Bakan Kurum'dan imar barışı açıklaması...

EKONOMİ 28.12.2018 - 20:12, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Bakan Kurum'dan imar barışı açıklaması...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı süresinin 31 Aralık'ta tamamlandığını hatırlatarak, sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talebin olduğunu söyledi.   Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 31 Aralık itibarıyla sona erecek imar barışı düzenlemesinin uzatılması konusunda ciddi taleplerin olduğunu ileri sürerek, bunun 31 Aralık’ta değerlendirileceğini söyledi. Bakan Kurum, 31 Aralık'a kadar vatandaşların ödemelerinin yapılabilmesi için hafta sonu da bütün kamu bankalarının açık olacağını dile getirerek, imar barışı sürecinden vatandaşların hafta sonu da yararlanabileceğini duyurdu.    Trabzon Valiliğini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanları eşlik etti. Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum, bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşın imar barışından faydalandığını açıkladı.    İMAR BARIŞINDA TOPLAMDA 14 MİLYAR LİRALIK BEDEL ÖDENDİ   Valilik şeref defterini imzalayan Kurum, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı, basına kapalı düzenlenen toplantıya başkanlık yaparken, toplantının ardından yaptığı açıklamasında, imar barışına ilişkin, bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşın imar barışından faydalandığını dile getirerek, toplam yaklaşık 14 milyar liralık bir bedelin ödendiğini duyurdu.   İMAR BARIŞINDA SÜRENİN UZATILMASI İÇİN DEĞERLENDİRME YAPILACAK   Bakan Kurum, imar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık'ta tamamlanacağını hatırlatarak, sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi taleplerin olduğunu öne sürdü. Bunun 31 Aralık'ta değerlendirileceğini kaydeden Bakan Kurum, fakat 31 Aralık'a kadar vatandaşın ödemelerinin yapılabilmesi için tüm kamu bankalarının açık olacağını yineleyerek, imar barışı sürecinden vatandaşın hafta sonu da faydalanabileceğini söyledi.   Bakan Kurum, diğer özel bankalarla da görüşmelerin devam ettiği bilgisini paylaşarak, bunun hem bakanlığın internet sitesinden hem de bankaların sitelerinden duyurulacağını belirtti.    KAMU BANKALARI HAFTA SONU DA AÇIK   Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın hafta sonu imar barışı ödemelerini kabul edeceği öğrenildi. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar için yapı kayıt belgesi bedellerinin en son yatırılabileceği tarihin 31 Aralık olduğu vurgulandı. Vatandaşların 31 Aralık tarihinde ödemelerle ilgili yoğunluk yaşamamaları adına Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın 29-30 Aralık tarihlerinde saat 10.00-16.30 arası açık olacak. Türkiye’nin tüm illerinde yeterli sayıda şube ile imar barışı ödemeleri kabul edilecek. Söz konusu açıklamada, bankaların, 29-30 Aralık tarihleri arası saat 10.00 ile 16.30 arası açık olacak şubelerinin www.ziraatbank.com.tr, www.halkbank.com.tr ve www.vakifbank.com.tr internet adreslerinden yayımlanacağı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışı süresinin 31 Aralık'ta tamamlandığını hatırlatarak, sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi talebin olduğunu söyledi.

 


Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 31 Aralık itibarıyla sona erecek imar barışı düzenlemesinin uzatılması konusunda ciddi taleplerin olduğunu ileri sürerek, bunun 31 Aralık’ta değerlendirileceğini söyledi. Bakan Kurum, 31 Aralık'a kadar vatandaşların ödemelerinin yapılabilmesi için hafta sonu da bütün kamu bankalarının açık olacağını dile getirerek, imar barışı sürecinden vatandaşların hafta sonu da yararlanabileceğini duyurdu. 


 
Trabzon Valiliğini ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Vali İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar ve Salih Cora ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve ilçe belediye başkanları eşlik etti. Valilikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurum, bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşın imar barışından faydalandığını açıkladı. 


 
İMAR BARIŞINDA TOPLAMDA 14 MİLYAR LİRALIK BEDEL ÖDENDİ
 
Valilik şeref defterini imzalayan Kurum, ilçe belediye başkanlarının da katıldığı, basına kapalı düzenlenen toplantıya başkanlık yaparken, toplantının ardından yaptığı açıklamasında, imar barışına ilişkin, bugün için yaklaşık 9 milyon 500 bin vatandaşın imar barışından faydalandığını dile getirerek, toplam yaklaşık 14 milyar liralık bir bedelin ödendiğini duyurdu.


 
İMAR BARIŞINDA SÜRENİN UZATILMASI İÇİN DEĞERLENDİRME YAPILACAK
 
Bakan Kurum, imar barışına ilişkin sürecin 31 Aralık'ta tamamlanacağını hatırlatarak, sürecin uzatılmasına ilişkin ciddi taleplerin olduğunu öne sürdü. Bunun 31 Aralık'ta değerlendirileceğini kaydeden Bakan Kurum, fakat 31 Aralık'a kadar vatandaşın ödemelerinin yapılabilmesi için tüm kamu bankalarının açık olacağını yineleyerek, imar barışı sürecinden vatandaşın hafta sonu da faydalanabileceğini söyledi.
 
Bakan Kurum, diğer özel bankalarla da görüşmelerin devam ettiği bilgisini paylaşarak, bunun hem bakanlığın internet sitesinden hem de bankaların sitelerinden duyurulacağını belirtti. 
 
KAMU BANKALARI HAFTA SONU DA AÇIK
 
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank’ın hafta sonu imar barışı ödemelerini kabul edeceği öğrenildi. Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşlar için yapı kayıt belgesi bedellerinin en son yatırılabileceği tarihin 31 Aralık olduğu vurgulandı. Vatandaşların 31 Aralık tarihinde ödemelerle ilgili yoğunluk yaşamamaları adına Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank'ın 29-30 Aralık tarihlerinde saat 10.00-16.30 arası açık olacak. Türkiye’nin tüm illerinde yeterli sayıda şube ile imar barışı ödemeleri kabul edilecek. Söz konusu açıklamada, bankaların, 29-30 Aralık tarihleri arası saat 10.00 ile 16.30 arası açık olacak şubelerinin www.ziraatbank.com.tr, www.halkbank.com.tr ve www.vakifbank.com.tr internet adreslerinden yayımlanacağı bildirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.