarda bulunanlara ve meşgul edenlere yönelik cezaların devam edildiği belirtildi.
 

Yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığımızca yürütülen proje kapsamında 2013’ten itibaren İlimizde tüm acil numaralar (110, 122, 155,156,177) tek numara “112” üzerinden hizmet vermektedir. Kapsam dâhilindeki tüm kurumların çağrıları günlük 4000 civarında olup yine günlük olarak Merkezden yaklaşık 1000 civarında vakanın operasyonu yürütülmektedir. Bu yoğunlukta 112 acil çağrı numarasını meşgul edenlere yönelik Valiliğimizce yaptırımlar da devam etmektedir. Bu kapsamda, Denizli 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul eden 2 kişiye, geçtiğimiz ay Kabahatler Kanunu gereği para cezası uygulanmıştır.

 

Özellikle yaz aylarında artan çağrı yoğunluğunda gereksiz yere 112 numarasını arayarak meşgul eden ve asılsız ihbarda bulunan kişiler, acil birimlerin işini yapmasına ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanların ulaşmasına engel olmaktadır. Bu gerekçeyle asılsız olarak sürekli arayan ve meşgul edenler, çağrı sistemi üzerinden tespit edilerek cezai işlem uygulanacaktır.
 

Vatandaşlarımızın, 112 numarasını acil ve gereken durumlarda aramaları konusunda hassasiyet göstermeleri önemle rica olunur" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.