21. Yüzyıl’ın Eğitim Anlayışı: Sosyal Duygusal Öğrenme...

GÜNDEM 08.11.2018 - 10:31, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

21. Yüzyıl’ın Eğitim Anlayışı: Sosyal Duygusal Öğrenme...

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Genç Eğitimciler Topluluğu tarafından “21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak” adlı konferans düzenlendi.   Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Uzman Psikolojik Danışman Ece Akın Bakanay bilgi verdi.     Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan PAÜ Genç Eğitimciler Topluğu Başkanı Duygu Çetin, “Eğitim Fakültesi öğrencilerine farklı bakış açıları kazandırabilmek için alanında uzman kişileri okulumuza davet ediyoruz. Bugünde 21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak adlı konferansı düzenliyoruz. Biz öğretmen adaylarının fakültemizde aldığımız derslerin yanında, böyle etkinliklerde kazanacağımız becerilerin de önemli olduğunu düşünüyorum.  Arkadaşlarımıza farkındalık kazandırmak için böyle etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Topluluğumuzun faaliyetlerine tüm öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.      Akademisyen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman Bakanay,  “Sosyal-Duygusal Öğrenme” başlığı altında bireyin kendi duygularını tanıması, kişilerarası ilişkiler, problem çözümü, etik-ahlaki kararlar alma gibi konulara vurgu yaptı.     Öğrenme ortamları olan sınıflarda sosyal-duygusal öğrenmenin önemine değinen Bakanay, “Son yıllarda yapılan araştırmaların gösterdiği gibi okul sonrası başarı için öğrencinin sadece Matematik, Fen Bilimi gibi derslerde başarılı olması yeterli değil. Günümüzde kişilerarası iletişimi, empati yapabilme ve problem çözme yetenekleri güçlü olan bireyler başarıyı yakalıyor. Eğitim fakültelerinden başlayarak bireye bu özellikleri kazandırabilmeliyiz.” diye konuştu.  

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Genç Eğitimciler Topluluğu tarafından “21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak” adlı konferans düzenlendi.

 

Eğitim Fakültesi Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Uzman Psikolojik Danışman Ece Akın Bakanay bilgi verdi.

 

 

Etkinlik öncesi açıklamalarda bulunan PAÜ Genç Eğitimciler Topluğu Başkanı Duygu Çetin, “Eğitim Fakültesi öğrencilerine farklı bakış açıları kazandırabilmek için alanında uzman kişileri okulumuza davet ediyoruz. Bugünde 21. Yüzyıl Sınıflarında Duygusal Zekaya Yer Açmak adlı konferansı düzenliyoruz. Biz öğretmen adaylarının fakültemizde aldığımız derslerin yanında, böyle etkinliklerde kazanacağımız becerilerin de önemli olduğunu düşünüyorum.  Arkadaşlarımıza farkındalık kazandırmak için böyle etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz. Topluluğumuzun faaliyetlerine tüm öğrenci arkadaşlarımızı bekliyoruz.” dedi.

 

 

 Akademisyen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte Uzman Psikolojik Danışman Bakanay,  “Sosyal-Duygusal Öğrenme” başlığı altında bireyin kendi duygularını tanıması, kişilerarası ilişkiler, problem çözümü, etik-ahlaki kararlar alma gibi konulara vurgu yaptı.

 

 

Öğrenme ortamları olan sınıflarda sosyal-duygusal öğrenmenin önemine değinen Bakanay, “Son yıllarda yapılan araştırmaların gösterdiği gibi okul sonrası başarı için öğrencinin sadece Matematik, Fen Bilimi gibi derslerde başarılı olması yeterli değil. Günümüzde kişilerarası iletişimi, empati yapabilme ve problem çözme yetenekleri güçlü olan bireyler başarıyı yakalıyor. Eğitim fakültelerinden başlayarak bireye bu özellikleri kazandırabilmeliyiz.” diye konuştu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.