Denizli Çal İlçesi'nde tarihi mektepte yangın

DENİZLİ 24.03.2019 - 22:27, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli Çal İlçesi'nde tarihi mektepte yangın

Denizli Çal ilçesinde 1924 yılında yapımı tamamlanan tarihi okulda akşam saatlerinde yangın çıktı.     Edinilen bililere göre, yangın,Çal ilçesi İsmailler Mahallesi, Denizli Caddesi'nde 1928 yılında yapımı tamamlanan Gazi Paşa İlk Mektebi'nde akşam saatlerinde henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar olayı 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine gelen, Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Çal ilçesi şube ekipleri yangına müdahale etti. Ahşap ve kargır bir yapısı olan tarihi okulda çıkan yangında alevler binayı sararken, itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışması devam ederken, içeride bulunan patlayıcı maddelerden dolayı tamamen alevlerin yükseldiği belirtildi. Çal'da 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılan Çal Gazi İlk Mektebi'nin 8 sınıfı ve 3 idare odası bulunan, bina 1999 yılında Gazi İlköğretim Okulu'nun başka bir yere taşınmasından sonra Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli etkinliklerde kullanılıyordu.  

Denizli Çal ilçesinde 1924 yılında yapımı tamamlanan tarihi okulda akşam saatlerinde yangın çıktı.

 

 

Edinilen bililere göre, yangın,Çal ilçesi İsmailler Mahallesi, Denizli Caddesi'nde 1928 yılında yapımı tamamlanan Gazi Paşa İlk Mektebi'nde akşam saatlerinde henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Yangını gören çevredeki vatandaşlar olayı 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine gelen, Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı Çal ilçesi şube ekipleri yangına müdahale etti. Ahşap ve kargır bir yapısı olan tarihi okulda çıkan yangında alevler binayı sararken, itfaiye ekiplerinin yangını söndürme çalışması devam ederken, içeride bulunan patlayıcı maddelerden dolayı tamamen alevlerin yükseldiği belirtildi.

Çal'da 1924 yılında yapımına başlanan ve 1928 yılında tamamlanarak eğitim öğretime açılan Çal Gazi İlk Mektebi'nin 8 sınıfı ve 3 idare odası bulunan, bina 1999 yılında Gazi İlköğretim Okulu'nun başka bir yere taşınmasından sonra Öğretmenevi ve Halk Eğitim Merkezi olarak çeşitli etkinliklerde kullanılıyordu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.