İtfaiye Daire Başkanlığı uyardı! Depreme hazır mısınız?

DENİZLİ 27.09.2019 - 09:51, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:51
 

İtfaiye Daire Başkanlığı uyardı! Depreme hazır mısınız?

Deprem çantasının nasıl hazırlandığı araştırılan konular arasında yer alıyor. Deprem çantası hazırlarken neler konulmalıdır? İstanbul’da art arda yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar konu ile ilgili araştırmalarını hızlandırdılar. Denizli İtfaiye Daire Başkanlığı resmi sosyal medya hesapları üzerinden konu ile ilgili açıklama yaptı. Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu afet ve acil durum çantası ile ilgili merak edilenler haberimizde sizlerle.   Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dün İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem kuşağı altında olan Denizli’de olası depremlere karşı uyararak deprem çantasına dikkat çekerek, “Depreme Hazır mısınız?” dedi.   Denizli’de 20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam İlçesi’nde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde, 8 Ağustos’ta Bozkurt’ta yaşanan 6,0 büyüklüğünde depremin yaşanması ile deprem kuşağı altında olan Denizli’de yetkililer uyarıda bulunuyor. Denizli’de depremin yaraları sarılmaya devam ederken, İstanbul’da dün meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler gündeme geldi.   Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, deprem öncesi hazır bulunması gereken “deprem çantası” görseli ile içinde bulunması gereken malzemeleri belirterek, ‘Depreme Hazır mısınız? İfadesi ile sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.   İtfaiye Daire Başkanlığı, ‘Bir çanta Hayat Kurtarır” başlığı ile deprem çantası içerisinde bulunması gerekenleri sıraladı. Vatandaşların hazırlaması gereken deprem çantasında, 4-7 gün dayanabilir su, yiyecek, düdük, ilk yardım çantası, ilaçlar, para, evrak, çakı, cep telefonu, radyo ve pil, el feneri, giysi şeklinde 12 madde halinde sıraladı.     Uzmanlar ise deprem çantası içersinde bulunması gerekenleri detaylı olarak şu şekilde aktardı.   DEPREM ÇANTASI İÇERİSİNDE BULUNMASI GEREKENLER Gıda Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.). Önemli belge fotokopileri Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.) Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri Zorunlu Deprem Poliçesi Diplomalar Pasaport, banka cüzdanı vb. Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.) Giyecekler İç çamaşırı Çorap Yağmurluk İklime uygun giysiler Su Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı. Hijyen malzemeler Sabun ve Dezenfektanlar Diş fırçası ve macunu Islak mendil Tuvalet kâğıdı Hijyenik ped Diğer malzemeler İlk yardım çantası Uyku tulumu veya battaniye Çakı, düdük, küçük makas Kâğıt, kalem Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

Deprem çantasının nasıl hazırlandığı araştırılan konular arasında yer alıyor. Deprem çantası hazırlarken neler konulmalıdır? İstanbul’da art arda yaşanan depremlerin ardından vatandaşlar konu ile ilgili araştırmalarını hızlandırdılar. Denizli İtfaiye Daire Başkanlığı resmi sosyal medya hesapları üzerinden konu ile ilgili açıklama yaptı. Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin bulunduğu afet ve acil durum çantası ile ilgili merak edilenler haberimizde sizlerle.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, dün İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem kuşağı altında olan Denizli’de olası depremlere karşı uyararak deprem çantasına dikkat çekerek, “Depreme Hazır mısınız?” dedi.

 

Denizli’de 20 Mart 2019 tarihinde Acıpayam İlçesi’nde meydana gelen 5,5 büyüklüğünde, 8 Ağustos’ta Bozkurt’ta yaşanan 6,0 büyüklüğünde depremin yaşanması ile deprem kuşağı altında olan Denizli’de yetkililer uyarıda bulunuyor. Denizli’de depremin yaraları sarılmaya devam ederken, İstanbul’da dün meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından, deprem öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler gündeme geldi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, deprem öncesi hazır bulunması gereken “deprem çantası” görseli ile içinde bulunması gereken malzemeleri belirterek, ‘Depreme Hazır mısınız? İfadesi ile sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.

 

İtfaiye Daire Başkanlığı, ‘Bir çanta Hayat Kurtarır” başlığı ile deprem çantası içerisinde bulunması gerekenleri sıraladı. Vatandaşların hazırlaması gereken deprem çantasında, 4-7 gün dayanabilir su, yiyecek, düdük, ilk yardım çantası, ilaçlar, para, evrak, çakı, cep telefonu, radyo ve pil, el feneri, giysi şeklinde 12 madde halinde sıraladı.

 

deprem çantası

 

Uzmanlar ise deprem çantası içersinde bulunması gerekenleri detaylı olarak şu şekilde aktardı.

 

DEPREM ÇANTASI İÇERİSİNDE BULUNMASI GEREKENLER

Gıda

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybını önleyen ve dayanıklı (çabuk bozulmayan) gıdalar (Konserve, kuru meyveler, tahin–pekmez, meyve suyu, vb.).

Önemli belge fotokopileri

Kimlik kartları (nüfus cüzdanı, ehliyet vb.)

Tapu, sigorta, ruhsat belgeleri

Zorunlu Deprem Poliçesi

Diplomalar

Pasaport, banka cüzdanı vb.

Diğer (evcil hayvan sağlık karnesi, vb.)

Giyecekler

İç çamaşırı

Çorap

Yağmurluk

İklime uygun giysiler

Su

Her bir aile üyesi düşünülerek yeterli içme suyu alınmalı.

Hijyen malzemeler

Sabun ve Dezenfektanlar

Diş fırçası ve macunu

Islak mendil

Tuvalet kâğıdı

Hijyenik ped

Diğer malzemeler

İlk yardım çantası

Uyku tulumu veya battaniye

Çakı, düdük, küçük makas

Kâğıt, kalem

Pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayanıklı/uzun ömürlü pil seçilmeli)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.