Denizli'de sıcaklıklar artacak!

DENİZLİ 31.08.2018 - 09:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de sıcaklıklar artacak!

Denizli'de bugün hava sıcaklığı en düşük 23 en yüksek 36 derece arası değişirken rüzgar Kuzeyden 8 km/sa hızda esecek. Pazartesi gününden itibaren yer yer yaşanan yağışlar nedeniyle serinleyen Denizli'de yarından itibaren sıcak hava hakim olacak.   Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Denizli'de sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı ve sıcaklıkların 39 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Cumartesi (yarın) gününden itibaren Denizli'yi etkisi altına alacak hava sıcaklıkları tüm hafta devam edeceği tahmin ediliyor.   Kavurucu sıcaklığın neden olabileceği olumsuzluklara karşı yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar başta olmak üzere, tüm vatandaşların özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları istendi. Konu ile ilgili uzmanlar, bol su içilmesini, serin tutacak pamuk veya keten gibi nefes alabilen, geniş kıyafetler giyilmesini, etkinliklerin kısıtlanmasını önerirken, sıcak havalarda bir kişide baş ağrısı, bulantı-kusma ya da bayılma durumu görülürse, acil servise başvurulmasını ya da 112’den yardım istenmesini önerdi.   Denizli'de 5 günlük hava raporu;    

Denizli'de bugün hava sıcaklığı en düşük 23 en yüksek 36 derece arası değişirken rüzgar Kuzeyden 8 km/sa hızda esecek. Pazartesi gününden itibaren yer yer yaşanan yağışlar nedeniyle serinleyen Denizli'de yarından itibaren sıcak hava hakim olacak.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Denizli'de sıcaklıkların 2 ila 4 derece artacağı ve sıcaklıkların 39 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Cumartesi (yarın) gününden itibaren Denizli'yi etkisi altına alacak hava sıcaklıkları tüm hafta devam edeceği tahmin ediliyor.

 

Kavurucu sıcaklığın neden olabileceği olumsuzluklara karşı yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olanlar başta olmak üzere, tüm vatandaşların özellikle güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatlerinde güneş ışınlarına direkt maruz kalmamaları, sıcaktan korunmak için gerekli önlemleri almaları istendi. Konu ile ilgili uzmanlar, bol su içilmesini, serin tutacak pamuk veya keten gibi nefes alabilen, geniş kıyafetler giyilmesini, etkinliklerin kısıtlanmasını önerirken, sıcak havalarda bir kişide baş ağrısı, bulantı-kusma ya da bayılma durumu görülürse, acil servise başvurulmasını ya da 112’den yardım istenmesini önerdi.

 

Denizli'de 5 günlük hava raporu;

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.