İmam Hatip Lisesinden Arabaşı Etkinliği

DENİZLİ 01.01.2020 - 13:56, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

İmam Hatip Lisesinden Arabaşı Etkinliği

Denizli'nin Çameli İlçesinde kış aylarının vazgeçilmez damak tadı Arabaşı Çorbası, Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği 2. Geleneksel Arabaşı etkinliği ile öğrenci ve veliler bir araya geldi.   Çameli’nin kış aylarında vazgeçilmezleri arasında olan Arbaşı Çorbası toplumu bir arada tutan haşlanmış tavuk eti, salça, biber, karabiber, soğan ve diğer baharatlar ile birlikte yapılan lezzetli bir yemektir.   Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 2. kez düzenlediği geleneksel Arabaşı etkinliğine, İlçe Kaymakamı Didem Dinç Önay, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe protokolü, okul idaresi, vatandaşlar, öğrenci ve veliler katıldı.     Sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde hazırlanan kazanlarla yapılan Arabaşı Çorbası, gelen davetli ve misafirlere ikram edildi. Çorbanın gerçek adının "Araaşı" olduğu ama zamanla Arabaşı olarak değişen çorbanın kış aylarında ilçe halkının önemli ikramlarının arasında yer alıyor. Evlerde pişen Arabaşı Çorbası, eş dost akraba davet edilerek sohbetler eşliğinde ikram edilir. Güzel dostluklara vesile olmasını arzu ederek birçok evde her kış Arabaşı çorbası  hazırlanır.     ARABAŞI NASIL YAPILIR? Çorbanın yapımı için bir gün önceden hazırlıklara başlanılır. Çorbanın içinde haşlanmış tavuk eti, salça, biber, karabiber, soğan ve diğer baharatlar katılır. Ancak bu yemeğin en önemli özelliği çorbanın yanında verilen hamurun yapımıdır.    Arabaşı çorbası için hamuru Mısır unundan ve soğuması için sabahtan önceden hazırlanır. Kaynayan suyun içine daha önce sıvı olarak yapılan Mısır unlu karışım dökülerek sürekli karıştırılır. İyice pişen hamur tepsilere dökülerek soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak çorbanın yanında hamurlar ikram edilir. Sıcak çorba ve soğuk hamur birlikte yenilir.      

Denizli'nin Çameli İlçesinde kış aylarının vazgeçilmez damak tadı Arabaşı Çorbası, Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği 2. Geleneksel Arabaşı etkinliği ile öğrenci ve veliler bir araya geldi.

 

Çameli’nin kış aylarında vazgeçilmezleri arasında olan Arbaşı Çorbası toplumu bir arada tutan haşlanmış tavuk eti, salça, biber, karabiber, soğan ve diğer baharatlar ile birlikte yapılan lezzetli bir yemektir.

 

Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 2. kez düzenlediği geleneksel Arabaşı etkinliğine, İlçe Kaymakamı Didem Dinç Önay, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe protokolü, okul idaresi, vatandaşlar, öğrenci ve veliler katıldı.

 

 

Sabahın erken saatlerinde okul bahçesinde hazırlanan kazanlarla yapılan Arabaşı Çorbası, gelen davetli ve misafirlere ikram edildi. Çorbanın gerçek adının "Araaşı" olduğu ama zamanla Arabaşı olarak değişen çorbanın kış aylarında ilçe halkının önemli ikramlarının arasında yer alıyor. Evlerde pişen Arabaşı Çorbası, eş dost akraba davet edilerek sohbetler eşliğinde ikram edilir. Güzel dostluklara vesile olmasını arzu ederek birçok evde her kış Arabaşı çorbası  hazırlanır.

 

 

ARABAŞI NASIL YAPILIR?

Çorbanın yapımı için bir gün önceden hazırlıklara başlanılır. Çorbanın içinde haşlanmış tavuk eti, salça, biber, karabiber, soğan ve diğer baharatlar katılır. Ancak bu yemeğin en önemli özelliği çorbanın yanında verilen hamurun yapımıdır. 

 

Arabaşı çorbası için hamuru Mısır unundan ve soğuması için sabahtan önceden hazırlanır. Kaynayan suyun içine daha önce sıvı olarak yapılan Mısır unlu karışım dökülerek sürekli karıştırılır. İyice pişen hamur tepsilere dökülerek soğumaya bırakılır. Daha sonra sıcak çorbanın yanında hamurlar ikram edilir. Sıcak çorba ve soğuk hamur birlikte yenilir.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.