AB-LEADER Projesi Çameli’yi yerelde ekonomik ve sosyal anlamda kalkındıracak

DENİZLİ 31.10.2018 - 10:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

AB-LEADER Projesi Çameli’yi yerelde ekonomik ve sosyal anlamda kalkındıracak

AB-LEADER Projesi kapsamında ‘’Yerel Kalkınma Stratejesi ‘’ Hazırlama açılış toplantısı yapıldı. Proje çerçevesinde Çameli’nin yerelde kalkınması hedefleniyor.   Çameli’de Leader ile Birleşelim Yerelde güçlenelim vizyonuyla Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından bugün Çameli Konferans Salonunda saat 13:00’de geniş katılımlı toplantı gerçekleşti. Toplantıya Çameli Kaymakamı İsmail Alsancak, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.     Çameli Eylem Grubu Derneği AB Leader Projesiyle Çameli’de Kırsal’da yaşayan toplulukların kapasitelerini attırarak kırsal alanların sosyal ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesini katkı sağlayacak. Tarım, Turizm, Kültürel miras hizmetler sektörü ve sosyal konular gibi kırsal alanlara yaşamın bütün unsurlarını birbirleriyle işbirliği içinde hareket ettirerek Çameli’de yerel ekonomiyi geliştirmek ve İlçedeki iş olanaklarını yaygınlaştırmak olduklarını dile getiren Çameli Turizm Danışmanı İbrahim Putgül, Leader Projesi Çameli’de yerelde kalkınma uygulanması anlamını taşıdığını dile getirdi. Putgül, Kamu, STK ve özel sektörün bölgesel kırsal kalkınma için bir araya gelerek daha güçlü hareket etmeleri, iş istihdam olanakları gibi sorunların çözülebilmesi için gerekli olduğunu ve yerel eylem gruplarının, Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS) ile uyumlu olan kültürel etkinlikler, yerel ürünler, doğal mirasın restorasyonu veya korunması gibi küçük projeler için de destek sağlanacağını belirtti.       Proje Danışmanı Gözde Ünsalan ise katılımcılara Leader Projesinin ilçeye sosyo ekonomik katkısı üzerinde katılımcılara slyat sunumu gerçekleştirdi. Toplantıların gelecek dönemde geniş katılımlı olarak İlçedeki faaliyet gösteren işletmelerde ayrı ayrı toplantı yaparak AB Leader Projesi Yerel Kalkınma Stratejesi ( YKS ) hazırlama toplantılarının yapılacağını dile getiren Ünsalan; “Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulumuzdaki paydaşlarla Çalışma ve strateji planları ile AB'ye başvuru yapılması sağlanarak bundan sonraki yol haritasını İlçemizde aktif çalışan sivil toplum kuruluşlarından temsilcinin bulunması, Bilhassa yerel topluluklar, kamu sektörü ,özel sektörden temsilcilerin olması, belediye Başkanlarının yer alması, kadın grupların varlığı, genç nüfusun ve genç girişimcilerin varlığı İle İlçemiz Türkiye’de ve Dünya’da adından söz ettirecektir Bu açıdan bu projede daha büyük yatırımların alt yapısını oluşturması açısından önemlidir” dedi.     Toplantı daha sonra katılımcılarla soru cevap şeklinde devam etti.  

AB-LEADER Projesi kapsamında ‘’Yerel Kalkınma Stratejesi ‘’ Hazırlama açılış toplantısı yapıldı. Proje çerçevesinde Çameli’nin yerelde kalkınması hedefleniyor.

 

Çameli’de Leader ile Birleşelim Yerelde güçlenelim vizyonuyla Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından bugün Çameli Konferans Salonunda saat 13:00’de geniş katılımlı toplantı gerçekleşti. Toplantıya Çameli Kaymakamı İsmail Alsancak, Mahalle Muhtarları, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

Çameli Eylem Grubu Derneği AB Leader Projesiyle Çameli’de Kırsal’da yaşayan toplulukların kapasitelerini attırarak kırsal alanların sosyal ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesini katkı sağlayacak. Tarım, Turizm, Kültürel miras hizmetler sektörü ve sosyal konular gibi kırsal alanlara yaşamın bütün unsurlarını birbirleriyle işbirliği içinde hareket ettirerek Çameli’de yerel ekonomiyi geliştirmek ve İlçedeki iş olanaklarını yaygınlaştırmak olduklarını dile getiren Çameli Turizm Danışmanı İbrahim Putgül, Leader Projesi Çameli’de yerelde kalkınma uygulanması anlamını taşıdığını dile getirdi. Putgül, Kamu, STK ve özel sektörün bölgesel kırsal kalkınma için bir araya gelerek daha güçlü hareket etmeleri, iş istihdam olanakları gibi sorunların çözülebilmesi için gerekli olduğunu ve yerel eylem gruplarının, Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS) ile uyumlu olan kültürel etkinlikler, yerel ürünler, doğal mirasın restorasyonu veya korunması gibi küçük projeler için de destek sağlanacağını belirtti.

 

 

 

Proje Danışmanı Gözde Ünsalan ise katılımcılara Leader Projesinin ilçeye sosyo ekonomik katkısı üzerinde katılımcılara slyat sunumu gerçekleştirdi. Toplantıların gelecek dönemde geniş katılımlı olarak İlçedeki faaliyet gösteren işletmelerde ayrı ayrı toplantı yaparak AB Leader Projesi Yerel Kalkınma Stratejesi ( YKS ) hazırlama toplantılarının yapılacağını dile getiren Ünsalan; “Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği Yönetim Kurulumuzdaki paydaşlarla Çalışma ve strateji planları ile AB'ye başvuru yapılması sağlanarak bundan sonraki yol haritasını İlçemizde aktif çalışan sivil toplum kuruluşlarından temsilcinin bulunması, Bilhassa yerel topluluklar, kamu sektörü ,özel sektörden temsilcilerin olması, belediye Başkanlarının yer alması, kadın grupların varlığı, genç nüfusun ve genç girişimcilerin varlığı İle İlçemiz Türkiye’de ve Dünya’da adından söz ettirecektir Bu açıdan bu projede daha büyük yatırımların alt yapısını oluşturması açısından önemlidir” dedi.

 

 

Toplantı daha sonra katılımcılarla soru cevap şeklinde devam etti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.