10 İlden Bin Çocuk Sabah Namazlarında Bu Camii'de Buluşuyor

EĞİTİM 08.12.2019 - 16:06, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

10 İlden Bin Çocuk Sabah Namazlarında Bu Camii'de Buluşuyor

MELİK EVREN / ÖZEL HABER   Denizli Merkezefendi İlçesi'nde bulunan Hilal Camii İmamı her ayın 2. pazar sabahı çocukları namazda buluşturmak için geliştirdiği, "Sabah Namazı Çocuk Buluşması Projesi" il dışına taştı. 2 yıl önce başlatılan proje çerçevesinde her ayın ikinci pazarı sabah namazına Konya, Osmaniye, Antalya, Muğla, Aydın, Afyonkarahisar, Manisa ve Denizli'den 700 ile bin arasında çocuk katılıyor.   15 yıllık İmam olan Hilal Camii İmamı Muhammed Oğuzalp, Yaz Kur'an Kursları'nda eğitime gelen çocukları sadece kurslarda değil, ömür boyu birlikte olmak için ayda bir buluşturmaya karar verdi. Bunun için "Sabah Namazı Çocuk Buluşması Projesini" geliştirdi.  İlk etapta 30 çocukla başlayan proje yavaş yavaş çevre il ve ilçelerden de çocuk gelmeye başladı. Aileleriyle birlikte katılan çocuklar var. Her programa 700 ile bin arasında çocuk katılmaya başladı. Konya, Osmaniye, Antalya, Muğla, Aydın, Afyonkarahisar, Manisa ve Denizli'den gelen çocuklarla Camii dolup taşıyor. Her sabah, ayrı ayrı konular işledi. Her ay farklı bir konsept ile bunu uyguladıklarını belirten Oğuzalp, " Yazın Yaz Kur'an Kurslarında eğitim veriyoruz. Kurs'tan sonra okullar açılıyor. Çocuklar Camiyi unutuyor. Biz çocukları unutuyoruz. Dolayısıyla bu arayı soğutmamak ve irtibatımızı sadece kurslarda değil, bir ömür devam ettiriyoruz. Bunu da her ayın 2. Pazarı'nda kız ve erkek çocuklarımızı Sabah Namazı'nda Camiimize davet ediyoruz. Aileleriyle birlikte geliyorlar. Anne Baba Çoluk Çocuk geliyorlar. Bu ay Kabe'nin inşaatını ve fethini ele aldık. Çocuklar ve Çanakkele Ruhu, Çocuklar ve yetimler, Çocuk ve Peygamber, Çocuk ve Ramazan gibi konuları işledik." dedi.     CAMİMİZDE HER NAMAZ VAKİTLERİNDE ÇOCUK EKSİK OLMUYOR   Bu proje sayesinde her namaz vakitlerinde Hilal Camisi'nde çocuk eksik olmadığını vurgulayan Oğuzalp, "Bizim Camimizde Çocuk eksik olmuyor. Sadece Mahallemizin Çocukları değil farklı mahallelerden her ay düzenlediğimiz program haricinde namazlara katılım göstermeye başladı. Yani şunu söyleyebilirim Camimizde her vakitte çocuk eksik olmuyor. Elhamdülillah biz bu projemizde hedefimize ulaşmış durumdayız" diye konuştu.     BUGÜNKÜ PAZAR SABAHINDA KABE İNŞAA EDİLDİ VE MEKKE'NİN FETHİ CANLANDIRILDI   İbrahim ve İsmail Peygamberimiz gibi Çocuklara Kabe'yi inşaa ettirdiklerini ifade eden Oğuzalp, " Amaç bütün yollar Kabe'ye çıksın diye. Çocuklar Kabe'yi bilsinler, Vahiy Merkezli bir hayata talip olsunlar istiyoruz. Bu nedenle Kabe'yi çocuklara inşaa ettirerek gösterdik. Mekke'nin Fethini Tekbirlerle canlandırdılar. 800 Çocuk aileleriyle birlikte katıldı" şeklinde konuştu.                  

