Son Dakika! Ege'de fırtına ve yağışlar etkili olacak!

DENİZLİ 28.09.2018 - 15:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Son Dakika! Ege'de fırtına ve yağışlar etkili olacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında, Ege Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağışın ve Tropik fırtınanın etkisi altında olacağı tahmin ediliyor. Alınan son verilerde Denizli'de yağmur ve fırtınanın etkisinin az olacağı, güney batı ilçelerinde etkili olması bekleniyor.   Tropik Fırtınanın Denizli kent merkezi ve bir çok ilçesinde etkisinin az olacağını belirten AFAD Müdürü Ali Etiz, Fırtınadan etkilenebilecek tek ilçenin Çameli İlçesi olabileceğini aktarmıştı. Meterolojinin açıklamasına bakıldığında şiddetli fırtına ve yağışların etkilediği iller arasında Denizli yer almıyor.   Gökgürültülü Sağanak Yağış   Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, 30.09.2018 Pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte Ege’nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara’nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) , Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum , ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.  Tropik fırtınanın yön şiddet ve etkileyeceği alan konusundaki olası değişiklikler Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahmin ve uyarılarından takip edilmelidir. Fırtına   Ege'de Pazar günü (30.09.2018) kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli şekilde esecek olan rüzgarın, zamanla Güney Ege’de güneybatı, açıklarında kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtına, Orta ve Güney Ege’de 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/sa) tam fırtına, zaman zaman 11 kuvvetinde (120 km/sa) çok şiddetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor.  Ege'de fırtınanın aynı gün (30.09.2018 Pazar) gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son dakika açıklamasında, Ege Bölgesi'nde gök gürültülü sağanak yağışın ve Tropik fırtınanın etkisi altında olacağı tahmin ediliyor. Alınan son verilerde Denizli'de yağmur ve fırtınanın etkisinin az olacağı, güney batı ilçelerinde etkili olması bekleniyor.

 

Tropik Fırtınanın Denizli kent merkezi ve bir çok ilçesinde etkisinin az olacağını belirten AFAD Müdürü Ali Etiz, Fırtınadan etkilenebilecek tek ilçenin Çameli İlçesi olabileceğini aktarmıştı. Meterolojinin açıklamasına bakıldığında şiddetli fırtına ve yağışların etkilediği iller arasında Denizli yer almıyor.

 

Gökgürültülü Sağanak Yağış

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden, yapılan son değerlendirmelere göre; Orta Akdeniz üzerinde oluşan tropik fırtınanın, 30.09.2018 Pazar günü ülkemizin batı kesimlerini etkilemesi bekleniyor. Bu sistemle birlikte Ege’nin batısında (İzmir, Muğla, Aydın ve Manisa), Marmara’nın batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne’nin güneyi ile batı kesimleri başta olmak üzere İstanbul’da) yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) , Çanakkale ve Muğla ile İzmir ve Balıkesir’in batı kesimlerinde yer yer aşırı (100 kg/m2 üzeri) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, hortum , ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 


Tropik fırtınanın yön şiddet ve etkileyeceği alan konusundaki olası değişiklikler Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün güncel tahmin ve uyarılarından takip edilmelidir.


Fırtına

 

Ege'de Pazar günü (30.09.2018) kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde güneydoğu yönlerden kuvvetli şekilde esecek olan rüzgarın, zamanla Güney Ege’de güneybatı, açıklarında kuzeybatıdan 7 ila 9 kuvvetinde (75-90km/sa) kuvvetli fırtına, Orta ve Güney Ege’de 8 ila 10 kuvvetinde (75-105 km/sa) tam fırtına, zaman zaman 11 kuvvetinde (120 km/sa) çok şiddetli fırtına şeklinde esmesi tahmin ediliyor. 


Ege'de fırtınanın aynı gün (30.09.2018 Pazar) gece saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.