Denizli'de ineği ölen Sabiha nineye yardım eli uzanıyor

DENİZLİ 05.04.2019 - 16:29, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'de ineği ölen Sabiha nineye yardım eli uzanıyor

Denizli’de uçurumdan düşerek telef olan ineğinin başında saatlerce gözyaşı döken 70 yaşındaki Sabiha Özel ninenin sosyal medyada adeta ‘acının ve çaresizliğin fotoğrafı’ oldu. Tek geçim kaynağı olan ve çocuğu gibi sevdiği ineğinin telef olmasının ardından buzağısının da yetim kaldığını söyleyen yaşlı kadın kendine uzanacak bir yardım eli beklerken, bir kadın çiftçi yardım göndereceğini belirtti.     Denizli  Merkezefendi ilçesi Altındere mahallesinde yaşandı. Köyde tek başına yaşayan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın (SYDV) kendine bağladığı yaşlılık maaş ve 2 ineği sayesinde geçimini sağlayan 70 yaşındaki Sabiha Özel, dün ölen ineğinin arkasından halen gözyaşı döküyor. Mahallede ahırının yanındaki tek göz odada tek başına yaşamını idame ettirmeye çalışan Özel’in dün 2 ineğinden birisi otlamak için yayıldığı bölgede uçurumdan düşerek telef oldu. ‘Sarıkız’ ismini verdiği ineğinin uçurumdan düştükten sonra kanlar içinde kalması sonrası başına oturarak gözyaşı döküp, feryat eden ve çevresindekilerden yardım isteyen yaşlı kadın ineğinin 5-10 dakika içerisinde can verdiği o anları çaresizlik içinde izledi. O sırada yoldan geçen bir şahıs ise kadının çaresizce ineğinin başında oturduğu o anı fotoğraflayarak sosyal medyadaki Denizli Trafik Yaşam grubunda paylaştı.   İzmir'de yaşayan Nurcan Kaplan isimli, çiftlik sahibi bir kadın ise olaya duyarsız kalmadı. En kısa sürede çiftliğinden bir ineği teyzeye ulaştıracağının haberini duyurdu.  Nurcan Kaplan olayı sosyal medya paylaşımlarından duyduğu ve Kayahan Avcı isimli vatandaşa da teşekkürlerini ileterek şöyle bir paylaşımda bulundu;  "Hayatı anlamlı kılan vicdanımızdır onun o gözyaşlarını dökmesi acısının derinliğini anlatıyordu şahsım adına ben sana teşekkür ediyorum duyarlığının için böyle durumları bizlerle paylaştığın için" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Nurcan Kaplan'a "neler htiniz olayı duyunca ?" sorulan sorusuna yaptığı açıklamada ise; "Sabah sosyal medyada ekrana baktığımda, bir yüreğin nasıl acı duyduğunu gördüm. Bizler için telafisi kolay olabiliyor da, ama yaşam koşulları gereği elinde ve avucunda tek dayanağı olması beni derinden üzdü. Gülen gözlerini görmek istiyorum" şeklinde cevapladı.     FotoKaynak: İHA Denizlikenthaber.com  

Denizli’de uçurumdan düşerek telef olan ineğinin başında saatlerce gözyaşı döken 70 yaşındaki Sabiha Özel ninenin sosyal medyada adeta ‘acının ve çaresizliğin fotoğrafı’ oldu. Tek geçim kaynağı olan ve çocuğu gibi sevdiği ineğinin telef olmasının ardından buzağısının da yetim kaldığını söyleyen yaşlı kadın kendine uzanacak bir yardım eli beklerken, bir kadın çiftçi yardım göndereceğini belirtti.

 

 

Denizli  Merkezefendi ilçesi Altındere mahallesinde yaşandı. Köyde tek başına yaşayan ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı’nın (SYDV) kendine bağladığı yaşlılık maaş ve 2 ineği sayesinde geçimini sağlayan 70 yaşındaki Sabiha Özel, dün ölen ineğinin arkasından halen gözyaşı döküyor. Mahallede ahırının yanındaki tek göz odada tek başına yaşamını idame ettirmeye çalışan Özel’in dün 2 ineğinden birisi otlamak için yayıldığı bölgede uçurumdan düşerek telef oldu. ‘Sarıkız’ ismini verdiği ineğinin uçurumdan düştükten sonra kanlar içinde kalması sonrası başına oturarak gözyaşı döküp, feryat eden ve çevresindekilerden yardım isteyen yaşlı kadın ineğinin 5-10 dakika içerisinde can verdiği o anları çaresizlik içinde izledi. O sırada yoldan geçen bir şahıs ise kadının çaresizce ineğinin başında oturduğu o anı fotoğraflayarak sosyal medyadaki Denizli Trafik Yaşam grubunda paylaştı.

 

İzmir'de yaşayan Nurcan Kaplan isimli, çiftlik sahibi bir kadın ise olaya duyarsız kalmadı. En kısa sürede çiftliğinden bir ineği teyzeye ulaştıracağının haberini duyurdu. 

Nurcan Kaplan olayı sosyal medya paylaşımlarından duyduğu ve Kayahan Avcı isimli vatandaşa da teşekkürlerini ileterek şöyle bir paylaşımda bulundu;  "Hayatı anlamlı kılan vicdanımızdır onun o gözyaşlarını dökmesi acısının derinliğini anlatıyordu şahsım adına ben sana teşekkür ediyorum duyarlığının için böyle durumları bizlerle paylaştığın için" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Nurcan Kaplan'a "neler htiniz olayı duyunca ?" sorulan sorusuna yaptığı açıklamada ise; "Sabah sosyal medyada ekrana baktığımda, bir yüreğin nasıl acı duyduğunu gördüm. Bizler için telafisi kolay olabiliyor da, ama yaşam koşulları gereği elinde ve avucunda tek dayanağı olması beni derinden üzdü. Gülen gözlerini görmek istiyorum" şeklinde cevapladı.

 

 

FotoKaynak: İHA

Denizlikenthaber.com

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.