CHP Milletvekili Karaca: Uzunpınar Cansuyu’na sahip çıkacağız

ASAYİŞ 30.07.2018 - 13:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

CHP Milletvekili Karaca: Uzunpınar Cansuyu’na sahip çıkacağız

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Su kaynaklarına sahip çıkan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'ye itiraz eden Uzunpınar sakinlerinin sesine kulak verdi. "Canımızı veririz, suyumuzu vermeyiz" diyen Pamukkale İlçesine bağlı Uzunpınar'a, sorunun çözümüne katkı için ziyaret gerçekleştiren CHP Denizli Milletvekili Biçer Karaca, yerinde incelemeler yaptı.   Mahalle halkının, Karahayıt'a Uzunpınar'ın suyunu aktarmak için kanal açmaya gelen DESKİ personeline izin vermediğini hatırlatan CHP Milletvekili Biçer Karaca tepkisini şu sözlerle ifade etti: ‘‘Su tüketilebilir bir ‘kaynak’ olarak görülmemeli. Uzunpınar’danKarahayıt'a su aktarılması, Uzunpınar’ınkekik , tütün üretimini ve hayvancılığını bitirmek anlamına geliyor. DESKİ, yıllar önce dönemin CHP’li Belediye Başkanı tarafından açılan ancak merkezdeki su kaynağını kuruttuğu için kapatılan su kuyusunu yeniden açarak yanlış politikayı sürdürüyor. Kamu yararını gözetmiyor, mahalle halkının istek ve ihtiyaçlarını yok sayıyor. Uzunpınarlılar canımızı veririz suyumuzu vermeyiz diyor. Uzunpınar'ın tek su kaynağını, aşağıda alternatif kuyu açarız diye kurutmak teknik açıdan da yanlışa davetiye çıkarmaktır.  Bölgenin can suyunu, can damarını kurutmaktır. Su kaynaklarının tasarrufu kimsenin tekelinde olamaz. Üstelik Uzunpınar suyunun Karahayıt'a yapılacağı iddia edilen bir otel için, çıkar için taşınmak istendiği söyleniyor. Bu kabul edilemez.DESKİ varolan suyu Karahayıt'a taşıyıp, Uzunpınar’a ikinci bir kuyu açma gerekçesinin arkasına sığınamaz. İkinci bir kuyu açılması durumunda basınç yeterli gelmediğinden su miktarı yetersizliğinden mevcut kuyuya su gitmemesi bölge halkı tarafından bizzat deneyimlendi” dedi.   KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM   Uzunpınar’da muhtar ve vatandaşlarla görüşen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yerinde incelemelerinin ardından temaslarda bulundu. Yetkililerle görüşen Karaca, çözüm için konunun takipçisi olduğunu belirtti.  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Su kaynaklarına sahip çıkan ve Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ'ye itiraz eden Uzunpınar sakinlerinin sesine kulak verdi. "Canımızı veririz, suyumuzu vermeyiz" diyen Pamukkale İlçesine bağlı Uzunpınar'a, sorunun çözümüne katkı için ziyaret gerçekleştiren CHP Denizli Milletvekili Biçer Karaca, yerinde incelemeler yaptı.

 

Mahalle halkının, Karahayıt'a Uzunpınar'ın suyunu aktarmak için kanal açmaya gelen DESKİ personeline izin vermediğini hatırlatan CHP Milletvekili Biçer Karaca tepkisini şu sözlerle ifade etti: ‘‘Su tüketilebilir bir ‘kaynak’ olarak görülmemeli. Uzunpınar’danKarahayıt'a su aktarılması, Uzunpınar’ınkekik , tütün üretimini ve hayvancılığını bitirmek anlamına geliyor. DESKİ, yıllar önce dönemin CHP’li Belediye Başkanı tarafından açılan ancak merkezdeki su kaynağını kuruttuğu için kapatılan su kuyusunu yeniden açarak yanlış politikayı sürdürüyor. Kamu yararını gözetmiyor, mahalle halkının istek ve ihtiyaçlarını yok sayıyor. Uzunpınarlılar canımızı veririz suyumuzu vermeyiz diyor. Uzunpınar'ın tek su kaynağını, aşağıda alternatif kuyu açarız diye kurutmak teknik açıdan da yanlışa davetiye çıkarmaktır.  Bölgenin can suyunu, can damarını kurutmaktır. Su kaynaklarının tasarrufu kimsenin tekelinde olamaz. Üstelik Uzunpınar suyunun Karahayıt'a yapılacağı iddia edilen bir otel için, çıkar için taşınmak istendiği söyleniyor. Bu kabul edilemez.DESKİ varolan suyu Karahayıt'a taşıyıp, Uzunpınar’a ikinci bir kuyu açma gerekçesinin arkasına sığınamaz. İkinci bir kuyu açılması durumunda basınç yeterli gelmediğinden su miktarı yetersizliğinden mevcut kuyuya su gitmemesi bölge halkı tarafından bizzat deneyimlendi” dedi.

 

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

 

Uzunpınar’da muhtar ve vatandaşlarla görüşen CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, yerinde incelemelerinin ardından temaslarda bulundu. Yetkililerle görüşen Karaca, çözüm için konunun takipçisi olduğunu belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.