Denizli'de Vicdanlar Harekete Geçti

DENİZLİ 07.03.2019 - 19:23, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Vicdanlar Harekete Geçti

Denizli'de Vicdan Hareketi, Suriye hapishanelerinde bulunan kadın ve çocukların acilen özgürlüklerine kavuşmaları için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde geniş bir katılımla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nın da Saat 14.00'da buluşacak. Ayrıca 81 ilde eş zamanlı olarak konuya ilişkin basın açıklamaları yapılacak.     Türkiye’den ve dünyanın 110 ülkesinden yaklaşık 2 bin STK’nın katkısıyla yapılacak olan eylemde katılımcılar, Suriyeli tutuklu kadınları temsilen ellerini oyalı yazmayla birbirine bağlayarak tüm dünyaya “sessiz çığlık” yükseltecek. Eylemde, Vicdan Hareketi’ne destek veren STK temsilcileri konuşma yapacak. Programda ayrıca Suriye’de tutsak kalan ve özgürlüğüne kavuşan Suriyeli kadınlar yaşadıklarını anlatacak.     Vicdan Hareketi nedir? Suriye’de bugüne kadar 13 bin 500’ün üzerinde kadın hapsedildi ve 7 binin üzerinde kadın hâlâ hapishanelerde her gün işkence görüyor, tecavüze uğruyor, türlü insanlık dışı eziyete maruz kalıyor. Suriye rejimi, kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Suriye’deki savaşta kadınların yaşadığı drama dikkat çekmek amacıyla İstanbul’dan Hatay’a ulaşan Vicdan Konvoyu, bu sene de özgürlüğün önündeki engelleri kaldırmak amacıyla “Vicdan Hareketi” ismiyle faaliyet gösteriyor.   “Çünkü İnsanız” sloganıyla çalışmalarını yürüten Vicdan Hareketi, Suriye’de son kadın ve çocuk özgür oluncaya dek faaliyetlerini sürdürecek. Vicdan Hareketi, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların işkence görmeden, zulme uğramadan onurlu ve insanca yaşaması gerektiğine inanıyor. Hareket, kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.    Vicdan Hareketi’nin 20 Şubat 2019 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği uluslararası basın açıklamasına Azerbaycanlı Sanatçı Azerin, Mandela’nın Torunu ve Milletvekili Chief Mandela, Srebrenitsa Anneleri, İngiltere Parlamentosu’nun İlk Müslüman Milletvekili HonBaronessPolaManzilaUddin, Ekvador Milletvekili Ana Belen MarinAguirre ve Ukraynalı Milletvekili Dr. Olga Bogomolets gibi çok sayıda ünlü isim katılmıştı.   BİZ kimiz? BİZ, Suriye zindanlarından yükselen sessiz çığlıklarız. BİZ, insanlık vicdanıyız. BİZ, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların işkence görmeden, zulme uğramadan onurlu ve insanca yaşaması gerektiğine inananlarız. BİZ, Suriye savaşında zalimce hapsedilen her mahpus çocuk ve kadının özgürlüğü için yeryüzündeki tüm insanların kalbinden ve dudaklarından yükselen duaların ve kelimelerin ta kendisiyiz. BİZ, hepimiz için, insan haklarının korunduğu adil bir dünyanın ancak Suriyeli kadınların ve çocukların özgürlüğünden geçtiğine inanıyoruz. Ve BİZ HEMEN ŞİMDİ! SURİYELİ MAHPUS KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ!

Denizli'de Vicdan Hareketi, Suriye hapishanelerinde bulunan kadın ve çocukların acilen özgürlüklerine kavuşmaları için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde geniş bir katılımla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nın da Saat 14.00'da buluşacak. Ayrıca 81 ilde eş zamanlı olarak konuya ilişkin basın açıklamaları yapılacak.

 

 

Türkiye’den ve dünyanın 110 ülkesinden yaklaşık 2 bin STK’nın katkısıyla yapılacak olan eylemde katılımcılar, Suriyeli tutuklu kadınları temsilen ellerini oyalı yazmayla birbirine bağlayarak tüm dünyaya “sessiz çığlık” yükseltecek. Eylemde, Vicdan Hareketi’ne destek veren STK temsilcileri konuşma yapacak. Programda ayrıca Suriye’de tutsak kalan ve özgürlüğüne kavuşan Suriyeli kadınlar yaşadıklarını anlatacak.

 

 

Vicdan Hareketi nedir?

Suriye’de bugüne kadar 13 bin 500’ün üzerinde kadın hapsedildi ve 7 binin üzerinde kadın hâlâ hapishanelerde her gün işkence görüyor, tecavüze uğruyor, türlü insanlık dışı eziyete maruz kalıyor. Suriye rejimi, kadınlara tecavüzü bir silah olarak kullandı ve kullanmaya da devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Suriye’deki savaşta kadınların yaşadığı drama dikkat çekmek amacıyla İstanbul’dan Hatay’a ulaşan Vicdan Konvoyu, bu sene de özgürlüğün önündeki engelleri kaldırmak amacıyla “Vicdan Hareketi” ismiyle faaliyet gösteriyor.

 

“Çünkü İnsanız” sloganıyla çalışmalarını yürüten Vicdan Hareketi, Suriye’de son kadın ve çocuk özgür oluncaya dek faaliyetlerini sürdürecek. Vicdan Hareketi, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların işkence görmeden, zulme uğramadan onurlu ve insanca yaşaması gerektiğine inanıyor. Hareket, kadınların, Suriye’de savaşın başından bu yana işkence, tecavüz, infaz, hapis ve mültecilikle büyüyen dramlarına dikkat çekmeyi amaçlıyor. 

 

Vicdan Hareketi’nin 20 Şubat 2019 tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği uluslararası basın açıklamasına Azerbaycanlı Sanatçı Azerin, Mandela’nın Torunu ve Milletvekili Chief Mandela, Srebrenitsa Anneleri, İngiltere Parlamentosu’nun İlk Müslüman Milletvekili HonBaronessPolaManzilaUddin, Ekvador Milletvekili Ana Belen MarinAguirre ve Ukraynalı Milletvekili Dr. Olga Bogomolets gibi çok sayıda ünlü isim katılmıştı.

 

BİZ kimiz?

BİZ, Suriye zindanlarından yükselen sessiz çığlıklarız.

BİZ, insanlık vicdanıyız.

BİZ, dini, dili, ırkı, rengi ne olursa olsun insanların işkence görmeden, zulme uğramadan onurlu ve insanca yaşaması gerektiğine inananlarız.

BİZ, Suriye savaşında zalimce hapsedilen her mahpus çocuk ve kadının özgürlüğü için yeryüzündeki tüm insanların kalbinden ve dudaklarından yükselen duaların ve kelimelerin ta kendisiyiz.

BİZ, hepimiz için, insan haklarının korunduğu adil bir dünyanın ancak Suriyeli kadınların ve çocukların özgürlüğünden geçtiğine inanıyoruz.

Ve BİZ HEMEN ŞİMDİ!

SURİYELİ MAHPUS KADIN VE ÇOCUKLAR İÇİN ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ!

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.