2018 Yılı Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirildi

DENİZLİ 28.11.2018 - 09:38, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

2018 Yılı Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirildi

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirme toplantısı yapıldı.   İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan "Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"na Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar ve 19 İlçe Müdürü ile Gıda Denetim Hizmetlerinde görevli teknik personel katıldı.   İl Müdürlüğünce mevzuatlar çerçevesinde gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin büyük bir hassasiyetle yürütülüyor. 2018 yılı içerisinde bugüne kadar yaklaşık 18 bin işyeri denetlendi. Yapılan denetimlerde çeşitli ürünlerden  bin 20 adet numune alınarak  numunelerin analizi sonucunda olumsuzluk tespit edilmesi durumunda yasal işlem uygulandı.   Toplantıya katılan personele; Vatandaşların güvenle alışveriş ve tüketim yapmaları için gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin aynı titizlik ve özveri ile sürdürülmesi istendi. Rutin denetimlerin dışında Bakanlığa kayıt ve onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete geçen ve kaçak üretim yapan işletmelerle ilgili de takip ve denetimler yaptıklarını, ayrıca hassas tüketici kitlesine hitap eden okul kantin ve yemekhaneleri gibi işletmelerin sürekli denetiminin yapıldığı belirtildi.   Meyve, sebze ihracatı ve yem kontrollerinin de Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütüldüğünü, işlemlerin aksamaması için nöbetçi ekipler oluşturulduğunu ve çalışmaların aksatılmadan, titizlikle yürütüldüğünü beyan edildi. Tarım ve Orman İlçe Müdürleri  ve teknik personelleri de İlçelerindeki çalışmalarla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmeler ardından dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.    

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirme toplantısı yapıldı.

 

İl Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan "Gıda Denetim Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı"na Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, İl Müdür Yardımcısı Mehmet Atmacaoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Şehla Akpınar ve 19 İlçe Müdürü ile Gıda Denetim Hizmetlerinde görevli teknik personel katıldı.

 

İl Müdürlüğünce mevzuatlar çerçevesinde gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin büyük bir hassasiyetle yürütülüyor. 2018 yılı içerisinde bugüne kadar yaklaşık 18 bin işyeri denetlendi. Yapılan denetimlerde çeşitli ürünlerden  bin 20 adet numune alınarak  numunelerin analizi sonucunda olumsuzluk tespit edilmesi durumunda yasal işlem uygulandı.

 

Toplantıya katılan personele; Vatandaşların güvenle alışveriş ve tüketim yapmaları için gıda denetim ve kontrol hizmetlerinin aynı titizlik ve özveri ile sürdürülmesi istendi. Rutin denetimlerin dışında Bakanlığa kayıt ve onay işlemlerini yaptırmadan faaliyete geçen ve kaçak üretim yapan işletmelerle ilgili de takip ve denetimler yaptıklarını, ayrıca hassas tüketici kitlesine hitap eden okul kantin ve yemekhaneleri gibi işletmelerin sürekli denetiminin yapıldığı belirtildi.

 

Meyve, sebze ihracatı ve yem kontrollerinin de Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütüldüğünü, işlemlerin aksamaması için nöbetçi ekipler oluşturulduğunu ve çalışmaların aksatılmadan, titizlikle yürütüldüğünü beyan edildi. Tarım ve Orman İlçe Müdürleri  ve teknik personelleri de İlçelerindeki çalışmalarla ilgili değerlendirmeler yapıldı. Yapılan değerlendirmeler ardından dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.