MELİK EVREN / ÖZEL HABER

 

Denizli Merkezefendi İlçesi'nde bulunan Hilal Camii İmamı her ayın 2. pazar sabahı çocukları namazda buluşturmak için geliştirdiği, "Sabah Namazı Çocuk Buluşması Projesi" il dışına taştı. 2 yıl önce başlatılan proje çerçevesinde her ayın ikinci pazarı sabah namazına Konya, Osmaniye, Antalya, Muğla, Aydın, Afyonkarahisar, Manisa ve Denizli'den 700 ile bin arasında çocuk katılıyor.

 

15 yıllık İmam olan Hilal Camii İmamı Muhammed Oğuzalp, Yaz Kur'an Kursları'nda eğitime gelen çocukları sadece kurslarda değil, ömür boyu birlikte olmak için ayda bir buluşturmaya karar verdi. Bunun için "Sabah Namazı Çocuk Buluşması Projesini" geliştirdi.  İlk etapta 30 çocukla başlayan proje yavaş yavaş çevre il ve ilçelerden de çocuk gelmeye başladı. Aileleriyle birlikte katılan çocuklar var. Her programa 700 ile bin arasında çocuk katılmaya başladı. Konya, Osmaniye, Antalya, Muğla, Aydın, Afyonkarahisar, Manisa ve Denizli'den gelen çocuklarla Camii dolup taşıyor. Her sabah, ayrı ayrı konular işledi. Her ay farklı bir konsept ile bunu uyguladıklarını belirten Oğuzalp, " Yazın Yaz Kur'an Kurslarında eğitim veriyoruz. Kurs'tan sonra okullar açılıyor. Çocuklar Camiyi unutuyor. Biz çocukları unutuyoruz. Dolayısıyla bu arayı soğutmamak ve irtibatımızı sadece kurslarda değil, bir ömür devam ettiriyoruz. Bunu da her ayın 2. Pazarı'nda kız ve erkek çocuklarımızı Sabah Namazı'nda Camiimize davet ediyoruz. Aileleriyle birlikte geliyorlar. Anne Baba Çoluk Çocuk geliyorlar. Bu ay Kabe'nin inşaatını ve fethini ele aldık. Çocuklar ve Çanakkele Ruhu, Çocuklar ve yetimler, Çocuk ve Peygamber, Çocuk ve Ramazan gibi konuları işledik." dedi.

 

 

CAMİMİZDE HER NAMAZ VAKİTLERİNDE ÇOCUK EKSİK OLMUYOR

 

Bu proje sayesinde her namaz vakitlerinde Hilal Camisi'nde çocuk eksik olmadığını vurgulayan Oğuzalp, "Bizim Camimizde Çocuk eksik olmuyor. Sadece Mahallemizin Çocukları değil farklı mahallelerden her ay düzenlediğimiz program haricinde namazlara katılım göstermeye başladı. Yani şunu söyleyebilirim Camimizde her vakitte çocuk eksik olmuyor. Elhamdülillah biz bu projemizde hedefimize ulaşmış durumdayız" diye konuştu.

 

 

BUGÜNKÜ PAZAR SABAHINDA KABE İNŞAA EDİLDİ VE MEKKE'NİN FETHİ CANLANDIRILDI

 

İbrahim ve İsmail Peygamberimiz gibi Çocuklara Kabe'yi inşaa ettirdiklerini ifade eden Oğuzalp, " Amaç bütün yollar Kabe'ye çıksın diye. Çocuklar Kabe'yi bilsinler, Vahiy Merkezli bir hayata talip olsunlar istiyoruz. Bu nedenle Kabe'yi çocuklara inşaa ettirerek gösterdik. Mekke'nin Fethini Tekbirlerle canlandırdılar. 800 Çocuk aileleriyle birlikte katıldı" şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.