Ali Rıza Ertemur’dan gazeteciler günü mesajı

SİYASET 10.01.2019 - 08:08, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Ali Rıza Ertemur’dan gazeteciler günü mesajı

23.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve önceki dönem İl Başkanı Ali Rıza Ertemur 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.   Gazetecilik mesleğinin büyük fedakârlık istediğini ve toplumu aydınlatmak nedeniyle önem arz eden bir meslek olduğunu belirten 23.Dönem Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, “ Gecesini, gündüzüne katan, mesai kavramını toplumu aydınlatmak uğruna hiçe sayan, ailesi ve sevdiklerine karşı zamanını kısırlaştıran ve bunu toplumu aydınlatmak için yapan bir meslek elbette zordur. Bu konuda böylesine fedakâr ve cefakâr gazetecilerin toplum tarafından büyük takdir ve tebrik alması da elzemdir. Büyük riskle mücadele eden bu meslek grubunun tüm haklarını da savunmak, onların dert ve zorluklarına karşı birlik olmakta toplumun görevidir” ifadelerini kullandı.   Gazetecilerin çoğu zaman ötekileştirildiklerini belirten Ertemur, “Gazeteci tarafsız görüşe sahip olmalıdır. Bu durumu gerçek anlamıyla ifa etmeye çalışan birçok gazeteci, çıkarlar doğrultusunda ötekileştirilip, bildiği doğruları aktardığı ve yayımladığı için suçlu gösteriliyor. Ne yazıktır ki bu durumda gazetecinin hakları hiçe sayılıyor. Yandaş yapılmaya zorlanan da bir takım gazeteci grubu,  büyük baskılar altında görevlerini sürdürmeye çalışıyor. Vatandaşları aydınlatmak adına, kalemini kullanmakta zorluk çeken gazetecilerin daha hür ve özgür yazılar yazmaları en büyük temennimizdir. Bu yanlışlıktan biran önce vazgeçilmelidir. Eski Başbakanımız Bülent Ecevit’te bir gazetecidir. Döneminde kendini en çok eleştiren Levent Kırca’yı makamında kabul ederek büyük nezaket örneği sergilemiş önemli bir devlet erkânı olarak tarihe yazılmıştır. Onun yaptığı bu geniş görüşlülük umarım günümüzün erkânlarında da görülür” şeklinde konuştu.   Son olarak sözlerini gazeteciler gününü kutlayarak sonlandıran Ertemur, “Toplumun aynası olan bu hassas meslek grubunun, kalemini özgürce kullanabilmesi, toplumu gerçeklerle aydınlatması ve toplumsal baskılara maruz kalmaması en büyük temennimdir. Bu konuda, bu değerli mesleği yapma cesaretinde bulunan, kaleminin gücünü tarafsızlık ilkesinden edinmiş tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik eder, özgürce, rahatça ve huzurlu bir biçimde görevlerini ifa edecekleri ve halkımızı sevindirecekleri haberleri yapmalarını dilerim” dedi.  

23.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve önceki dönem İl Başkanı Ali Rıza Ertemur 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

 

Gazetecilik mesleğinin büyük fedakârlık istediğini ve toplumu aydınlatmak nedeniyle önem arz eden bir meslek olduğunu belirten 23.Dönem Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, “ Gecesini, gündüzüne katan, mesai kavramını toplumu aydınlatmak uğruna hiçe sayan, ailesi ve sevdiklerine karşı zamanını kısırlaştıran ve bunu toplumu aydınlatmak için yapan bir meslek elbette zordur. Bu konuda böylesine fedakâr ve cefakâr gazetecilerin toplum tarafından büyük takdir ve tebrik alması da elzemdir. Büyük riskle mücadele eden bu meslek grubunun tüm haklarını da savunmak, onların dert ve zorluklarına karşı birlik olmakta toplumun görevidir” ifadelerini kullandı.

 

Gazetecilerin çoğu zaman ötekileştirildiklerini belirten Ertemur, “Gazeteci tarafsız görüşe sahip olmalıdır. Bu durumu gerçek anlamıyla ifa etmeye çalışan birçok gazeteci, çıkarlar doğrultusunda ötekileştirilip, bildiği doğruları aktardığı ve yayımladığı için suçlu gösteriliyor. Ne yazıktır ki bu durumda gazetecinin hakları hiçe sayılıyor. Yandaş yapılmaya zorlanan da bir takım gazeteci grubu,  büyük baskılar altında görevlerini sürdürmeye çalışıyor. Vatandaşları aydınlatmak adına, kalemini kullanmakta zorluk çeken gazetecilerin daha hür ve özgür yazılar yazmaları en büyük temennimizdir. Bu yanlışlıktan biran önce vazgeçilmelidir. Eski Başbakanımız Bülent Ecevit’te bir gazetecidir. Döneminde kendini en çok eleştiren Levent Kırca’yı makamında kabul ederek büyük nezaket örneği sergilemiş önemli bir devlet erkânı olarak tarihe yazılmıştır. Onun yaptığı bu geniş görüşlülük umarım günümüzün erkânlarında da görülür” şeklinde konuştu.

 

Son olarak sözlerini gazeteciler gününü kutlayarak sonlandıran Ertemur, “Toplumun aynası olan bu hassas meslek grubunun, kalemini özgürce kullanabilmesi, toplumu gerçeklerle aydınlatması ve toplumsal baskılara maruz kalmaması en büyük temennimdir. Bu konuda, bu değerli mesleği yapma cesaretinde bulunan, kaleminin gücünü tarafsızlık ilkesinden edinmiş tüm gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü tebrik eder, özgürce, rahatça ve huzurlu bir biçimde görevlerini ifa edecekleri ve halkımızı sevindirecekleri haberleri yapmalarını dilerim” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.