5 Metrekare alana dostlarını sığdırdı

YAŞAM 05.11.2018 - 12:44, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

5 Metrekare alana dostlarını sığdırdı

Denizli'de 39 yıllık esnaf Arif Tavlı, çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliğinde 1979 yılından itibaren, müşteri  ve arkadaşlarının fotoğraflarını 16 m2’lik dükkanında koleksiyon olarak biriktiriyor.   Onunki bir vefa mı desek, alışkanlık mı desek bilemedik.Hikayemizin kahramanı Denizlili 39 yıllık ayakkabı tamircisi 53 yaşındaki Arif Tavlı...   Tavlı, 1979 tarihinde abisi Fikret Tavlı'nın yanında başladığı çıraklık döneminde, 3 arkadaşı arasında pul,para ve fotoğraf koleksiyonu biriktirmek için karar verirler. Arif Tavlı'ya fotoğraf koleksiyonu düşer.  Ayakkabı tamirciliği mesleğindeki tüm hünerlerini abisi Fikret Tavlı'dan öğrendiğini belirten Arif Tavlı, daha sonra kendi dükkanını açar ve bu koleksiyon merakını sürdürmeye devam eder.     453 arkadaşı ve müşterisini 5 metrekareye sığdırdı Bayramyeri'nde bir iş hanında 16 metrekare olan dükkanının 5 metre karesine 453 müşteri ve arkadaşlarının resmini sığdıran Tavlı, resimlere kişilerin isimlerinin yan ısıra, doğum ve ölüm tarihlerini de yazmayı ihmal etmiyor.     "Üç arkadaş arasında karar aldık" Arif Tavlı, " 1979 yılının Eylül ayında üç arkadaşımızla aldığımız karar ile pul,para ve fotoğraf koleksiyonu yapmayı karar aldık.  Bana fotoğraf koleksiyonu düştü. O günden itibaren fotoğraf biriktirmeye başladım. Evimde biriktirdiğim fotoğraflarda var onları albüm şeklinde saklıyorum" dedi.     Fotoğraflar arasında Milli Güreşçimiz İki çocuk babası olan Arif Tavlı'nın biriktirdiği fotoğraflar arasında, bir zamanlar Kuşpınar Mahallesi'nde komşusu olan, Avrupa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli güreşçimiz Hasan Güngör'ün fotoğrafı da yer alıyor.                  

Denizli'de 39 yıllık esnaf Arif Tavlı, çırak olarak başladığı ayakkabı tamirciliğinde 1979 yılından itibaren, müşteri  ve arkadaşlarının fotoğraflarını 16 m2’lik dükkanında koleksiyon olarak biriktiriyor.

 

Onunki bir vefa mı desek, alışkanlık mı desek bilemedik.Hikayemizin kahramanı Denizlili 39 yıllık ayakkabı tamircisi 53 yaşındaki Arif Tavlı...

 

Tavlı, 1979 tarihinde abisi Fikret Tavlı'nın yanında başladığı çıraklık döneminde, 3 arkadaşı arasında pul,para ve fotoğraf koleksiyonu biriktirmek için karar verirler. Arif Tavlı'ya fotoğraf koleksiyonu düşer.  Ayakkabı tamirciliği mesleğindeki tüm hünerlerini abisi Fikret Tavlı'dan öğrendiğini belirten Arif Tavlı, daha sonra kendi dükkanını açar ve bu koleksiyon merakını sürdürmeye devam eder.

 

 

453 arkadaşı ve müşterisini 5 metrekareye sığdırdı

Bayramyeri'nde bir iş hanında 16 metrekare olan dükkanının 5 metre karesine 453 müşteri ve arkadaşlarının resmini sığdıran Tavlı, resimlere kişilerin isimlerinin yan ısıra, doğum ve ölüm tarihlerini de yazmayı ihmal etmiyor.

 

 

"Üç arkadaş arasında karar aldık"

Arif Tavlı, " 1979 yılının Eylül ayında üç arkadaşımızla aldığımız karar ile pul,para ve fotoğraf koleksiyonu yapmayı karar aldık.  Bana fotoğraf koleksiyonu düştü. O günden itibaren fotoğraf biriktirmeye başladım. Evimde biriktirdiğim fotoğraflarda var onları albüm şeklinde saklıyorum" dedi.

 

 

Fotoğraflar arasında Milli Güreşçimiz

İki çocuk babası olan Arif Tavlı'nın biriktirdiği fotoğraflar arasında, bir zamanlar Kuşpınar Mahallesi'nde komşusu olan, Avrupa Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli güreşçimiz Hasan Güngör'ün fotoğrafı da yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.