250 bin Euro'luk makinayı 250 bin liraya mal ettiler

DENİZLİ 10.09.2018 - 11:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

250 bin Euro'luk makinayı 250 bin liraya mal ettiler

Denizli Çivril İlçesi'nde 2 kardeş yurt dışından 250 bin Euro’ya satılan bir makinayı Çivril’deki atölyelerinde üreterek büyük bir başarıyı imza attı. Kardeşler makinanın yazılım ve projesini de ayrıca yüzde yüz yerli yaptı.   Nano Teknoloji ile proje ve tasarımı kendilerine ait olan kaplama makinasını üreten genç kardeşler, aynı zaman 'Uzay Simülatörü' ve parmak izi kaplama projelerini de gerçekleştirmeye çalışıyorlar.     EVLERİNİ SATARAK İŞE KOYULDULAR Çivril'de Mehmet ve İlyas Özgen kardeşler internet üzerinden yurt dışındaki makinaları görerek bu sektöre girmeye karar verdiler.  Sektöre girmek için risk alan Özgen kardeşler, istişare sonucunda evlerini satarak bu işe başladı. Yurt dışında 250 bin Euro'ya alınan makineyi iki sene içerisinde 3 adet üretmeyi başardılar. 250 bin Euro olan makinenin üretimini 250 bin liraya başardılar . Denizli Çivril İlçesi'nde üretilen makinelerin araştırma-geliştirme faaliyetleri halen devam ediyor.     ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK Özgen kardeşler, yazılımı, proje tasarımı dahil bütün mekanik aksamları yerli ve milli imkanlarla yapıldığını belirterek, pazarlama sürecinde destek verilirse ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarını belirtti.     BİRÇOK SEKTÖRDE KULLANIMA UYGUN Üretilen Makineler, otomotivden, sağlık sektörüne, mutfak eşyasından, kozmetik sanayi, dekorasyon ürünleri, ev gereçlerine kadar hizmet veriyor. En dikkat çekici özelliği ise, uzay ve savunma sanayine büyük katkı sağlayacak olmasıdır. Nano Teknoloji harikası ürünler yüksek basınçlarda kaplam işlemi gerçekleştirmektedir.       UZAY SİMÜLATÖRÜ ÜRETECEKLER Özgen Kardeşler  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye uzay ajansını kuruyoruz sözleri üzerine AR-GE'si ve tasarımı halen devam eden "Uzay Simülatörü"nün yapımına yakın zamanda start vereceklerini belirtti. Bunları tamamen kendi imkanları ile yapan Özgen Kardeşler bu projemizi gerçekleştirdiğimizde uzaya gönderilecek uyduların, füzelerin, uçakların araç gereçlerini uzay basıncında testlerini sağlayacaktır. Kısacası elektronik devre kartlarının parçalarının uzay koşullarına dayanması, uzaydaymış gibi koşullarda test edilip denenmesine olanak sağlayacak bir cihazdır. Aynı zamanda kaplama işlemlerinin çeşitliliğine göre, uzaya gönderilecek parçalarda çok yüksek dayanım elde edilebilmektedir.   PARMAK İZİ KAPLAMA PROJESİ Özgen kardeşler, aynı zamanda ultraviole kurutma konveyörü, desen kaplama ve yıkama koveyörü, sprey krom kimasalı makinesi ve boya robotu da ürettiklerini belirtti. Yine aynı zamanda kriminal laboratuarlarda kullanılan parmak izi kaplama sistemlerinde projelerinde yer aldığını ifade ettiler.    

Denizli Çivril İlçesi'nde 2 kardeş yurt dışından 250 bin Euro’ya satılan bir makinayı Çivril’deki atölyelerinde üreterek büyük bir başarıyı imza attı. Kardeşler makinanın yazılım ve projesini de ayrıca yüzde yüz yerli yaptı.

 

Nano Teknoloji ile proje ve tasarımı kendilerine ait olan kaplama makinasını üreten genç kardeşler, aynı zaman 'Uzay Simülatörü' ve parmak izi kaplama projelerini de gerçekleştirmeye çalışıyorlar.

 

 

EVLERİNİ SATARAK İŞE KOYULDULAR

Çivril'de Mehmet ve İlyas Özgen kardeşler internet üzerinden yurt dışındaki makinaları görerek bu sektöre girmeye karar verdiler.  Sektöre girmek için risk alan Özgen kardeşler, istişare sonucunda evlerini satarak bu işe başladı. Yurt dışında 250 bin Euro'ya alınan makineyi iki sene içerisinde 3 adet üretmeyi başardılar. 250 bin Euro olan makinenin üretimini 250 bin liraya başardılar . Denizli Çivril İlçesi'nde üretilen makinelerin araştırma-geliştirme faaliyetleri halen devam ediyor.

 

 

ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLAYACAK

Özgen kardeşler, yazılımı, proje tasarımı dahil bütün mekanik aksamları yerli ve milli imkanlarla yapıldığını belirterek, pazarlama sürecinde destek verilirse ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacaklarını belirtti.

 

 

BİRÇOK SEKTÖRDE KULLANIMA UYGUN

Üretilen Makineler, otomotivden, sağlık sektörüne, mutfak eşyasından, kozmetik sanayi, dekorasyon ürünleri, ev gereçlerine kadar hizmet veriyor. En dikkat çekici özelliği ise, uzay ve savunma sanayine büyük katkı sağlayacak olmasıdır. Nano Teknoloji harikası ürünler yüksek basınçlarda kaplam işlemi gerçekleştirmektedir.

 

 

 

UZAY SİMÜLATÖRÜ ÜRETECEKLER

Özgen Kardeşler  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Türkiye uzay ajansını kuruyoruz sözleri üzerine AR-GE'si ve tasarımı halen devam eden "Uzay Simülatörü"nün yapımına yakın zamanda start vereceklerini belirtti. Bunları tamamen kendi imkanları ile yapan Özgen Kardeşler bu projemizi gerçekleştirdiğimizde uzaya gönderilecek uyduların, füzelerin, uçakların araç gereçlerini uzay basıncında testlerini sağlayacaktır. Kısacası elektronik devre kartlarının parçalarının uzay koşullarına dayanması, uzaydaymış gibi koşullarda test edilip denenmesine olanak sağlayacak bir cihazdır. Aynı zamanda kaplama işlemlerinin çeşitliliğine göre, uzaya gönderilecek parçalarda çok yüksek dayanım elde edilebilmektedir.

 

PARMAK İZİ KAPLAMA PROJESİ

Özgen kardeşler, aynı zamanda ultraviole kurutma konveyörü, desen kaplama ve yıkama koveyörü, sprey krom kimasalı makinesi ve boya robotu da ürettiklerini belirtti. Yine aynı zamanda kriminal laboratuarlarda kullanılan parmak izi kaplama sistemlerinde projelerinde yer aldığını ifade ettiler.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.