Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan o akşam dışarıya çıkanlara uyarı!

GÜNDEM 12.04.2020 - 09:49, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan o akşam dışarıya çıkanlara uyarı!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, sokağa çıkma yasağı öncesinde alışveriş için dışarıya çıkanlara ilişkin, “Önceki akşam dışarıya çıktıysak lütfen 14 gün evde izole kalalım" dedi.   İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde 2 süre ile uygulanacak sokağa çıkma kararının ardından, bütün illerde olduğu gibi Denizli’de de vatandaşlar market ve fırınlara akın etti. Sosyal mesafenin ihlal edildiği o gece dışarı çıkanlara Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan uyarı geldi.   Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter hesabından açıklama yaptı.   Kara, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Dün akşam keşke dışarıya çıkmasaydık; ancak eşimiz, dostumuz, çok farklı nedenlerle dışarıya çıktı. Bu, virüsün yayılımına neden olabilir. Dün akşam dışarıya çıktıysak lütfen 14 gün evde izole kalalım, 1 metreye dikkat edelim, ortak alanlarda, ev içinde de maske takalım. Bebeğine bez almak için, çocuğuna süt almak için ya da ertesi sabah ekmek temin edebileceğinden emin olmadığımız için çıktıysak bile, günlerdir evlerinde olan büyüklerimiz için 14 gün evde sosyal mesafeye ve kurallara dikkat edelim."

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, sokağa çıkma yasağı öncesinde alışveriş için dışarıya çıkanlara ilişkin, “Önceki akşam dışarıya çıktıysak lütfen 14 gün evde izole kalalım" dedi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından 30 Büyükşehir ve Zonguldak ilinde 2 süre ile uygulanacak sokağa çıkma kararının ardından, bütün illerde olduğu gibi Denizli’de de vatandaşlar market ve fırınlara akın etti. Sosyal mesafenin ihlal edildiği o gece dışarı çıkanlara Bilim Kurulu Üyesi Ateş Kara'dan uyarı geldi.

 

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları ve Bağışıklama Derneği Başkanı ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter hesabından açıklama yaptı.

 

Kara, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Dün akşam keşke dışarıya çıkmasaydık; ancak eşimiz, dostumuz, çok farklı nedenlerle dışarıya çıktı. Bu, virüsün yayılımına neden olabilir. Dün akşam dışarıya çıktıysak lütfen 14 gün evde izole kalalım, 1 metreye dikkat edelim, ortak alanlarda, ev içinde de maske takalım. Bebeğine bez almak için, çocuğuna süt almak için ya da ertesi sabah ekmek temin edebileceğinden emin olmadığımız için çıktıysak bile, günlerdir evlerinde olan büyüklerimiz için 14 gün evde sosyal mesafeye ve kurallara dikkat edelim."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.