Denizli vekil sayısı 7'ye düştü

GÜNDEM 06.03.2020 - 08:55, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Denizli vekil sayısı 7'ye düştü

YSK, illerin nüfus sayısına göre seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi. Denizli’nin 8 olan milletvekili sayısı 7’ye düşürüldü.   YSK, illerin nüfus sayısına göre seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi. Buna göre Denizli, Kırşehir ve Tunceli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı birer azalırken, Antalya'nın 16 olan vekil sayısı 17'ye, İstanbul'un 98 olan vekil sayısı ise 100'e yükseldi.   (YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nca 31 Aralık 2019 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen nüfus bilgilerine göre, seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısı değişti.   BAZI İLLERİN VEKİL SAYISI DEĞİŞTİ   Buna göre, Ankara ve İstanbul 3'er, Bursa ve İzmir 2'şer seçim bölgesine ayrıldı. Denizli, Kırşehir ve Tunceli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı 1'er düşerken, İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 2, Antalya'nın ise 1 arttı.   DENİZLİ’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 7 OLDU 600 Milletvekili koltuğu bulunan TBMM'de yapılan düzenlemenin ardından Antalya'nın 16 olan vekil sayısı 17'ye, İstanbul'un 98 olan vekil sayısı ise 100'e yükseldi. Vekil sayısı düşen illerde ise; Denizli'nin 8 olan milletvekili sayısı 7, Kırşehir'in 2, Tunceli'nin 1 oldu.

YSK, illerin nüfus sayısına göre seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi. Denizli’nin 8 olan milletvekili sayısı 7’ye düşürüldü.

 

YSK, illerin nüfus sayısına göre seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısını güncelledi. Buna göre Denizli, Kırşehir ve Tunceli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı birer azalırken, Antalya'nın 16 olan vekil sayısı 17'ye, İstanbul'un 98 olan vekil sayısı ise 100'e yükseldi.

 

(YSK), Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı'nca 31 Aralık 2019 tarihli veriler esas alınarak ilan edilen nüfus bilgilerine göre, seçim çevrelerini ve illerin çıkaracağı milletvekili sayısı değişti.

 

BAZI İLLERİN VEKİL SAYISI DEĞİŞTİ

 

Buna göre, Ankara ve İstanbul 3'er, Bursa ve İzmir 2'şer seçim bölgesine ayrıldı. Denizli, Kırşehir ve Tunceli'nin çıkaracağı milletvekili sayısı 1'er düşerken, İstanbul'un çıkaracağı milletvekili sayısı 2, Antalya'nın ise 1 arttı.

 

DENİZLİ’NİN MİLLETVEKİLİ SAYISI 7 OLDU

600 Milletvekili koltuğu bulunan TBMM'de yapılan düzenlemenin ardından Antalya'nın 16 olan vekil sayısı 17'ye, İstanbul'un 98 olan vekil sayısı ise 100'e yükseldi. Vekil sayısı düşen illerde ise; Denizli'nin 8 olan milletvekili sayısı 7, Kırşehir'in 2, Tunceli'nin 1 oldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.