Denizli'de dahil 13 ilde dolandırıcılık operasyonu

ASAYİŞ 02.12.2019 - 16:36, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli'de dahil 13 ilde dolandırıcılık operasyonu

İstanbul merkezli, Denizli’nin de aralarında yer aldığı 13 ilde,  bine yakın emekliyi dolandırdıkları gerekçesi ile 85 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.   İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık şebekesinin çeşitli nedenlerden dolayı kredi çekemeyen çok sayıda emekliyi, kredi vadiyle kandırarak dolandırdığı bilgisi üzerine harekete geçti. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 85 şüphelinin yakalanması için İstanbul, Denizli, Muğla, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Edirne, Adıyaman, Balıkesir, Konya, Zonguldak, Kırklareli ve Kocaeli’de eş zamanlı operasyon başlatıldı.   "Örgütlü suç kapsamında tefecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "bankacılık kanuna muhalefet suçlarından" işlem gören şebeke üyelerinin, bine yakın emekliyi benzer yöntemle dolandırdığı tespit edildi. Devam eden operasyonlar kapsamında çok sayıda zanlı yakalanırken, emniyet güçleri arama çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul merkezli, Denizli’nin de aralarında yer aldığı 13 ilde,  bine yakın emekliyi dolandırdıkları gerekçesi ile 85 şüphelinin yakalanması için eş zamanlı operasyon başlatıldı.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırıcılık şebekesinin çeşitli nedenlerden dolayı kredi çekemeyen çok sayıda emekliyi, kredi vadiyle kandırarak dolandırdığı bilgisi üzerine harekete geçti. Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 85 şüphelinin yakalanması için İstanbul, Denizli, Muğla, İzmir, Tekirdağ, Bursa, Edirne, Adıyaman, Balıkesir, Konya, Zonguldak, Kırklareli ve Kocaeli’de eş zamanlı operasyon başlatıldı.

 

"Örgütlü suç kapsamında tefecilik", "nitelikli dolandırıcılık" ve "bankacılık kanuna muhalefet suçlarından" işlem gören şebeke üyelerinin, bine yakın emekliyi benzer yöntemle dolandırdığı tespit edildi. Devam eden operasyonlar kapsamında çok sayıda zanlı yakalanırken, emniyet güçleri arama çalışmalarına devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.