Denizli'nin Pamukkale Ekspresi ve 4 yeni ‘turistik ekspres’ geliyor

DENİZLİ 10.05.2019 - 16:46, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli'nin Pamukkale Ekspresi ve 4 yeni ‘turistik ekspres’ geliyor

Denizli'ye Doğu Ekspresi gibi 5 yeni turistik ekspres tren daha geliyor. Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan Ekspresleri yataklı vagonlar hazırlanarak ‘turistik ekspres’ olarak da çalışacak.     Doğu Ekspresi’ne yönelik yoğun talep hattın ‘turistik’ olarak hizmet vermesine vesile olurken, beş yeni ‘turistik ekspres’ hat daha geliyor. Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan ekspreslerinin yataklı vagonlar hazırlanarak ‘turistik ekspres’ olarak da çalışması planlanıyor.     Sabah Gazetesi'nden Burak Erdem Çelik’in haberine göre, bu sayede Türkiye’ye gelen turistlere Efes Antik Kenti’nden Pamukkale’ye kadar birçok tarihi noktanın tanıtımı yapılacak ve bu rotalar gezginlerle buluşturulacak.5 yeni ‘turistik ekspres’in de devreye girmesiyle Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu’nun turistik rotaları gezginlerle buluşmuş olacak.     Otobüs turlarının ekspreslere entegre edilmesiyle birlikte ise Denizli Pamukkale Travertenleri, Konya Mevlana Müzesi ve Çatalhöyük, Van Gölü ve Akdamar Kilisesi, Göbeklitepe ve Balıklı Göl, Mardin Evleri ve Dara Antik Kenti, Diyarbakır Ulu Cami ve Meryem Ana Kilisesi turistik rotalara dâhil olacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ayın başında Ankara ile Kars arasında ‘Turistik Doğu Ekspresi’nin hizmete gireceğini duyurmuştu.‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferinin, 29 Mayıs’ta saat 20.00’da Ankara’dan Kars’a yapılacağı belirtilmişti.

Denizli'ye Doğu Ekspresi gibi 5 yeni turistik ekspres tren daha geliyor. Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan Ekspresleri yataklı vagonlar hazırlanarak ‘turistik ekspres’ olarak da çalışacak.

 

 

Doğu Ekspresi’ne yönelik yoğun talep hattın ‘turistik’ olarak hizmet vermesine vesile olurken, beş yeni ‘turistik ekspres’ hat daha geliyor. Toros, Ege, Pamukkale, Van Gölü ve Güney Kurtalan ekspreslerinin yataklı vagonlar hazırlanarak ‘turistik ekspres’ olarak da çalışması planlanıyor.

 

 

Sabah Gazetesi'nden Burak Erdem Çelik’in haberine göre, bu sayede Türkiye’ye gelen turistlere Efes Antik Kenti’nden Pamukkale’ye kadar birçok tarihi noktanın tanıtımı yapılacak ve bu rotalar gezginlerle buluşturulacak.5 yeni ‘turistik ekspres’in de devreye girmesiyle Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu’nun turistik rotaları gezginlerle buluşmuş olacak.

 

 

Otobüs turlarının ekspreslere entegre edilmesiyle birlikte ise Denizli Pamukkale Travertenleri, Konya Mevlana Müzesi ve Çatalhöyük, Van Gölü ve Akdamar Kilisesi, Göbeklitepe ve Balıklı Göl, Mardin Evleri ve Dara Antik Kenti, Diyarbakır Ulu Cami ve Meryem Ana Kilisesi turistik rotalara dâhil olacak.Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ayın başında Ankara ile Kars arasında ‘Turistik Doğu Ekspresi’nin hizmete gireceğini duyurmuştu.‘Turistik Doğu Ekspresi’nin ilk seferinin, 29 Mayıs’ta saat 20.00’da Ankara’dan Kars’a yapılacağı belirtilmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.