Yağlı Güreşlerde Baş Pehlivan Ali Yanatma oldu

DENİZLİ 23.09.2018 - 10:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Yağlı Güreşlerde Baş Pehlivan Ali Yanatma oldu

1971 yılı Kırkpınar Başpehlivanı merhum Hasan Şahin adına düzenlenen 5. Çameli Yağlı Güreşlerinin 2018 yılı Baş Pehlivanı Ali Yanatma oldu. Çeyrek finalde favori İsmail Balaban'ı yenen Ali Yanatma, geçen sene finalde kaybettiği Çameli güreşlerini kazandı ve bu sene 3. kez birinci oldu.   Türkiye Güreş Federasyonu Güreş İl Temsilcisi 5.Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri 14 Kategoride toplam 177 pehlivan ve 20 Baş Pehlivanın  katıldığı müsabakalarda, 20 hakem heyeti görev yaptı. Yurtiçi ve Yurtdışından çok sayıda güreş severlerin katıldığı Çameli yağlı pehlivan güreşleri’nde çadırlar kuruldu, ocaklar yakıldı, güreş alanı izlemeye gelenler için tam bir şölene dönüştü. Çok sayıda güreşçinin katıldığı müsabakalar kıyasıya geçti.   Çameli İmamlar Mahallesi Sarayıkığı mevkiinde düzenlenen 5.Hasan Şahin Yağlı Pehlivan güreşlerine Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,Denizli Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan , Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ,Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Temsilen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mutlu Tanrıkurulu,Muğla İli  Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ,Çameli Kaymakamı Vk. Ali Şanlı er ,İlçe Protokolü Çameli Ak Parti İlçe Başkanı Tanju GÖKÖZ, Belediye Meclis Üyeleri, Çameli Kent Konseyi Yönetimi ve Üyeleri Muhtarlar, Türkiye'nin eski efsane yağlı pehlivan güreşçilerinden Mehmet Güçlü,Hüseyin Çokal,Şaban Özcan,Mustafa Çakmak ,İbrahim Güvenç ve çevre ilçelerden gelen misafirler ve Çameli halkı yoğun ilgi gösterdi.   İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜLER Rakibine yenilen Semih  Turgut ikinci, Fatih Çakıroğlu ve  Turan Balaban  ise üçüncü oldu.   GÜREŞ AĞASI BELLİ OLDU Arslan ve Lider Şirketler Grubu Fatih Arslan Kazancıo Ağalık açık artırmasında 70 bin lira teklifte bulunarak ikinci defa Güreş Ağası oldu. Dereceye giren güreşçilere madalyaları, protokol üyelerince verildi.   TURİSTLER DE İZLEDİ Yağlı Pehlivan güreşlerin bir dikkat çeken özelliği ise Antalya, Muğla ve Fethiye’den ve Almanya'dan gelen yabancı turistlerin, yağlı pehlivan güreşlerine ilgi göstermesiydi.  Turistler güreşlere katılan pehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.   ALTIN KEMERİ ZEYBEKÇİ VERDİ Baş Pehlivanlıkta dereceye giren güreşçilere, 3. olan güreşçiye Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Gurp Başkan Vekili Cahit Özkan, 2.'ye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 1.'liği kazanan ve Baş Pehlivan olan Ali Yanatma'na ödülünü ve Altın Kemeri Eski  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi takdim etti .

1971 yılı Kırkpınar Başpehlivanı merhum Hasan Şahin adına düzenlenen 5. Çameli Yağlı Güreşlerinin 2018 yılı Baş Pehlivanı Ali Yanatma oldu. Çeyrek finalde favori İsmail Balaban'ı yenen Ali Yanatma, geçen sene finalde kaybettiği Çameli güreşlerini kazandı ve bu sene 3. kez birinci oldu.

 

Türkiye Güreş Federasyonu Güreş İl Temsilcisi 5.Hasan Şahin Yağlı Pehlivan Güreşleri 14 Kategoride toplam 177 pehlivan ve 20 Baş Pehlivanın  katıldığı müsabakalarda, 20 hakem heyeti görev yaptı. Yurtiçi ve Yurtdışından çok sayıda güreş severlerin katıldığı Çameli yağlı pehlivan güreşleri’nde çadırlar kuruldu, ocaklar yakıldı, güreş alanı izlemeye gelenler için tam bir şölene dönüştü. Çok sayıda güreşçinin katıldığı müsabakalar kıyasıya geçti.

 

Çameli İmamlar Mahallesi Sarayıkığı mevkiinde düzenlenen 5.Hasan Şahin Yağlı Pehlivan güreşlerine Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi,Denizli Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan , Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay ,Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Temsilen Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mutlu Tanrıkurulu,Muğla İli  Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir ,Çameli Kaymakamı Vk. Ali Şanlı er ,İlçe Protokolü Çameli Ak Parti İlçe Başkanı Tanju GÖKÖZ, Belediye Meclis Üyeleri, Çameli Kent Konseyi Yönetimi ve Üyeleri Muhtarlar, Türkiye'nin eski efsane yağlı pehlivan güreşçilerinden Mehmet Güçlü,Hüseyin Çokal,Şaban Özcan,Mustafa Çakmak ,İbrahim Güvenç ve çevre ilçelerden gelen misafirler ve Çameli halkı yoğun ilgi gösterdi.

 

İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜLER

Rakibine yenilen Semih  Turgut ikinci, Fatih Çakıroğlu ve  Turan Balaban  ise üçüncü oldu.

 

GÜREŞ AĞASI BELLİ OLDU

Arslan ve Lider Şirketler Grubu Fatih Arslan Kazancıo Ağalık açık artırmasında 70 bin lira teklifte bulunarak ikinci defa Güreş Ağası oldu. Dereceye giren güreşçilere madalyaları, protokol üyelerince verildi.

 

TURİSTLER DE İZLEDİ

Yağlı Pehlivan güreşlerin bir dikkat çeken özelliği ise Antalya, Muğla ve Fethiye’den ve Almanya'dan gelen yabancı turistlerin, yağlı pehlivan güreşlerine ilgi göstermesiydi.  Turistler güreşlere katılan pehlivanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

ALTIN KEMERİ ZEYBEKÇİ VERDİ

Baş Pehlivanlıkta dereceye giren güreşçilere, 3. olan güreşçiye Ak Parti Milletvekili ve Ak Parti Gurp Başkan Vekili Cahit Özkan, 2.'ye Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 1.'liği kazanan ve Baş Pehlivan olan Ali Yanatma'na ödülünü ve Altın Kemeri Eski  Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi takdim etti .

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.