15 Temmuz gecesi Çardak’da neler yaşandı?

DENİZLİ 16.07.2019 - 13:04, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

15 Temmuz gecesi Çardak’da neler yaşandı?

Denizli’nin Çardak İlçesi’nde 3 yıl önce 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar ve Çardaklıların şanlı direnişi neticesinde darbenin seyrini değiştirdi. Çardak’da 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin kahramanlarından Çardak Belediyesi’nde kepçe operatörü olarak görev yapan Ali Koç’un anlattıkları dikkat çekiciydi. İşte hazırlanan videoda o gece yaşananlara şahitlik yapanların anlatımı haberimizde…   Bundan tam 3 yıl önce FETÖ'cü hainler Pensilvanya'dan aldığı emri hayata geçirdi. Üniforma altına gizlenmiş ihanet şebekesinin teröristleri millete tanklarla tüfeklerle saldırarak kurşun yağdırdı. Milletin şanlı direniş destanın yazıldığı gecede Çarda’ da neler yaşandı?   Kepçe operatörü Ali Koç’un darbeci yüz başı ile diyalogu dikkatleri çekti. O gece askeri hava limanına giriş yollarını kazarak ve barikatlar kurarak engelledik. Darbeyi öğrenmemiz biraz geç oldu ve bazı askerlerin hava limanına girdiğini öğrendik. Çardaklı vatandaşlarımızın direnişi ile dönemim ilçe emniyet müdürlüğündeki komiserin içeriye giderek 7 uzman çavuş bir astsubay ve bir yüzbaşıyı teslim aldı. Karakola gideceğimiz yolda önceden yaptığımız barikatlar nedeniyle tedirgin olan askerler arasında olan yüzbaşı “5 dakika içinde bu yol açılmazsa burayı kan gölüne döndürürüm” ifadesinin ardından Koç, “Yav biz buraya ölmeye gelmişiz zaten sen neyi kan gölüne çeviriyorsun” diye karşılık verdiğini söyledi.   İşte o gece Çardak’da yaşananlar;     FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Denizli'de Çardak Askeri Üssü'nde neler yaşandı?   15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılında büyük önem arz eden Denizli’nin Çardak ilçesinde oldukça önemli yere sahipti. Darbeci hainler Çardak’a 11. Komando Tugayı’ndan 550 komandoyu otobüslerle sevk etti. Kayseri’den havalanan iki uçakla Ankara’ya sevki sağlanması planlanan gecede Çardak’lı vatandaşlar canları pahasına karşı çıktı. İş makineleri ile askeri havaalanına giriş yolu kesilene Çardak’da vatansever askerler tarafında ışıkların kapatılması ile Kayseri’den gelen uçakların inmesi engellendi. Her ihtimale karşı Kayseri’den gelen uçakların inmesine karşı dönemin Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ın talimatı ile 11 ton yakıt tarlaya döküldü.   Denizli’nin ayrı bir önemi de darbeci askerlere yönelik ilk iddianamenin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Denizli’de hazırlanmış olmasıdır. Çardak ‘da ki darbe girişimini yöneten 11 Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir hala firari konumda bulunan son ana kadar darbe planını ortaya koymaya çalıştı. Çardaklıların şanlı direnişi sonrası havalimanının tel örgülerinden atlayarak kaçtı. Denizli’de hazırlanan iddianamede şöyle bir ifadesinde yer almıştı, “Araçları halkın üzerine sürün gerekirse Sisi gibi ezip geçin” şeklinde yer aldı.  

Denizli’nin Çardak İlçesi’nde 3 yıl önce 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananlar ve Çardaklıların şanlı direnişi neticesinde darbenin seyrini değiştirdi. Çardak’da 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinin kahramanlarından Çardak Belediyesi’nde kepçe operatörü olarak görev yapan Ali Koç’un anlattıkları dikkat çekiciydi. İşte hazırlanan videoda o gece yaşananlara şahitlik yapanların anlatımı haberimizde…

 

Bundan tam 3 yıl önce FETÖ'cü hainler Pensilvanya'dan aldığı emri hayata geçirdi. Üniforma altına gizlenmiş ihanet şebekesinin teröristleri millete tanklarla tüfeklerle saldırarak kurşun yağdırdı. Milletin şanlı direniş destanın yazıldığı gecede Çarda’ da neler yaşandı?

 

Kepçe operatörü Ali Koç’un darbeci yüz başı ile diyalogu dikkatleri çekti. O gece askeri hava limanına giriş yollarını kazarak ve barikatlar kurarak engelledik. Darbeyi öğrenmemiz biraz geç oldu ve bazı askerlerin hava limanına girdiğini öğrendik. Çardaklı vatandaşlarımızın direnişi ile dönemim ilçe emniyet müdürlüğündeki komiserin içeriye giderek 7 uzman çavuş bir astsubay ve bir yüzbaşıyı teslim aldı. Karakola gideceğimiz yolda önceden yaptığımız barikatlar nedeniyle tedirgin olan askerler arasında olan yüzbaşı “5 dakika içinde bu yol açılmazsa burayı kan gölüne döndürürüm” ifadesinin ardından Koç, “Yav biz buraya ölmeye gelmişiz zaten sen neyi kan gölüne çeviriyorsun” diye karşılık verdiğini söyledi.

 

İşte o gece Çardak’da yaşananlar;

 

 

FETÖ'cü hainlerin darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz'da Denizli'de Çardak Askeri Üssü'nde neler yaşandı?

 

15 Temmuz darbe girişiminin 3. yılında büyük önem arz eden Denizli’nin Çardak ilçesinde oldukça önemli yere sahipti. Darbeci hainler Çardak’a 11. Komando Tugayı’ndan 550 komandoyu otobüslerle sevk etti. Kayseri’den havalanan iki uçakla Ankara’ya sevki sağlanması planlanan gecede Çardak’lı vatandaşlar canları pahasına karşı çıktı. İş makineleri ile askeri havaalanına giriş yolu kesilene Çardak’da vatansever askerler tarafında ışıkların kapatılması ile Kayseri’den gelen uçakların inmesi engellendi. Her ihtimale karşı Kayseri’den gelen uçakların inmesine karşı dönemin Denizli Valisi Ahmet Altıparmak’ın talimatı ile 11 ton yakıt tarlaya döküldü.

 

Denizli’nin ayrı bir önemi de darbeci askerlere yönelik ilk iddianamenin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Denizli’de hazırlanmış olmasıdır. Çardak ‘da ki darbe girişimini yöneten 11 Komando Tugayı Kurmay Başkanı Yarbay Fahrettin Demir hala firari konumda bulunan son ana kadar darbe planını ortaya koymaya çalıştı. Çardaklıların şanlı direnişi sonrası havalimanının tel örgülerinden atlayarak kaçtı. Denizli’de hazırlanan iddianamede şöyle bir ifadesinde yer almıştı, “Araçları halkın üzerine sürün gerekirse Sisi gibi ezip geçin” şeklinde yer aldı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.