3 kamu bankası araç alacaklar için faizleri indirdi

EKONOMİ 26.09.2019 - 09:50, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

3 kamu bankası araç alacaklar için faizleri indirdi

Geçtiğimiz aylarda kamu bankaları tarafından konut tarafında uygulanan faiz indirimi kararı bu sefer de taşıt kredileri için hayata geçirildi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizlerini indirdiğini açıkladı.   Türkiye'de üretim yapan firmalar geçen yıl 1,3 milyondan fazla aracı banttan indirmişti.   Geçtiğimiz aylarda konut tarafı için faizleri indiren kamu bankaları bu sefer de taşıt için seferber oldu. 3 kamu bankası yaptıkları ortak açıklama ile taşıt kredilerinde faizleri indirdiğini açıkladı.   Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına düşürdü.   8 FİRMA ÜRETİM YAPIYOR Türkiye'de hali hazırda üretim yapan 8 otomotiv firması bulunuyor. Bunlar Fiat, Renault, Ford, Hyundai, Honda, Toyota, Mercedes Benz ve Isuzu olarak biliniyor. Söz konusu markaların Türkiye'de ürettikleri modeller ise şöyle; Fiat - Egea Ford - Tourneo, Transit - Ford Trucks Toyota - C-HR ve Corolla Honda - Civic/sedan Renault - Megan ve Clio Hyundai - İ10 ve İ20 Isuzu - D-Max Mercedes-Benz - Otobüs, kamyon ve çekici   Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2019'un 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,66 daralarak 239 bin 317 olarak gerçekleşti.   Kaynak: Yenişafak

Geçtiğimiz aylarda kamu bankaları tarafından konut tarafında uygulanan faiz indirimi kararı bu sefer de taşıt kredileri için hayata geçirildi. Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizlerini indirdiğini açıkladı.

 

Türkiye'de üretim yapan firmalar geçen yıl 1,3 milyondan fazla aracı banttan indirmişti.

 

Geçtiğimiz aylarda konut tarafı için faizleri indiren kamu bankaları bu sefer de taşıt için seferber oldu. 3 kamu bankası yaptıkları ortak açıklama ile taşıt kredilerinde faizleri indirdiğini açıkladı.

 

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank Türkiye’de üretilen binek ve ticari taşıtlar için kredi faizini aylık yüzde 0,49-0,69 aralığına düşürdü.

 

8 FİRMA ÜRETİM YAPIYOR

Türkiye'de hali hazırda üretim yapan 8 otomotiv firması bulunuyor. Bunlar Fiat, Renault, Ford, Hyundai, Honda, Toyota, Mercedes Benz ve Isuzu olarak biliniyor.

Söz konusu markaların Türkiye'de ürettikleri modeller ise şöyle;

Fiat - Egea

Ford - Tourneo, Transit - Ford Trucks

Toyota - C-HR ve Corolla

Honda - Civic/sedan

Renault - Megan ve Clio

Hyundai - İ10 ve İ20

Isuzu - D-Max

Mercedes-Benz - Otobüs, kamyon ve çekici

 

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2019'un 8 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,66 daralarak 239 bin 317 olarak gerçekleşti.

 

Kaynak: Yenişafak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.