Denizli'den giden dua ordusu yurda dönüş yaptı

DENİZLİ 25.03.2019 - 16:02, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'den giden dua ordusu yurda dönüş yaptı

Denizli’den kutsal topraklara umre vazifesi ve ülkemiz için dua etmeye giden Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları, Cumartesi günü Türkiye’ye geri döndü. Cidde’den uçakla hareket eden vakıf mensupları İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.   Hacı Ahmet Pakel Vakfı, 19 yıldır düzenledikleri umre ziyaretlerinin bu yıl ki organizasyonunu 6 Mart’ta gerçekleştirdi. Her yıl İslam Alemi ve ülkemizin bekası için gittikleri kutsal topraklarda, duaların reddolunmadığı Mekke ve Medine’de dualar ettiler. 18 günlük umre ziyaretlerinden sonra 163 kişilik grup Cumartesi günü İzmir Adnan Menderes Havaalanına iniş yaptı.     Vakıf mensuplarının giydiği tek tip kıyafetleri, kutsal topraklara gelen diğer ülke Müslümanları tarafından ilgi ile karşılanırken, düzenli ve tertipli şekilde olmalarından dolayı büyük beğeni topladı. Ay-Yıldızlı kıyafetleri ile Mekke ve Medine’de umre ziyaretini gerçekleştiren vakıf mensuplarını gören diğer Müslümanlar Türkiye’ye olan hayranlıkları bir kat daha arttı.     18 günlük ayrılıktan sonra Cumartesi günü Cidde Havaalanı’ndan saat 12.30 sularında hareket ederek, üç buçuk saatlik yolculuk sonrası İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na iniş yapan vakıf mensupları aileleri ve sevenleri tarafından karşılandı. İlahiler eşliğinde karşılanan vakıf mensupları dış hatlar girişinden giriş yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılamada sevinç gözyaşları dökülerek hasret giderildi.     Havalanın da konuşan Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan Efendi, kutsal topraklara yapılan ziyaretin dolu dolu geçtiğini, gönderilen selam ve duaların yerine teslim edildiğini ve Peygamber Efendimizin selamını getirdiklerini belirtti. Hacı Arif Seylan Efendi; 2001 yılında Hacı Ahmet Pakel Efendi Hazretlerinin başlatmış olduğu umre ziyaretlerimizin önemini bugün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin ve İslam dünyasının bekası için duaların kabul olduğu kutsal topraklarda maneviyat dolu anlar yaşadık. Kâbe’de, Mescid-i Nebevi’de, Uhut’da, Arafat’da, Müzdelife’de ve ziyaret ettiğimiz bir çok yerde duada bulunarak bin 200 hatim bağışladık. Rabbim o güzel beldelere gitmek isteyen kardeşlerimize de nasip etsin, orda ki güzellikleri yaşatsın, giden kardeşlerimize de tekrar tekrar nasip etsin inşallah” dedi.     31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için de konuşan Arif Seylan Efendi, duamız odur ki ülkemiz için kim hayırlı ise o olsun, Rabbim hayırlı idarecilerin başımıza geçmesini nasip etsin inşallah ifadelerine yer verdi.   Havaalanı sonrası kara yolu ile Denizli’ye hareket eden vakıf mensupları, Denizli’de ki vakıf binasında düzenlenen programa katıldı. Vakfın Kurucusu Hacı Ahmet Pakel Efendi Hazretleri’nin kabrini ziyaret eden ve dua eden umreciler, verilen akşam yemeği sonrası yatsı namazının ardından dua ve zikir sonrası hatimler bağışlanarak program son buldu.  

Denizli’den kutsal topraklara umre vazifesi ve ülkemiz için dua etmeye giden Hacı Ahmet Pakel Vakfı mensupları, Cumartesi günü Türkiye’ye geri döndü. Cidde’den uçakla hareket eden vakıf mensupları İzmir Adnan Menderes Havaalanı’nda coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

 

Hacı Ahmet Pakel Vakfı, 19 yıldır düzenledikleri umre ziyaretlerinin bu yıl ki organizasyonunu 6 Mart’ta gerçekleştirdi. Her yıl İslam Alemi ve ülkemizin bekası için gittikleri kutsal topraklarda, duaların reddolunmadığı Mekke ve Medine’de dualar ettiler. 18 günlük umre ziyaretlerinden sonra 163 kişilik grup Cumartesi günü İzmir Adnan Menderes Havaalanına iniş yaptı.

 

 

Vakıf mensuplarının giydiği tek tip kıyafetleri, kutsal topraklara gelen diğer ülke Müslümanları tarafından ilgi ile karşılanırken, düzenli ve tertipli şekilde olmalarından dolayı büyük beğeni topladı. Ay-Yıldızlı kıyafetleri ile Mekke ve Medine’de umre ziyaretini gerçekleştiren vakıf mensuplarını gören diğer Müslümanlar Türkiye’ye olan hayranlıkları bir kat daha arttı.

 

 

18 günlük ayrılıktan sonra Cumartesi günü Cidde Havaalanı’ndan saat 12.30 sularında hareket ederek, üç buçuk saatlik yolculuk sonrası İzmir Adnan Menderes Havaalanı’na iniş yapan vakıf mensupları aileleri ve sevenleri tarafından karşılandı. İlahiler eşliğinde karşılanan vakıf mensupları dış hatlar girişinden giriş yaptı. Duygu dolu anların yaşandığı karşılamada sevinç gözyaşları dökülerek hasret giderildi.

 

 

Havalanın da konuşan Hacı Ahmet Pakel Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Arif Seylan Efendi, kutsal topraklara yapılan ziyaretin dolu dolu geçtiğini, gönderilen selam ve duaların yerine teslim edildiğini ve Peygamber Efendimizin selamını getirdiklerini belirtti. Hacı Arif Seylan Efendi; 2001 yılında Hacı Ahmet Pakel Efendi Hazretlerinin başlatmış olduğu umre ziyaretlerimizin önemini bugün daha iyi anlıyoruz. Ülkemizin ve İslam dünyasının bekası için duaların kabul olduğu kutsal topraklarda maneviyat dolu anlar yaşadık. Kâbe’de, Mescid-i Nebevi’de, Uhut’da, Arafat’da, Müzdelife’de ve ziyaret ettiğimiz bir çok yerde duada bulunarak bin 200 hatim bağışladık. Rabbim o güzel beldelere gitmek isteyen kardeşlerimize de nasip etsin, orda ki güzellikleri yaşatsın, giden kardeşlerimize de tekrar tekrar nasip etsin inşallah” dedi.

 

 

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimler için de konuşan Arif Seylan Efendi, duamız odur ki ülkemiz için kim hayırlı ise o olsun, Rabbim hayırlı idarecilerin başımıza geçmesini nasip etsin inşallah ifadelerine yer verdi.

 

Havaalanı sonrası kara yolu ile Denizli’ye hareket eden vakıf mensupları, Denizli’de ki vakıf binasında düzenlenen programa katıldı. Vakfın Kurucusu Hacı Ahmet Pakel Efendi Hazretleri’nin kabrini ziyaret eden ve dua eden umreciler, verilen akşam yemeği sonrası yatsı namazının ardından dua ve zikir sonrası hatimler bağışlanarak program son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.