Denizli'de Deprem hakkında son dakika bilgiler!

DENİZLİ 20.03.2019 - 11:01, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de Deprem hakkında son dakika bilgiler!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli'de saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu.     Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetinin 5.6 olduğunu açıkladı. Öte yandan deprem tüm Ege Bölgesi ile Güney Marmara kentlerinde de hissedildi. Depremin ardından 4.5 ve 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, binalarda çatlamalar olduğunu ama can kaybı olmadığını söyledi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.  Sarsıntının yerin 11,36 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.   Vali Hasan Karahan: Bir iki binanın duvarında çatlak oluştu Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremde ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybının oluşmadığını belirtti.   ŞİDDETLİ İKİ DEPREM DAHA Öte yandan saat 09.38 ve 09.41'de merkez üssü Acıpayam olan 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.   Acıpayam’ın Yeniköy mahallesinde saat 09.34’te meydana gelen deprem sonrası bölgedeki tüm mahallelerde hasar meydana geldi. Muhtarların verdiği bilgilere göre; Yeniköy’de 5 ev, Yeşildere’de 5 ahır, Corum’da 10’a yakın ev, Ucarı’da 20’ye yakın ev ve Gedikli’de 5’e yakın ev yıkıldı.   Yıkılan evlerin tamamının kerpiç binalar olduğu belirtilirken, evlerde kimsenin olmadığı ve can kaybının bulunmadığı belirtilirken, AFAD ekipleri bölgeye ulaşmaya çalışıyor.   Deprem nedeniyle bazı evlerde yangın meydana geldi.   Bölgedeki tüm mahallelerde ‘evlere girmeyin’ anonsu yapılıyor. Henüz hasar tespiti tamamlanmadı ve resmi açıklama yapılmadı.   İŞTE ACIPAYAMDAN İLK GÖRÜNTÜLER  

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Denizli'de saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem olduğunu duyurdu.

 

 

Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ise depremin şiddetinin 5.6 olduğunu açıkladı. Öte yandan deprem tüm Ege Bölgesi ile Güney Marmara kentlerinde de hissedildi. Depremin ardından 4.5 ve 4.8 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu.

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, binalarda çatlamalar olduğunu ama can kaybı olmadığını söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan yazılı açıklamaya göre, saat 09.34'te merkez üssü Acıpayam ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde
deprem kaydedildi.  Sarsıntının yerin 11,36 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

 

Vali Hasan Karahan: Bir iki binanın duvarında çatlak oluştu

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde depremde ilk belirlemelere göre can ya da mal kaybının oluşmadığını belirtti.

 

ŞİDDETLİ İKİ DEPREM DAHA

Öte yandan saat 09.38 ve 09.41'de merkez üssü Acıpayam olan 4,8 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem daha meydana geldi.

 

Acıpayam’ın Yeniköy mahallesinde saat 09.34’te meydana gelen deprem sonrası bölgedeki tüm mahallelerde hasar meydana geldi. Muhtarların verdiği bilgilere göre; Yeniköy’de 5 ev, Yeşildere’de 5 ahır, Corum’da 10’a yakın ev, Ucarı’da 20’ye yakın ev ve Gedikli’de 5’e yakın ev yıkıldı.
 
Yıkılan evlerin tamamının kerpiç binalar olduğu belirtilirken, evlerde kimsenin olmadığı ve can kaybının bulunmadığı belirtilirken, AFAD ekipleri bölgeye ulaşmaya çalışıyor.
 
Deprem nedeniyle bazı evlerde yangın meydana geldi.
 
Bölgedeki tüm mahallelerde ‘evlere girmeyin’ anonsu yapılıyor. Henüz hasar tespiti tamamlanmadı ve resmi açıklama yapılmadı.

 

İŞTE ACIPAYAMDAN İLK GÖRÜNTÜLER

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.