65 yaş üstü vatandaşlara verilen süre doldu

DENİZLİ 10.05.2020 - 15:32, Güncelleme: 21.04.2021 - 10:52
 

65 yaş üstü vatandaşlara verilen süre doldu

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından en riskli grupta bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastalarının 7 haftanın ardından bugün 4 saatlik dışarı çıkma uygulaması sona erdi. Sürenin dolmasıyla sokak ve caddelerdeki yoğunluk bitti.   Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından en riskli grupta bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastaların sokağa çıkması yasaklanmıştı. Ancak haftalardır evden dışarı adımını atmayan ve psikolojik olarak olumsuz etkilenen yaşlı vatandaşlardan son günlerde yetkililere şikayet yağmaya başlamıştı. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonları yaşlılara belirli saatlerde dışarı çıkma izni verildi. Sokağa çıkma kısıtlaması beşinci hafta sonunda devam ederken, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 7 haftanın ardından bugün 4 saatliğine dışarı çıkabildi.     Sokağa çıklam kısıtlamasının yaşandığı 24 ilden biri olan Denizli’de, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 24 ildeki sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi saat 24.00 itibarıyla başladı. Kısıtlama, 10 Mayıs Pazar günü saat 24.00'e kadar sürecek. Kısıtlama nedeniyle görevliler dışında bugün 65 yaş üstü ve kronik hastalığı nedeniyle 7 haftadır evlerinden çıkmayan vatandaşlar 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkarak rahat bir nefes aldılar. Parklarda, caddelerde ve sokaklarda dolaşan 65 yaş üstü vatandaşlar saatin dolmasıyla tekrar evlerine döndüler. Yaşlı ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerine dönmesi üzerine Denizli sokakları ve caddeleri boş kaldı.     20 YAŞ ALTINDAKİ GENÇLER HAFTAİÇİ SOKAĞA ÇIKACAK Sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş ve altındakiler için de bu kural bir günlüğüne esnetilecek. 14 yaş ve altı kişiler, 13 Mayıs çarşamba günü; 15-20 yaş arası da 15 Mayıs Cuma günü saat 11.00-15.00 arasında, yürüyüş mesafesiyle sınırlı olmak üzere dışarı çıkabilecek. Sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak onlar için de zorunlu olacak.  

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından en riskli grupta bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastalarının 7 haftanın ardından bugün 4 saatlik dışarı çıkma uygulaması sona erdi. Sürenin dolmasıyla sokak ve caddelerdeki yoğunluk bitti.

 

Koronavirüs salgınının Türkiye'de görülmesinin ardından en riskli grupta bulunan 65 yaş üstü ve kronik hastaların sokağa çıkması yasaklanmıştı. Ancak haftalardır evden dışarı adımını atmayan ve psikolojik olarak olumsuz etkilenen yaşlı vatandaşlardan son günlerde yetkililere şikayet yağmaya başlamıştı. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla sokağa çıkma yasağının olduğu hafta sonları yaşlılara belirli saatlerde dışarı çıkma izni verildi. Sokağa çıkma kısıtlaması beşinci hafta sonunda devam ederken, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar 7 haftanın ardından bugün 4 saatliğine dışarı çıkabildi.

 

 

Sokağa çıklam kısıtlamasının yaşandığı 24 ilden biri olan Denizli’de, İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda 24 ildeki sokağa çıkma kısıtlaması Cumartesi saat 24.00 itibarıyla başladı. Kısıtlama, 10 Mayıs Pazar günü saat 24.00'e kadar sürecek. Kısıtlama nedeniyle görevliler dışında bugün 65 yaş üstü ve kronik hastalığı nedeniyle 7 haftadır evlerinden çıkmayan vatandaşlar 11.00-15.00 saatleri arasında dışarı çıkarak rahat bir nefes aldılar. Parklarda, caddelerde ve sokaklarda dolaşan 65 yaş üstü vatandaşlar saatin dolmasıyla tekrar evlerine döndüler. Yaşlı ve kronik hastalığı bulunan vatandaşların evlerine dönmesi üzerine Denizli sokakları ve caddeleri boş kaldı.

 

 

20 YAŞ ALTINDAKİ GENÇLER HAFTAİÇİ SOKAĞA ÇIKACAK

Sokağa çıkmaları kısıtlanan 20 yaş ve altındakiler için de bu kural bir günlüğüne esnetilecek. 14 yaş ve altı kişiler, 13 Mayıs çarşamba günü; 15-20 yaş arası da 15 Mayıs Cuma günü saat 11.00-15.00 arasında, yürüyüş mesafesiyle sınırlı olmak üzere dışarı çıkabilecek. Sosyal mesafe kuralına uymak ve maske takmak onlar için de zorunlu olacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve denizli20haber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.