Otopark var ama araçlar yine yollarda!

DENİZLİ 02.11.2018 - 16:00, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Otopark var ama araçlar yine yollarda!

Denizli'deki trafik sorununu çözmek için, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve yapımı tamamlanan 15 Mayıs Kapalı Otoparkı, vatandaşlar tarafından kullanılmayınca sorun ortadan kalkmıyor.   Denizli’de her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte otopark ihtiyacını karşılamak için birçok proje yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs Mahallesi'nde katlı otoparkı hayata geçirdi.  23 bin 587 metrekare toplam kapalı alanda 700 araç kapasiteli 15 Mayıs Katlı Otoparkı ile bölgenin otopark ihtiyacını karşılamak için yapılan otoparka günlük giriş çıkış yapan araç sayısı 100 civarında olduğu belirtildi.     VATANDAŞ İSTİYOR AMA KULLANMIYOR Denizli'de trafik ve park sorunu nedeniyle çeşitli ortamlarda, trafik ve otopark sıkıntısını gündeme alan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından, 4 blok ve 5 kat olarak yapılan ve vatandaşların hizmetine sunulan otopark, toplam 700 araç kapasiteli olmasına rağmen,  vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Vatandaşlar araçlarını otopark yerine çevredeki cadde ve sokaklara hatta kaldırımlara park etmeye devam ediyor.     GÖRKEMLİ AÇILIŞLA HİZMETE GİRDİ İnşaat çalışması tamamlanan 15 Mayıs Kapalı Otopark'ın açılışı 22 Mayıs 2018 tarihinde verilen iftar yemeği ile yapıldı. Görkemli bir açılış ile hizmete giren otoparkın giriş-çıkış ücreti günlük 5 lira olurken aylık abonelik ücreti ise 100 lira olarak belirlendi. Buna rağmen vatandaşların otoparkı tercih etmeyerek sokak ve caddelere park etmesinden dolayı trafik ve park sorunu bir türlü çözülmüyor.     VATANDAŞLAR TEPKİLİ Akşamları evlerinin önüne veya bölgedeki cadde ve sokaklara yapılan parklar nedeniyle, okula, işe giden öğrenci ve vatandaşlar, sabah saatlerinde kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle tehlike yaşıyor. Bazı vatandaşlar, "5 katlı otopark yapıldı, ancak kimse kullanmıyor. Yine yollara park ediyorlar ve bizler yaya olarak rahatsız oluyoruz" dediler.     Aldığımız bilgilere göre, 700 araç kapasiteli 15 Mayıs Kapalı Otopark'ının aylık abone araç sayısı 150 olduğu ve günlük giriş çıkış yapan araç sayısının 100 kadar olduğu belirtildi. Günlük ortalama 250 aracın kullandığı otoparkın çevresinde ise vatandaşlar araçlarını yine yollara park etmeye devam ediyor.    

Denizli'deki trafik sorununu çözmek için, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin önemli projeleri arasında yer alan ve yapımı tamamlanan 15 Mayıs Kapalı Otoparkı, vatandaşlar tarafından kullanılmayınca sorun ortadan kalkmıyor.

 

Denizli’de her geçen gün artan araç sayısıyla birlikte otopark ihtiyacını karşılamak için birçok proje yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 15 Mayıs Mahallesi'nde katlı otoparkı hayata geçirdi.  23 bin 587 metrekare toplam kapalı alanda 700 araç kapasiteli 15 Mayıs Katlı Otoparkı ile bölgenin otopark ihtiyacını karşılamak için yapılan otoparka günlük giriş çıkış yapan araç sayısı 100 civarında olduğu belirtildi.

 

 

VATANDAŞ İSTİYOR AMA KULLANMIYOR

Denizli'de trafik ve park sorunu nedeniyle çeşitli ortamlarda, trafik ve otopark sıkıntısını gündeme alan vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından, 4 blok ve 5 kat olarak yapılan ve vatandaşların hizmetine sunulan otopark, toplam 700 araç kapasiteli olmasına rağmen,  vatandaşlar tarafından kullanılmıyor. Vatandaşlar araçlarını otopark yerine çevredeki cadde ve sokaklara hatta kaldırımlara park etmeye devam ediyor.

 

 

GÖRKEMLİ AÇILIŞLA HİZMETE GİRDİ

İnşaat çalışması tamamlanan 15 Mayıs Kapalı Otopark'ın açılışı 22 Mayıs 2018 tarihinde verilen iftar yemeği ile yapıldı. Görkemli bir açılış ile hizmete giren otoparkın giriş-çıkış ücreti günlük 5 lira olurken aylık abonelik ücreti ise 100 lira olarak belirlendi. Buna rağmen vatandaşların otoparkı tercih etmeyerek sokak ve caddelere park etmesinden dolayı trafik ve park sorunu bir türlü çözülmüyor.

 

 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

Akşamları evlerinin önüne veya bölgedeki cadde ve sokaklara yapılan parklar nedeniyle, okula, işe giden öğrenci ve vatandaşlar, sabah saatlerinde kaldırımlara park eden araçlar nedeniyle tehlike yaşıyor. Bazı vatandaşlar, "5 katlı otopark yapıldı, ancak kimse kullanmıyor. Yine yollara park ediyorlar ve bizler yaya olarak rahatsız oluyoruz" dediler.

 

 

Aldığımız bilgilere göre, 700 araç kapasiteli 15 Mayıs Kapalı Otopark'ının aylık abone araç sayısı 150 olduğu ve günlük giriş çıkış yapan araç sayısının 100 kadar olduğu belirtildi. Günlük ortalama 250 aracın kullandığı otoparkın çevresinde ise vatandaşlar araçlarını yine yollara park etmeye devam ediyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.