Denizli’den ilk terhis olan askerler nizamiyeden çıkış yaptı

DENİZLİ 27.06.2019 - 11:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

Denizli’den ilk terhis olan askerler nizamiyeden çıkış yaptı

TBMM Genel Kurulu'nda askerlik süresinin 6 aya düşürülmesinin ardından Denizli Tuğgeneral İlhan Özcan Kışlası’ndan terhis olan askerler gruplar halinde çıkmaya başladı.   Uzun zamandır gündemde olan ve milyonlarca genci yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yeni askerlik sistemiyle ilgili kanunun teklifinin kabul edilmesiyle askerliğin 6 aya düşürülmesinin ardından 6 aylık vatani görev süresini dolduran askerler terhis olmaya başladı.    Askerlik süresini kişi fark etmeksizin 6 aya düşüren sistem özellikle şuan silâhaltında olan askerler tarafından yakından takip ediliyor. Yeni askerlik sistemi teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 335 eve oyu ile kabul ederek yasalaşmıştı. Bununla birlikte kışlada 6 ayını doldurmuş askerler için terhis imkanı doğdu.   Denizli Tuğgeneral İlhan Özcan Kışlası’nda vatani görevini yapan askerliğin 6 aya düşürülmesinin ardından 6 aylık vatani görev süresini dolduran 900’e yakın askerin terhis olacağı belirtildi. Bugün başlayan terhis ile birlikte nizamiye kapısına gelen 15-20 kişilik grup halinde asker dışarı çıktı. Arkadaşları tarafından uğurlanan askerlerin ailelerine kavuşacakları için mutlulukları gözlerinden okundu. Kışladan çıkış yapan askerler arkadaşları ile vedalaştıktan sonra memleketlerine gitmek için otogara doğru hareket ettiler.    İşte yasanın yürürlüğe girmesiyle kışlalarından terhis olan erler...              

TBMM Genel Kurulu'nda askerlik süresinin 6 aya düşürülmesinin ardından Denizli Tuğgeneral İlhan Özcan Kışlası’ndan terhis olan askerler gruplar halinde çıkmaya başladı.

 

Uzun zamandır gündemde olan ve milyonlarca genci yakından ilgilendiren yeni askerlik sistemi ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yeni askerlik sistemiyle ilgili kanunun teklifinin kabul edilmesiyle askerliğin 6 aya düşürülmesinin ardından 6 aylık vatani görev süresini dolduran askerler terhis olmaya başladı.

 

 Askerlik süresini kişi fark etmeksizin 6 aya düşüren sistem özellikle şuan silâhaltında olan askerler tarafından yakından takip ediliyor. Yeni askerlik sistemi teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda 335 eve oyu ile kabul ederek yasalaşmıştı. Bununla birlikte kışlada 6 ayını doldurmuş askerler için terhis imkanı doğdu.

 

Denizli Tuğgeneral İlhan Özcan Kışlası’nda vatani görevini yapan askerliğin 6 aya düşürülmesinin ardından 6 aylık vatani görev süresini dolduran 900’e yakın askerin terhis olacağı belirtildi. Bugün başlayan terhis ile birlikte nizamiye kapısına gelen 15-20 kişilik grup halinde asker dışarı çıktı. Arkadaşları tarafından uğurlanan askerlerin ailelerine kavuşacakları için mutlulukları gözlerinden okundu. Kışladan çıkış yapan askerler arkadaşları ile vedalaştıktan sonra memleketlerine gitmek için otogara doğru hareket ettiler.

 

 İşte yasanın yürürlüğe girmesiyle kışlalarından terhis olan erler...

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.