Denizli İŞKUR'da MBRD Toplantısı Gerçekleştirildi

DENİZLİ 27.02.2019 - 09:20, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli İŞKUR'da MBRD Toplantısı Gerçekleştirildi

Her yıl Şubat ve Ekim aylarında gerçekleştirilen ‘Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Alt Çalışma Grubu’ toplantısı Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.   Toplantıya Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katıldı.   Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, MBRD’nin amacının işgücü piyasasının istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerin özelliklerine uygun mesleği seçmeleri, böylece mesleğinde ve çalışma hayatında başarılı olmalarının sağlanması olduğunu söyledi. Ayrıca 2018 yılında Denizli İŞKUR İl Müdürlüğünde kurulan Bilgisayar Laboratuvarı ile 904 öğrenciye Mesleki Yönelim Test Bataryası uygulandığını ve öğrencilere meslek seçiminde yardımcı olduklarını kaydetti. Yeni dönemde de bu uygulamaya okullarda devam edileceğini ve daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.     Toplantıda katılımcılara bilgilendirmeler de bulunan İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Özel, geçen dönemde yapılan faaliyetleri anlattı. Özel, 2018 yılında Denizli İŞKUR’da görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarının 501 okul ziyareti gerçekleştirdiklerini, bu ziyaretlerde ‘İş Arama Becerileri ve Meslek Seçiminin Önemi’ konulu bilgilendirme yapıldığını aktardı. Toplantıda yer alan İş Kulübü Liderleri ise İş Kulübü faaliyetlerini anlatarak yeni dönemde öğrencilerin yanı sıra rehber öğretmenlere de eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Her yıl Şubat ve Ekim aylarında gerçekleştirilen ‘Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık (MBRD) Alt Çalışma Grubu’ toplantısı Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

 

Toplantıya Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Pamukkale ve Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

 

Denizli İŞKUR İl Müdürü Fatih Işık, MBRD’nin amacının işgücü piyasasının istediği nitelikler ve ihtiyaçlar dikkate alınarak, gençlerin özelliklerine uygun mesleği seçmeleri, böylece mesleğinde ve çalışma hayatında başarılı olmalarının sağlanması olduğunu söyledi. Ayrıca 2018 yılında Denizli İŞKUR İl Müdürlüğünde kurulan Bilgisayar Laboratuvarı ile 904 öğrenciye Mesleki Yönelim Test Bataryası uygulandığını ve öğrencilere meslek seçiminde yardımcı olduklarını kaydetti. Yeni dönemde de bu uygulamaya okullarda devam edileceğini ve daha fazla sayıda öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

 

 

Toplantıda katılımcılara bilgilendirmeler de bulunan İş ve Meslek Danışmanı Mehmet Ali Özel, geçen dönemde yapılan faaliyetleri anlattı. Özel, 2018 yılında Denizli İŞKUR’da görev yapan İş ve Meslek Danışmanlarının 501 okul ziyareti gerçekleştirdiklerini, bu ziyaretlerde ‘İş Arama Becerileri ve Meslek Seçiminin Önemi’ konulu bilgilendirme yapıldığını aktardı. Toplantıda yer alan İş Kulübü Liderleri ise İş Kulübü faaliyetlerini anlatarak yeni dönemde öğrencilerin yanı sıra rehber öğretmenlere de eğitimlerin devam edeceğini kaydetti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.