Denizli'de Nesli Tükenmek Üzere Olan Kızıl Akbaba Doğada

DENİZLİ 25.01.2019 - 16:52, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Nesli Tükenmek Üzere Olan Kızıl Akbaba Doğada

Denizli’de nesli tükenmek üzere olan kızıl akbaba tedavisinin ardından ekipler tarafından tekrar doğaya salındı.     Geçtiğimiz hafta Çivril İlçesi Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sınırları içerisinde vatandaşlar tarafından bulunan kızıl akbaba Tarım ve Orman Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü Denizli Şube Müdürlüğü’nde görevli Orman Muhafaza Memuru Yaşar Varol, Av Koruma Memuru Ahmet Tuncer tarafından olay yerine gidilerek vatandaşlardan teslim alınmıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen kızıl akbaba bir haftalık yoğun tedaviyle sağlığına kavuşturuldu.       Ekipler tarafından veterinerlerden teslim alınan kızıl akbaba bulunduğu bölge olan Çivril Akdağ Dağı’nda tekrar doğaya salındı. Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hamdi Akan, “Vatandaşlarımızdan yaban hayvanlarına karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çivril Akdağ bölgesi zaten koruma altında olan bir bölge. Bu bölgeyle birlikte birçok mevkiide avlanmak zaten yasak. Ekiplerimizin bölgelerdeki denetimleri aralıksız sürüyor. Yaban hayatını hep birlikte korumamız gerekiyor. Yaban hayatının gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli” dedi. Denizli’de nesli tükenmek üzere olan kızıl akbaba tedavisinin ardından ekipler tarafından tekrar doğaya salındı  

Denizli’de nesli tükenmek üzere olan kızıl akbaba tedavisinin ardından ekipler tarafından tekrar doğaya salındı.

 

 

Geçtiğimiz hafta Çivril İlçesi Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası sınırları içerisinde vatandaşlar tarafından bulunan kızıl akbaba Tarım ve Orman Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü Denizli Şube Müdürlüğü’nde görevli Orman Muhafaza Memuru Yaşar Varol, Av Koruma Memuru Ahmet Tuncer tarafından olay yerine gidilerek vatandaşlardan teslim alınmıştı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen kızıl akbaba bir haftalık yoğun tedaviyle sağlığına kavuşturuldu.

 

 

 

Ekipler tarafından veterinerlerden teslim alınan kızıl akbaba bulunduğu bölge olan Çivril Akdağ Dağı’nda tekrar doğaya salındı. Denizli Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Hamdi Akan, “Vatandaşlarımızdan yaban hayvanlarına karşı daha duyarlı olmasını istiyoruz. Çivril Akdağ bölgesi zaten koruma altında olan bir bölge. Bu bölgeyle birlikte birçok mevkiide avlanmak zaten yasak. Ekiplerimizin bölgelerdeki denetimleri aralıksız sürüyor. Yaban hayatını hep birlikte korumamız gerekiyor. Yaban hayatının gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli” dedi. Denizli’de nesli tükenmek üzere olan kızıl akbaba tedavisinin ardından ekipler tarafından tekrar doğaya salındı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.