Denizli Polisi bu projeyle öğrenciyi terörden koruyor

ASAYİŞ 02.10.2018 - 16:30, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Polisi bu projeyle öğrenciyi terörden koruyor

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi’ne bu yıl kayıt yaptıran öğrencileri terör örgütü ideolojisinde olan kişilerden korumak amacıyla “El ele güvenli geleceğe” isimli projeyi geliştirdi. Polis geliştirdiği proje çerçevesinde bin 300 öğrenci ile veliye ulaşarak bire bir görüşüp bilgilendirdi.   TERÖR ÖRGÜTLERİ ÖNEMLİ DEĞERLERİ KULLANARAK YANAŞIYORLAR, KANMAYIN   Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nün “El Ele Güvenli Geleceğe” isimli projesinin asıl hedefi terör örgütlerine karşı sürdürülen çok yönlü mücadele kapsamında, terör örgütlerinin illegal oluşumlarınca Üniversiteyi kazanan gençleri hemşehricilik, etnik köken, akrabalık, dini değerler, arkadaşlık ilişkisi ve kültürel faaliyetleri kullanarak kendi saflarına çekme gayretlerini boşa çıkarmayı amaçlıyor.     PROJE ÇERÇEVESİNDE VELİLERLE BİRLİKTE BİN 300 KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ     Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından Pamukkale Üniversitesi Kampüs alanı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali içerisine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevlilerince 24.09.2018 ile 28.09.2018 tarihleri arasında kurulan stantlar da; yeni kayıt yaptırmak için gelen yaklaşık bin öğrenci ve 300 öğrenci velisi olmak üzere toplam bin 300 kişiye terör örgütlerinin propaganda faaliyetleri ve eleman kazanma yöntemleri hakkında hazırlanan broşürler dağıtıldı.  “Kayıt esnasında yardım etme bahanesi ile kalacak yer bulma gibi ihtiyaçların çözümü için yaklaşan kişilerin terör örgütlerinin ideolojisinde hareket eden şahıslar olabileceği” hatırlatarak, gerekli bilgilendirme yapıldı.     VELİ VE ÖĞRENCİLER MEMNUN KALDI   Yapılan etkinlik çerçevesinde hedef kitle ile yapılan ikili görüşmelerde, “öğrenci ve aileler Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği faaliyetten dolayı çok memnun olduklarını, görevli arkadaşların terör örgütleri ve uyuşturucu konularında kendilerini yeterince bilgilendirdiklerini” dile getirdiği açıklandı.    

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi’ne bu yıl kayıt yaptıran öğrencileri terör örgütü ideolojisinde olan kişilerden korumak amacıyla “El ele güvenli geleceğe” isimli projeyi geliştirdi. Polis geliştirdiği proje çerçevesinde bin 300 öğrenci ile veliye ulaşarak bire bir görüşüp bilgilendirdi.

 

TERÖR ÖRGÜTLERİ ÖNEMLİ DEĞERLERİ KULLANARAK YANAŞIYORLAR, KANMAYIN

 

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü’nün “El Ele Güvenli Geleceğe” isimli projesinin asıl hedefi terör örgütlerine karşı sürdürülen çok yönlü mücadele kapsamında, terör örgütlerinin illegal oluşumlarınca Üniversiteyi kazanan gençleri hemşehricilik, etnik köken, akrabalık, dini değerler, arkadaşlık ilişkisi ve kültürel faaliyetleri kullanarak kendi saflarına çekme gayretlerini boşa çıkarmayı amaçlıyor.

 

 

PROJE ÇERÇEVESİNDE VELİLERLE BİRLİKTE BİN 300 KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ  

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından Pamukkale Üniversitesi Kampüs alanı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Otobüs Terminali içerisine Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği görevlilerince 24.09.2018 ile 28.09.2018 tarihleri arasında kurulan stantlar da; yeni kayıt yaptırmak için gelen yaklaşık bin öğrenci ve 300 öğrenci velisi olmak üzere toplam bin 300 kişiye terör örgütlerinin propaganda faaliyetleri ve eleman kazanma yöntemleri hakkında hazırlanan broşürler dağıtıldı.  “Kayıt esnasında yardım etme bahanesi ile kalacak yer bulma gibi ihtiyaçların çözümü için yaklaşan kişilerin terör örgütlerinin ideolojisinde hareket eden şahıslar olabileceği” hatırlatarak, gerekli bilgilendirme yapıldı.

 

 

VELİ VE ÖĞRENCİLER MEMNUN KALDI

 

Yapılan etkinlik çerçevesinde hedef kitle ile yapılan ikili görüşmelerde, “öğrenci ve aileler Emniyet Müdürlüğünün gerçekleştirdiği faaliyetten dolayı çok memnun olduklarını, görevli arkadaşların terör örgütleri ve uyuşturucu konularında kendilerini yeterince bilgilendirdiklerini” dile getirdiği açıklandı.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.